Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 07, 2010 22:17 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

terenia1 pisze: dopisz ewentualnie na niej smarowanie Rudej z konkretnymi dniami na jakiś czas do przodu i każdy będzie musiał odchaczać smarowanie Rudej w konkretnych dniach, albo lepiej wpisywać do ewidencji choć z tym są jak zwykle problemy. Proszę zostaw to smarowodło w witrynce z lekami i opisz że to dla Rudej.

Nie inaczej :ok:

Co do dyżurów można mnie wpisać na poniedziałek i środę wieczór

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto gru 07, 2010 22:24 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Mara S pisze:
terenia1 pisze: dopisz ewentualnie na niej smarowanie Rudej z konkretnymi dniami na jakiś czas do przodu i każdy będzie musiał odchaczać smarowanie Rudej w konkretnych dniach, albo lepiej wpisywać do ewidencji choć z tym są jak zwykle problemy. Proszę zostaw to smarowodło w witrynce z lekami i opisz że to dla Rudej.

Nie inaczej :ok:

Co do dyżurów można mnie wpisać na poniedziałek i środę wieczór

Mara ja już sama nie wiem, jeśli chodzi o sprawy medyczne pisane to jest na forum, pisane jest w Kociej Chatce, jest ewidencja a i tak czasami o czymś tam zapominamy coś tam nie zostaje podane :( więc ja osobiście sama nie wiem jak to zorganizować - nie wiem dzwonić przed każdym dyżurem kto co ma zrobić albo co :( do ewidencji też nie wszyscy wpisują - byłoby łatwiej, sama nie wiem - jedno jest pewne jak wszyscy podawania leków nie będziemy pilnowali to troszkę to bez sensu, chyba że któraś w Was ma lepszy sposób na koordynację podawania leków i przypominania wszytkim o lekach.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto gru 07, 2010 22:31 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Moim zdaniem ewidencja jest spoko tylko trzeba pamiętać by sie wisywać ;) No i do tego opisy przy boksach. Ewentualne problemy pojawiają sie jeśli zajdą jakieś zmiany - tu trzebaby przepływ informacji dopracować...

Mara S

Post » Wto gru 07, 2010 22:50 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

i tez jesli sam od siebie ktos dopisuje na kartki przy boksach
naprawde ostatnio bylo tak wszystkiego popisane ze ciezko bylo sie polapac
a przeciez mozna swoje uwagi napisac na osobnej kartce i przypiac kolo boksu danego kota-nietrzeba kreslic po kartkach gdzie sa rozpisane leki.

jak juz pisalam bylam pierwszy raz kiedys tam to az mi ulzylo jak zobaczylam kartki gdzie wszystko bylo czytelne a nastepnym razem juz nie byly te kartki takie fajne :roll:

np.przy dwoch poldzikich kotkach ktos dopisal nakartce brak kupki no i ok informacja cenna tylko ze ta kartka wisiala pozniej kilka dni i niewiadomo czy po wpisie byla juz kupa czy nie bo wpis zostal na jednej kartce z lekami wpisany

dlatego mysle ze lepiej bedzie jak juz ktos musi cos napisac poprostu doczepic nowa karke ktora pozniej mozna wyrzucic bez przepisywana lekow

teresa zapisz mnie na niedziele wieczor
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto gru 07, 2010 22:59 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

dziś przyczepiłam na tablicy i na zasuwie okna miedzy pomieszczeniami rozpiske leków dodatkowo poprawilam opisy na boksach. Plus wpisalam do ewidencji podany cykoferon. Ewidencja jest obowiązkowa bez tego zginiemy
Infromacje o tym czy koty nie jedza i ze brak kupy sa bardzo cenne - zawsze mnie pyta wet czy kot je i czy sie zalatwia i jesli mi nie powiecie to nic nie wiem :(

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto gru 07, 2010 23:03 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Martyna masz rację pewnie przy boksach na 1 kartce powinna być napisana konkretna informacja o leczeniu, natomiast mamy tablicę korkową i tam można przypinać inne informacje - przykładowo imię kota, datę i zaobserwowane objawy, faktycznie nieraz tych kartek była cała masa i trudno się było rozeznać :( a :( faktycznie nad przepływem informacji w tym temacie trzeba solidnie popracować :)

terenia1

Post » Wto gru 07, 2010 23:15 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 13.12.-19.12.2010
13.12. pon. rano brak wie. MaraS.
14.12. wt. rano brak wie. brak
15.12. śr. rano brak wie. MaraS
16.12. czw. rano brak wie. brak
17.12. piat. rano brak wie. Teresa
18.12. sob. rano Martyna wie.brak
19.12.niedz. rano brak wie. MartynaP.

terenia1

Post » Wto gru 07, 2010 23:27 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

to moze umowmy sie ze do kartek przy boksach z lekami nie wolno nic dopisywac
a wszelkie info o danym kocie przyczepiamy do tablicy
napewno to juz bedzie jakis krok do wiekszego porzadku ;)

co do ewidencji to przyznaje sie bez bicia ze dopiero w niedziele sie pierwszy raz wpisalam bo niewiedzialam co jak po co :oops:
tylko karteczki zostawialam na blacie
ale juz wiem i obiecuje poprawe :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Wto gru 07, 2010 23:33 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Ja proponuje jeden zeszyt prowadzony na zasadzie data, osoba dyżurująca, uwagi (istotne), o ile akurat coś sie pojawi. Potem kolejne daty-osoby-uwagi poniżej. Wówczas przy boksach będzie tylko aktualne leczenie a nie będzie tysiąca karteczek ani przy boksach, ani na tablicy a ponadto w razie czego zawsze da się wyłuskac kiedy np. zauważono, że dany kot zaczął rzygać itp...

Mara S

Post » Wto gru 07, 2010 23:59 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Mara S pisze:Ja proponuje jeden zeszyt prowadzony na zasadzie data, osoba dyżurująca, uwagi (istotne), o ile akurat coś sie pojawi. Potem kolejne daty-osoby-uwagi poniżej. Wówczas przy boksach będzie tylko aktualne leczenie a nie będzie tysiąca karteczek ani przy boksach, ani na tablicy a ponadto w razie czego zawsze da się wyłuskac kiedy np. zauważono, że dany kot zaczął rzygać itp...

ooo i to jest dobra myśl :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Śro gru 08, 2010 8:10 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 13.12.-19.12.2010
19.12.niedz. rano brak wie. MartynaP.

Ja 19.12 (niedziela) rano
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro gru 08, 2010 8:45 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 13.12.-19.12.2010
19.12.niedz. rano Dorotka wie. MartynaP.

terenia1

Post » Śro gru 08, 2010 11:39 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Przepraszam, że nie dopisałam ale do teraz nie miałam dostępu do neta - o grubość styropianu najlepiej pytać Lidkę - ona dostała z poprzednimi resztkami i mówiła, że jej dzikusy uwielbiają go.
Fakturę wzięłam, leży w dokumentach - niestety nie widziałam tego wpisu o sczytaniu licznika więc nic z tego. Fungiderm zapodałam z tego samego powodu a Catosal dopyszcznie, bo było, że też tak można - jedyny w życiu zastrzyk dalam Guido i tylko dzięki jego spokojowi wyszło :oops:
Więcej grzechów nie pamiętam - no, może oprócz tego, że wlazłam brudnymi butami na umytą podłogę jak wróciłam się z fakturką :wink: za czynsz i prąd.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro gru 08, 2010 14:36 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Alienor pisze:Przepraszam, że nie dopisałam ale do teraz nie miałam dostępu do neta - o grubość styropianu najlepiej pytać Lidkę - ona dostała z poprzednimi resztkami i mówiła, że jej dzikusy uwielbiają go.
Fakturę wzięłam, leży w dokumentach - niestety nie widziałam tego wpisu o sczytaniu licznika więc nic z tego. Fungiderm zapodałam z tego samego powodu a Catosal dopyszcznie, bo było, że też tak można - jedyny w życiu zastrzyk dalam Guido i tylko dzięki jego spokojowi wyszło :oops:
Więcej grzechów nie pamiętam - no, może oprócz tego, że wlazłam brudnymi butami na umytą podłogę jak wróciłam się z fakturką :wink: za czynsz i prąd.

fungiderm tylko raz na tydzień teraz pliz

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro gru 08, 2010 15:20 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Tak, teraz już wiem - tylko raz na tydzień w niedzielę :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]