Antoś i Zuzia. Nerwowo.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 24, 2011 18:28 Re: Znalazłam kocurka...Antoś i Nowa Domowniczka :)

Strasznie się cieszę wiedziałam ,że malutka trafiła na wspaniałych ludzi a teraz ma jeszcze super kociego przyjaciela. Wasze wysiłki się opłaciły i widzę ze krupcia bardzo urosła 8O .

Apsik77

Od: Śro lip 29, 2009 16:31

Post » Pon sty 24, 2011 18:44 Re: Znalazłam kocurka...Antoś i Nowa Domowniczka :)

No, muszę powiedzieć, że idzie fantastycznie! Antoś po 30 minutach obudził się, spojrzał na małą z dużym zdziwieniem, ale polizał ją po główce :1luvu: , po czym wstał i przeniósł się na fotel, ale już razem biegają, zaczepiają się - moim zdaniem ładnie, bez agresji...
A malutka rośnie w oczach, naprawdę, jest chyba o 25% większa niż 2 tygodnie temu ;) Zresztą - nie jest to takie dziwne biorąc pod uwagę czarną dziurę w jej żołądku ;)
Będziemy niebawem u weta, bo chcę futerka odrobaczyć, po czym małą doszczepić, więc na pewno się zważymy i dowiem się dokładnie ile kota mi przybyło :)
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon sty 24, 2011 19:06 Re: Znalazłam kocurka...Antoś i Nowa Domowniczka :)

Liwia_- bo mam kiepski monitor i na zdjęciu źle widzę
czyżby spełniło się Twoje marzenie? :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon sty 24, 2011 19:26 Re: Znalazłam kocurka...Antoś i Nowa Domowniczka :)

Tak jest, dzięki Apsik moje kocie marzenie się spełniło i właśnie mruczy pod kocykiem :) Zuzinek :1luvu: :
Obrazek

Liwia_

Post » Pon sty 24, 2011 19:28 Re: Znalazłam kocurka...Antoś i Nowa Domowniczka :)

cudny ufok :)
też mam do takich słabość :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro sty 26, 2011 0:40 Re: Znalazłam kocurka...Antoś i Nowa Domowniczka :)

Ufoczek jest cudny absolutnie, jestem zakochana i szczęśliwa, że relacje z Antosiem ułożyły się dobrze :) Ogromna w tym zasługa Zuzi, bo jest kotkiem wyjątkowo towarzyskim, przyjaznym wobec Antosia i spragnionym bliskości. To ona próbuje się do niego tulić, myje go...
Tak ufoczek śpi:
Obrazek
... ale również i tak :
Obrazek

Liwia_

Post » Śro sty 26, 2011 8:24 Re: Znalazłam kocurka...Antoś i Nowa Domowniczka :)

Ale masz fajnego ufoka Liwia_ :)
I jak cudnie się kotki przytulają :1luvu:

:ok: :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro sty 26, 2011 13:09 Re: Znalazłam kocurka...Antoś i Nowa Domowniczka :)

I przytulają się często, ciągle nie chce mi się w to wierzyć, jak przypominam sobie tą chęć mordu na początku...
Teraz kotki nawet współpracują. Wczoraj wspólnymi siłami przewróciły suszarkę z praniem, w którym potem z rozkoszą się wytarzały. Muszę też zaznaczyć, że Antoś jest kotkiem obowiązkowym i bardzo pomocnym. Asystuje w wielu domowych czynnościach, tu na przykład pomaga w zmywaniu ;)
Obrazek

Liwia_

Post » Czw sty 27, 2011 9:28 Re: Znalazłam kocurka...Antoś i Nowa Domowniczka :)

Liwia_ pisze:I przytulają się często, ciągle nie chce mi się w to wierzyć, jak przypominam sobie tą chęć mordu na początku...
Teraz kotki nawet współpracują. Wczoraj wspólnymi siłami przewróciły suszarkę z praniem, w którym potem z rozkoszą się wytarzały. Muszę też zaznaczyć, że Antoś jest kotkiem obowiązkowym i bardzo pomocnym. Asystuje w wielu domowych czynnościach, tu na przykład pomaga w zmywaniu ;)
Obrazek

Piękne. :lol:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw sty 27, 2011 15:03 Re: Znalazłam kocurka...Antoś i Nowa Domowniczka :)

Normalka 8) Antoś jest kotem zdecydowanie naramiennym ;)
Na zdjęciu widać chyba, że antosiowa pupka - łagodnie mówiąc - zaokrągliła się ostatnio. Jeszcze trochę i trzeba będzie ograniczać mu dostęp do korytka.

Współpraca przy przewróceniu suszarki nie była jednostkowym przypadkiem. Dranie wspólnie ukradły papier toaletowy i rozwlekły go na dokładnie pół mieszkania, przewróciły drapak i dokładnie pogryzły i ośliniły ważny rachunek. Fajnie jest z 2 kotami :twisted:

Liwia_

Post » Czw sty 27, 2011 15:40 Re: Znalazłam kocurka...Antoś i Nowa Domowniczka :)

No, rachunek chyba nie był aż taki ważny, skoro obśliniły... 8)

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Czw sty 27, 2011 20:21 Re: Znalazłam kocurka...Antoś i Nowa Domowniczka :)

No cóż, koty uznały, że nie był, musiałam się pomylić 8)

Zuzia miała być dziś doszczepiona - niestety, ma stan zapalny spojówek - gdy się budzi oczka są trochę zafaflunione, dostała zastrzyk i kropelki. Przy zastrzyku pokazała co potrafi, jeszcze czegoś takiego nie widziałam - ma milion łap, każda wyjątkowo silna i zakończona prawdziwymi szponami ;) Nigdy bym nie pomyślała, że taki mały kotek może być tak trudny do okiełznania.
Teraz się zastanawiam jak pójdzie zakraplanie oczek. Już trochę sobie współczuję :roll:

Liwia_

Post » Czw sty 27, 2011 21:49 Re: Znalazłam kocurka...Antoś i Nowa Domowniczka :)

Nie martw się przy zakraplaniu oczek to prawdziwy aniołek w porównaniu do tego czym sie staje kiedy wbija się w nią igłę.

Apsik77

Od: Śro lip 29, 2009 16:31

Post » Pt sty 28, 2011 8:35 Re: Znalazłam kocurka...Antoś i Nowa Domowniczka :)

Liwia_ pisze:. Asystuje w wielu domowych czynnościach, tu na przykład pomaga w zmywaniu ;)
Obrazek

:ryk:

To zupełnie jak nasza Pyza - też wsiada Tż-towi na plecy przy zmywaniu :wink:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pt sty 28, 2011 12:13 Re: Znalazłam kocurka...Antoś i Nowa Domowniczka :)

To masz dwa urwisy - współczuć? 8)
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

[poprzednia][następna]