Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie gru 26, 2010 9:13 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Właśnie przeczytałam, że w Szczecinie cofka - tzn wiatr wpycha wodę z Zalewu w głąb lądu.. Czyli jednak podtopienia... Biedna Iza, biedne koty :(
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie gru 26, 2010 12:38 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Jestem Dziewczyny. :D

Przede wszystkim Pozdrawiam bardzo Gorąco :1luvu: i Dziękuję Wam za Wszystko. :1luvu: Bez Was by mnie tu nie było...

Pięknie Dziękuję za komputer, :1luvu: Życzenia, :1luvu: jak i wpłaty :1luvu: , bez których zakupy na święta dla kociaków nie byłyby możliwe.

Jeszcze raz Dziękuje za Piękne prezenty od Jasminy, :1luvu: kozaczki od Megany, :1luvu: paczke od Taizu :1luvu: i Skarbonki. :1luvu:
Skarbonka przysłała mi masę ślicznych ciuszków. Przepiękne ozdóbki choinkowe. Dziękuje Ci Kochana z Calego Serca. :1luvu:

Pieknie Dziekuję Wam za obecnosć i Opieke nad watkiem :D oraz specjalne podziekowania dla Oli :D za przekazywanie wieści i poprowadzienie szybkiej i sprawnej Akcji z komputerem.

Dziękuje Wam Kochani za WSZYSTKO. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Nie gru 26, 2010 12:52 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

W końcu się udało i tu jesteś :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Nie gru 26, 2010 12:53 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Przez ten czas sporo się wydarzyło. Teskniłam Bardzo za Wami. :| Pierwsze dni były koszmarne. :| Brak komputera bardzo skomplikował mi pewne sprawy. :| Zwłaszcza sprawy Bazarkowe, bo miałam nadzieję zdobyć jakieś środki na święta, na dodatkowy zakup puszek czy smakołyków dla kociaków. Niestety udało sie tylko częściowo.Dzięki Waszym Goracym Sercom i wcześniejszym wpłatom udało sie zabezpieczyć kociaki na ten okres, jednak nie w takim stopniu jak sobie wcześniej zaplanowałam. Brzuszki puste nie pozostały w te chłodne mrożne dni, jednak serce bolało ze mogę tylko tyle.... :|

Dość poważnie zaciażyła nam sprawa suchej karmy, która musieliśmy dodatkowo zakupic. A nie ukrywam to najbardziej obciażający i duży wydatek dla nas, bo niestety tej karmy dziennie dużo potrzebujemy. Przed nami jeszcze sporo dni, które jakos musimy przetrwać, zanim zaczną do nas docierac pierwsze Wpłaty od Wirtualnych Darczyńców. A nie ukrywam sytuacja jest bardzo trudna.

Sucha karmę moge zamówić za pośrednictwem Fundacji Viva! dopiero na początku stycznia.Zatem i to w tej chwili jest dla mnie teraz dość sporym i dodatkowym kłopotem. Kociaki wiadomo głodne. Dni mrozne i zimne. Potrzebuja zjeść dosć sporo, zeby ogrzać swoje ciałka. Większość spożywanego teraz posilku idzie w kalorie, niezbędne do ogrzania przed zimnem i chłodem.
Podstawowym posiłkiem który znika od razu i jest spozywany jako pierwszy jest oczywiscie gotowany drób czyli udka i korpusy, które teraz podaję jako czyste mieso, bez dodatku makaronu. Uzupełnienie tego posilku stanowia puszki i sucha karma.

iza71koty

Post » Nie gru 26, 2010 12:57 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Izunia, serce mi zamarło jak zobaczyłam, że się wpisałaś... tak bardzo Cię tu brakowało :)
No i komp ruszył w końcu... oby służył jak najdłużej.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Nie gru 26, 2010 12:58 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

skarbonka pisze:W końcu się udało i tu jesteś :1luvu:

Tak. :D Uszkodzona część od komputera niestety nie pozwolila sie wcześniej uruchomić. Dobra część dotarła w Wigilię, ale wtedy niestety było trochę innych spraw. Zasiedliśmy z Meżem do kolacji dopiero po 22.00, bo kociaki czekały jak zwykle i to one musiały najpierw zostac obsłuzone. :wink: Potem uwinęliśmy się jeszcze z choinka, bo udało nam sie zdobyć śliczną, dużą , taka jak sobie wymarzyłam.... :D A nawet chyba jeszcze ładniejszą. :D Wiszą na niej ozdoby od Ciebie :1luvu: i Taizu :1luvu: .

iza71koty

Post » Nie gru 26, 2010 13:03 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Afatima pisze:Izunia, serce mi zamarło jak zobaczyłam, że się wpisałaś... tak bardzo Cię tu brakowało :)
No i komp ruszył w końcu... oby służył jak najdłużej.

E tam brakowało Olu... :roll: :oops: Fajnie było. :D Poczytałam. ...Doszłam nawet do wniosku, ze beze mnie to tu całkiem fajnie i przyjemnie było. :D W każdym razie nie było tyle zmartwień i kłopotów. A ja zawsze z czymś przychodzę.... :|

tak czy inaczej Bardzo się cieszę że jestem już z Wami!!!! :1luvu:

iza71koty

Post » Nie gru 26, 2010 13:10 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Iza71koty w związku z tym, że Viva! nie może w przyszłym roku otrzymywać 1% z podatków od teraz nie będę mogła robić zakupów na minus tak, więc zakup suchej karmy na początku stycznia bez odpowiednich środków na Twoim koncie nie będzie możliwy. :(
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Nie gru 26, 2010 13:14 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Przez ten czas nie prożnowałam oczywiście.
Od początku tygodnia była ostra walka o zdobycie i kupowanie mięsa, gdzie tylko sie dało.Kilka spraw domowych tez musiało zostac załatwionych, bez czekania.
Udało mi się kupic w ciuchbudzie trochę polarków.Na dzień dzisiejszy codziennie zajmuję sie odśniezaniem wejsć do budek i donoszeniem ciepłych polarków, aby kociaki miały cieplutko i sucho.Namalowałam tez kilka miniaturek na kanwach malarskich ofiarowanych mi przez Taizu :1luvu: i będę chciała zrobić Bazarek.Gdyby Ktoś miał ochote mi w tym Pomoc prosze o Pomoc. Mam też troche innych fantów, ktore chciałabym wystawić.Sytuacja jest dość pilna.

iza71koty

Post » Nie gru 26, 2010 13:15 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

mirka_t pisze:Iza71koty w związku z tym, że Viva! nie może w przyszłym roku otrzymywać 1% z podatków od teraz nie będę mogła robić zakupów na minus tak, więc zakup suchej karmy na początku stycznia bez odpowiednich środków na Twoim koncie nie będzie możliwy. :(

Rozumiem. To bardzo zła wiadomość dla nas. :| Zła wiadomość dla kociaków. :|

iza71koty

Post » Nie gru 26, 2010 13:17 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

No cóż Kochani będzie żle...... :| Bardzo żle. :|

iza71koty

Post » Nie gru 26, 2010 13:23 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Coraz gorzej, coraz trudniej. Kilka lat temu, ba nawet w tamtym roku kociaki dostawaly w kilku miejscach resztki ze światecznego stołu.Teraz nie ma juz nawet resztek. Czasem zaczyna już mi brakowac nadzieii.....

iza71koty

Post » Nie gru 26, 2010 13:24 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

mirka_t pisze:Iza71koty w związku z tym, że Viva! nie może w przyszłym roku otrzymywać 1% z podatków od teraz nie będę mogła robić zakupów na minus tak, więc zakup suchej karmy na początku stycznia bez odpowiednich środków na Twoim koncie nie będzie możliwy. :(

Mira mam pytanie. W ubiegłym roku też z Meżem przekazałam jeden procent. Co sie zmienilo?

iza71koty

Post » Nie gru 26, 2010 15:50 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Jak fajnie, że pani wróciła, pani Izo :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

saranna

Od: Śro mar 19, 2008 15:35

[poprzednia][następna]