Kociaki z działek - szukają domków :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro gru 22, 2010 21:35 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają DT/DS[zachodniopomorskie]

anduk pisze:Jak by coś się działo to może Cudak nas poratuje.

W razie czego mam dwa transportery (chociaż jeden nie mój ;)).

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Śro gru 22, 2010 21:39 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają DT/DS[zachodniopomorskie]

Cudak - Anduk wyedytował swój wpis, bo go nastraszyłam, że pomyślisz, że masz nas wspomóc pieniędzmi :D
Własność Nelli, Luny, Kłopotka i księcia Rudolfa :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Od: Pon kwi 26, 2010 15:51

Post » Śro gru 22, 2010 21:45 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają DT/DS[zachodniopomorskie]

Domyśliłam się, że chodzi o transporter, skoro Wasz jest we Wrocławiu :)

Cudak1

Post » Śro gru 22, 2010 21:48 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają DT/DS[zachodniopomorskie]

To dobrze :)
Pamiętam, że miałaś kłopoty zeszłej zimy ze zdobyciem transportera. A mogłam służyć wtedy pomocą, tylko że na forum mnie nie było.
Bardzo fajnie, że możemy liczyć na Ciebie. Dzięki :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Śro gru 22, 2010 21:57 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają DT/DS[zachodniopomorskie]

Zaopatrzyłam się już w transporter, bo nigdy nie wiadomo, kiedy może okazać się potrzebny :wink: Jeszcze w kartonie leży, nieużywany, ale przydałoby się go wytestować :ok:

(moje koty, biedne, w klatkach do weta jeździły :mrgreen: )

Cudak1

Post » Śro gru 22, 2010 23:50 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają DT/DS[zachodniopomorskie]

A ten transporter, który jest u Weihaiwej, to zabytek. Zakupiłam go specjalnie z okazji wielkiej powodzi 1997, by przetransportować z portu do domu kocura, który był bardzo oswojony. Obyło się wtedy bez ewakuacji, bo woda rozlała się wcześniej w dorzeczu dolnej Odry :)

Fotek młodziaków z baraku nie mamy. Mieliśmy dzisiaj iść do nich, bo opiekun miał wyjechać, ale nie wyjechał i sam je nawiedził. Przez jego zmiany decyzji nasze obietnice wydają się na wiatr rzucane.
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Czw gru 23, 2010 1:29 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają DT/DS[zachodniopomorskie]

Dzisiaj pracuję cały dzień ale może jutro pójdę na piechotkę do nich. Ten mały szary miał latem bardzo czerwone oczy (widać to na zdjęciu gdy leży na kupie sieci) ale absolutnie nie dało się go złapać czy nawet zbliżyć bo zmykał pod deski, do tego matka go broniła.

Po czasie oczy zrobiły się normalne (może nie do końca, trochę ciemniejsze?), na pewno widzi (bo robiłem testy z ręką i podążał wzrokiem za nią) ale wolałbym, żeby go weterynarz zobaczył. Oczywiście wszystko jak zawsze rozbija się o brak czasu i kasy. No i trochę się boję o jego psychikę by się do końca nie zniechęcił do ludzi.
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Nie gru 26, 2010 23:35 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają DT/DS[zachodniopomorskie]

Nadal szukamy transportu dla czarnego maleństwa.
Kto ze Szczecina do Częstochowy na pielgrzymkę się udaje ? :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Pon gru 27, 2010 21:43 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają DT/DS[zachodniopomorskie]

Dzięki, tylko chyba szanse znikome takiego połączenia, bo czynnik czasowy też odgrywa rolę.
Zobaczymy, jak to będzie :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Pon gru 27, 2010 21:44 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają DT/DS[zachodniopomorskie]

Ty w ogóle nie wierzysz w możliwości transportowe miau :>

Do mnie dzięki miau dojechał królik z Gdańska, trzeba wierzyć :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon gru 27, 2010 21:48 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają DT/DS[zachodniopomorskie]

No bo z Poznania jest choćby coś takiego
Oferuję za zwrotem kosztów paliwa transport.
Razem ze znajomym, zawodowym kierowca, jesteśmy z Poznania, możemy zawieźć lub odebrać kotka z dowolnego miejsca w Polsce także za granicą.
Zawoziliśmy juz kilka psów z dogomanii, bardzo lubimy zwierzęta i z chęcia pomożemy.
Kontakt: tel 609 417 508 pypla1676@wp.pl
ana666

Szalony Kot

Post » Pon gru 27, 2010 22:01 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają DT/DS[zachodniopomorskie]

I na dogo jest człwiek, który oferuje transport za zwrot kosztów paliwa z Częstochowy po całej Polsce.
Witam,
Dysponuję samochodem osobowym średniej wielkości, mam trochę wolnego czasu (terminy do uzgodnienia), oferuję transport zwierzaków z Częstochowy w dowolne miejsce w Polsce za zwrot kosztów paliwa.
Auto pali ok. 5l/100 km diesla, więc koszt uzależniony jest od aktualnych cen paliwa. Nie interesuje mnie żadna korzyść finansowa, mogę poświęcić swój czas i auto. Przy dłuższych trasach i/lub trudniejszych przypadkach wskazana obecność opiekuna. Oferta dotyczy zwierząt będących naprawdę w potrzebie a nie np. psów sprzedawanych przez hodowców.
Kontakt PW.

http://www.dogomania.pl/threads/197123- ... B3w-paliwa)

Można się z kimś dogadać...

Szalony Kot

Post » Pon gru 27, 2010 22:29 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają DT/DS[zachodniopomorskie]

Przy tej odległości w obie strony i aktualnej cenie paliwa oraz naszym 'bogactwie' cena jest zaporowa.

Za około 300zł byłoby kilka worków jedzenia dla wszystkich kotów tutaj, więc wybór jest raczej dość oczywisty :kotek: Niestety łatwiej jest znaleźć kogoś jadącego z/do stolicy niż po rubieżach IV RP ;)
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Wto gru 28, 2010 13:58 Re: Kociaki z działek - szukamy transportu Szczecin-Częstochowa!

Szalony Kot dziękuję za pomoc w szukaniu transportu :1luvu:
A może znalazłby się ktoś z Poznania, kto przetrzymałby kociaka do czasu znalezienia transportu do Częstochowy? (tylko, czy to nie byłby dla niego za wielki stres?)

Płatny transport to nie jest dobry pomysł. Jedzenie dla kotów jest teraz na wagę złota, a i na miejscu są jeszcze koty, które trzeba leczyć :| Chyba, żeby ogłosić zbiórkę? Może jakoś udałoby się uzbierać...

Cudak1

[poprzednia][następna]