Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 08, 2011 22:52 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

Szalony Kot pisze:Chyba adopcje.org wróciły :roll:

Tak się chwalą. Tylko mam pytanie: czy komuś adopcje.org działają z czymś innym niż Internet Explorer - chodzi o dodawanie ogłoszeń oczywiście? Ja na co dzień używam Firefoxa i po prostu nie mogłem się tam nigdy zalogować, chyba pod Internet Explorerem.

Z innej beczki: zmienił się system dodawania ogłoszeń do kupsprzedaj.pl. Problem w tym, że teraz dodawanie zdjęć wymaga Flasha. W innych serwisach (np. Tablica) można dodawać bez Flasha, ale jak jest Flash zainstalowany na komputerze to wtedy można np. ładować wiele zdjęć naraz. Tu wyboru nie ma i ja nie mogę dodawać zdjęć (niestety, to kolejny taki serwis). Więc chyba przestanę ogłaszać tam koty :(

Adam
aburacze

Post » Wto lis 08, 2011 22:56 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

Mnie jeszcze bodajże na drobny.com.pl wysypywało przy dodawaniu zdjęć :/
W ogóle to jednak warto sprawdzać, czy się dodało wszystko :/

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lis 08, 2011 22:58 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

A ja na kupsprzedaj.pl mogę dodawać normalnie :) alegratka też się zmieniła :) już nie ma ograniczenia do 25ogł :)
adopcje.org sobie odpuściłam dawno, bo tam słabo było z zapytaniami o adopcje.

Przez str http://www.adin.pl/ wyadoptowanych w ciągu dwóch tygodni z tego jakie mi przyszły pw od osób -8 kotów :D

http://drobny.com.pl/ znów nawala :roll:

I polecam str http://www.ogloszenia.kotypsy.pl/ :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob lis 19, 2011 14:47 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

Dzień dobry!

Dodawałem dziś nowe ogłoszenia na Allegro - ceny wzrosły. Wyróżnienie kosztuje już 19 zł zamiast 12 :evil: :evil: :evil:
(wiem, wiem pisano o tym już jakiś czas temu, musiałem się wyżalić ;) )

Adam
aburacze

Post » Sob lis 26, 2011 16:25 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

Co to znaczy, że na adopcjach miau ogłoszenie OCZEKUJE? Bo praktykuję dopiero i nie wiem.....?

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Sob lis 26, 2011 16:27 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

Czeka na akcept moda. W weekend to może potrwać, choć zawsze tak jest :)

Edit: nie zawsze tak jest, oczywiście :)
Ostatnio edytowano Sob lis 26, 2011 16:32 przez OKI, łącznie edytowano 1 raz

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob lis 26, 2011 16:31 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

Dzięki. Jak się ukaże po weekendzie, to nawet lepiej, tak Szalona mówi, że najlepiej w poniedziałek.
Trza zakasać rękawa i jechać ogłoszenia, w tym celu należałoby chyba wziąć poniedziałkowy urlop na żądanie, tyle jest Kota do adopcji :roll:

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Sob lis 26, 2011 16:33 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

Powinno być właśnie w poniedziałek :)
Powodzenia :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro lis 30, 2011 21:22 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

Dobry wieczór!

Dla zainteresowanych: Gumtree wprowadziło zakaz umieszczania adresów e-mail w treści ogłoszeń. Żeby było ciekawiej, zamiast normalnie podświetlić pole i uprzejmie poinformować, pozwala na dodanie takiego ogłoszenia a po kilku sekundach go kasuje i przysyła "pogróżki" następującej treści:

Drogi użytkowniku Gumtree,
Właśnie usunęliśmy jedno z Twoich ogłoszeń Gumtree z powodu naruszenia jednej lub kilku zasad zamieszczania ogłoszeń.

Zasady zamieszczania [ProductName] zabraniają:

* zamieszczania ogłoszeń spoza swojej okolicy
* zamieszczania ogłoszeń w zbyt wielu różnych kategoriach
* zamieszczania zabronionych lub nielegalnych treści

itp. co właściwie niczego nie wyjaśnia. Ponieważ w końcu doszedłem w czym rzecz, podaję tutaj, może się komuś przyda...

W tym przypadku "zabronione lub nielegalne treści" to właśnie adresy e-mail. Ta nowa polityka opisana jest tu:
https://help.kijiji.net/pl/knowledgebas ... rticle=177

Pozdrawiam!

Adam
aburacze

Post » Śro lis 30, 2011 21:30 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

Ciekawostka - przy wrzucaniu ogłoszenia na tablicy po raz pierwszy można w treści wpisać nr telefonu i mail.
Jednak już przy edycji takie treści są niedozwolone :mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro lis 30, 2011 22:06 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

Szalony Kot pisze:Ciekawostka - przy wrzucaniu ogłoszenia na tablicy po raz pierwszy można w treści wpisać nr telefonu i mail.
Jednak już przy edycji takie treści są niedozwolone :mrgreen:

Spoko, najwyraźniej czegoś nie dopatrzyli i za jakiś czas się zorientują i naprawią ;)

Tak przy okazji dwa pytania:

1. właścicielem Tablicy jest oczywiście Allegro, podobnie właścicielem Gumtree jest eBay. Znacie jakieś inne takie "komplety"? Tak z czystej ciekawości, lubię wiedzieć z czym mam do czynienia po prostu.

2. macie doświadczenia z odzewu na ogłoszenia kotów na Świstaku albo eBay.pl? Myślę o wejściu na te dwa portale z ogłoszeniami, ale jeszcze żadnego kota nie ogłaszałem (czekam na aktywację konta sprzedawcy na Świstaku i wtedy spróbuję)...

EDIT: chyba na eBay nie można ogłaszać żywych zwierząt, nie znalazłem takiej kategorii w ogóle...

Adam
aburacze

Post » Śro lis 30, 2011 23:41 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

To jeszcze tu napiszę co się dowiedziałem:

Serwisy adopcjakota.pl i adopcjapsa.pl od dzisiaj po wstawieniu ogłoszenia wysyłają maile z linkiem do kasowania danego ogłoszenia. Dotąd te ogłoszenia były przechowywane w nieskończoność, teraz dzięki temu można dodane ogłoszenie usunąć kiedy przestaje być ważne (albo kiedy chce się je wstawić na nowo, żeby znów były na początku listy). Warunek: w formularzu do dodawania ogłoszeń trzeba wpisać poprawny e-mail.

Adam
aburacze

Post » Wto gru 20, 2011 11:40 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

zapisze sobie watek :)

fenek_k

Od: Pt kwi 09, 2010 8:29

Post » Wto gru 20, 2011 11:47 Re: Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?

Też zapisuje wątek :) mam trochę futer do ogłoszenia.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

[poprzednia][następna]