Srebrny kotek z lasu - Mati, ale teraz już PTYŚ :):):):)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 24, 2010 17:08 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

O la la :!: :!: :!: Ale ogłoszeń 8O Fajnie :D Teraz koteczki szybciutko uciekają do domków :kitty:

Obiecałam wczoraj foteczki trikoloruni :roll: Strasznie słodkie z niej stworzonko :1luvu:

Hej :!: Fajnie, że do mnie wpadłaś :D

Obrazek

Miziaj, miziaj - tak lubię :)

Obrazek

No, ale nie podglądaj mnie jak idę do kuwety :|

Obrazek

Ale, ale :!: Ładnie na nóżkach stoję, prawda :?: I chodzę :D

Już musisz iść :?:

Obrazek

Obrazek

Smutno mi będzie...

Obrazek

Ale przyjdziesz wkrótce :?:

Przyjdę koteczko :!: Obiecuję :twisted:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Śro lis 24, 2010 17:38 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

Piękna jesteś Trinity! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dziewczyny-co to za blizny na pleckach?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro lis 24, 2010 18:26 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

Przepiękna kiteńka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro lis 24, 2010 19:27 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

CatAngel pisze:A teraz ciotki MOCNE :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel - dzięki za szybką akcję :D :D

A ja mam dzisiaj u siebie w domu nowego tymczasa - Miłeczkę, to ta kotka obok Matiego :D

barba50 pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na razie Miłeczka nasyczała na Alusia, który chciał się z kicią pobawić :wink: Nasyczała, pacnęła łapką i poszła spać - oczywiście na łóżku :D :D :D :D

Mati dał się wygłaskać, ale na początku z taką dużą rezerwą. Potem kocio zaczął się prężyć i mruczeć :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Śro lis 24, 2010 19:28 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

Cudna maleńka szyleczka! :1luvu: :1luvu: :1luvu: -oby ja najszybciej domek znalazła!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Śro lis 24, 2010 19:50 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

Wstawię posta Barby50 z 28 sierpnia - kiedy to Basia wypatrzyła Miłkę w Azylu (wcześniej napisałam - lecznicy :oops: :)

barba50 pisze: (...) A dzisiaj byłam w Azylu. Zawiozłam gazety i ścinki polarowe na wyściółki w klatkach , które dostałam od wytwórcy ubrań polarowych. Sobota jest jak zawsze dniem adopcyjnym, więc p. Irena i pracownicy mają ręce pełne roboty. Pomagałam więc, m.in. zaprowadziłam chętnych do adopcji na wybieg, gdzie część kotów może przebywać na świeżym powietrzu. Wtedy zobaczyłam ją - szylkretkę bardzo podobną do Bajeczki.
Siedziała na murku

Obrazek

Piękna, prawda? Ale kiedy wstała zobaczyłam jak naprawdę wygląda 8O Koteczka jest drobna i chuda tak, że bardziej chyba nie można z wielkimi łysymi uszami i całym łysym tyłeczkiem :cry: Wyglądało to dramatycznie...

Obrazek Obrazek

A do tego była miziasta jak mało który kot, udeptywała mnie, tuliła się i mruczała

Obrazek

Wiedziałam, że trzeba ją z Azylu zabrać i wyleczyć. Od p. Ireny nie dowiedziałam się wiele - w rozmowie w przelocie powiedziała, że kotka biegunkowała, była leczona dostawała antybiotyki i... właściwie niewiele więcej. No może jeszcze tyle, że jej brat odszedł na FIPa. Ehhh.... Za telefon, jeden mms, potem krótka rozmowa z A59 i decyzja – wieziemy kocinę do lecznicy, na początek leczenia dostałyśmy pieniądze od p. Ireny, potem skądś będą musiały się znaleźć, jakoś musimy dać radę. No i A59 telefon do lecznicy, ja w samochód i do Azylu. W trakcie działań koteczka dostała imię - Miłka, to naprawdę miłe i dzielne stworzenie :)
Ma zrobione podstawowe badania, na razie są wyniki testów i najważniejsze - oba testy ujemne. Waży 1,55 kg i jest oceniona na 1,5 roku, choć z wyglądu nie dałabym jej więcej niż 6 - 8 mcy :| W lecznicy dostała apartament nr 10 :mrgreen:

Obrazek

A to dzisiejszy post Barby50 :D :D
barba50 pisze:"Żegnałam" się wczoraj w lecznicy z moją Miłką. Nie, nie - jeszcze nie ma swojego miejsca na stałe, ale dzisiaj nareszcie przestaje siedzieć w lecznicowej klatce i przenosi się na tymczas do A59 :D Oleńko całuję :1luvu:

A Miłeczka spacerowała po pustej akurat poczekalni w lecznicy :lol:
Obrazek

Widać jak Miłeczka zmieniła się w czasie pobytu w lecznicy :D :D :D :D :D
Ostatnio edytowano Śro lis 24, 2010 20:06 przez Aleksandra59, łącznie edytowano 1 raz

Aleksandra59

Post » Śro lis 24, 2010 19:53 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

Gdybym nie wiedziała,ze to ta sama kicia-nie poznałabym jej!
Oleńko-jakże sie cieszę,że koteńka bedzie u Ciebie czekala na domek!!!!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro lis 24, 2010 19:58 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

Super :D Ale kicia szczęśliwie trafiła :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Śro lis 24, 2010 19:59 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

kropkaXL pisze:Gdybym nie wiedziała,ze to ta sama kicia-nie poznałabym jej!

A jak ja się cieszę :love: :love: :love:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Śro lis 24, 2010 20:27 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

kropkaXL pisze:Piękna jesteś Trinity! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dziewczyny-co to za blizny na pleckach?

Basia potwierdza blizny na pleckach, są i są też strupy :? Jednak nie wiadomo co było przyczyną ran :(

Aleksandra59

Post » Śro lis 24, 2010 20:28 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

barba50 pisze:
kropkaXL pisze:Gdybym nie wiedziała,ze to ta sama kicia-nie poznałabym jej!

A jak ja się cieszę :love: :love: :love:

Ja także się cieszę, ponieważ Miłka trafiła do mnie dzięki udanej adopcji Pynia :D :D :D :D

Aleksandra59

Post » Śro lis 24, 2010 20:32 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

Czyli dwa szczęścia!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro lis 24, 2010 21:06 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

Historia z Tri wymiata :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ryk:
Miłka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Śro lis 24, 2010 21:27 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

Mam prośbę do osób kibicujących Matiemu & company - zagłosujcie w Krakvecie na Sandomierz z mojego podpisowego banerka :ok: :ok:

Aleksandra59

Post » Śro lis 24, 2010 21:31 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

Aleksandra59 pisze:Mam prośbę do osób kibicujących Matiemu & company - zagłosujcie w Krakvecie na Sandomierz z mojego podpisowego banerka :ok: :ok:

Już się robi :D
Obrazek

bulba

[poprzednia][następna]