Obiecałam wczoraj foteczki trikoloruni

Hej

Miziaj, miziaj - tak lubię

No, ale nie podglądaj mnie jak idę do kuwety

Ale, ale

Już musisz iść

Smutno mi będzie...
Ale przyjdziesz wkrótce

Przyjdę koteczko

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
CatAngel pisze:A teraz ciotki MOCNE![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
barba50 pisze:
barba50 pisze: (...) A dzisiaj byłam w Azylu. Zawiozłam gazety i ścinki polarowe na wyściółki w klatkach , które dostałam od wytwórcy ubrań polarowych. Sobota jest jak zawsze dniem adopcyjnym, więc p. Irena i pracownicy mają ręce pełne roboty. Pomagałam więc, m.in. zaprowadziłam chętnych do adopcji na wybieg, gdzie część kotów może przebywać na świeżym powietrzu. Wtedy zobaczyłam ją - szylkretkę bardzo podobną do Bajeczki.
Siedziała na murku
Piękna, prawda? Ale kiedy wstała zobaczyłam jak naprawdę wyglądaKoteczka jest drobna i chuda tak, że bardziej chyba nie można z wielkimi łysymi uszami i całym łysym tyłeczkiem
Wyglądało to dramatycznie...
![]()
A do tego była miziasta jak mało który kot, udeptywała mnie, tuliła się i mruczała
Wiedziałam, że trzeba ją z Azylu zabrać i wyleczyć. Od p. Ireny nie dowiedziałam się wiele - w rozmowie w przelocie powiedziała, że kotka biegunkowała, była leczona dostawała antybiotyki i... właściwie niewiele więcej. No może jeszcze tyle, że jej brat odszedł na FIPa. Ehhh.... Za telefon, jeden mms, potem krótka rozmowa z A59 i decyzja – wieziemy kocinę do lecznicy, na początek leczenia dostałyśmy pieniądze od p. Ireny, potem skądś będą musiały się znaleźć, jakoś musimy dać radę. No i A59 telefon do lecznicy, ja w samochód i do Azylu. W trakcie działań koteczka dostała imię - Miłka, to naprawdę miłe i dzielne stworzenie
Ma zrobione podstawowe badania, na razie są wyniki testów i najważniejsze - oba testy ujemne. Waży 1,55 kg i jest oceniona na 1,5 roku, choć z wyglądu nie dałabym jej więcej niż 6 - 8 mcyW lecznicy dostała apartament nr 10
![]()
barba50 pisze:"Żegnałam" się wczoraj w lecznicy z moją Miłką. Nie, nie - jeszcze nie ma swojego miejsca na stałe, ale dzisiaj nareszcie przestaje siedzieć w lecznicowej klatce i przenosi się na tymczas do A59Oleńko całuję
![]()
A Miłeczka spacerowała po pustej akurat poczekalni w lecznicy![]()
kropkaXL pisze:Gdybym nie wiedziała,ze to ta sama kicia-nie poznałabym jej!
Oleńko-jakże sie cieszę,że koteńka bedzie u Ciebie czekala na domek!!!!
kropkaXL pisze:Piękna jesteś Trinity!![]()
![]()
![]()
![]()
Dziewczyny-co to za blizny na pleckach?
barba50 pisze:kropkaXL pisze:Gdybym nie wiedziała,ze to ta sama kicia-nie poznałabym jej!
Oleńko-jakże sie cieszę,że koteńka bedzie u Ciebie czekala na domek!!!!
A jak ja się cieszę![]()
![]()
Aleksandra59 pisze:Mam prośbę do osób kibicujących Matiemu & company - zagłosujcie w Krakvecie na Sandomierz z mojego podpisowego banerka![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: ametyst55 i 320 gości