Cz-wa 6-kociąt już w domkach, szylkretka znalazła DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 21, 2010 18:59 Re: Cz-wa-niezdrowa szylkretka po steryl ma przechowanie dłużej

Dostałam właśnie wiadomość od Floridy_blue, że kotka może zostać tam, gdzie jest teraz do niedzieli. Samantho, wiesz coś o tym? Czyli jutro hotelik jeszcze nieaktualny? Może mimo wszystko zadzwonić rano do Kamironu i przypomnieć się, że może po weekendzie hotelik będzie potrzebny?

oleczka

Od: Wto wrz 26, 2006 19:37

Post » Czw paź 21, 2010 19:00 Re: Cz-wa-niezdrowa szylkretka po steryl ma przechowanie dłużej

tydzień chyba OK
okaże się, jak kicia tam sobie radzi

a może Samantha ma jakies nowe informacje o kici i jej dzieciach?

amcia

Od: Czw lis 01, 2007 19:23

Post » Czw paź 21, 2010 19:01 Re: Cz-wa-niezdrowa szylkretka po steryl ma przechowanie dłużej

Samatha zmieniła temat. Kocia jest niezdrowa? :(

amcia

Post » Czw paź 21, 2010 19:03 Re: Cz-wa-niezdrowa szylkretka po steryl ma przechowanie dłużej

Samantho, informuj nas na bieżąco, co z kotką? Coś nie tak po operacji? :(

oleczka

Post » Czw paź 21, 2010 19:05 Re: Cz-wa-niezdrowa szylkretka po steryl ma przechowanie dłużej

Co to znaczy, że "ma przechowanie dłużej", bo jak tylko do niedzieli, to wcale nie tak znowu dłużej... :conf:

oleczka

Post » Czw paź 21, 2010 19:06 Re: Cz-wa-niezdrowa szylkretka po steryl ma przechowanie dłużej

Może być dom w Herbach. Dowiezie ktoś?
Za dom ręczę.
10 zł za dzień. Może być?

O, chyba coś się zmieniło. Ale jakby co to jakieś rozwiązanie jest.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw paź 21, 2010 19:08 Re: Cz-wa-niezdrowa szylkretka po steryl ma przechowanie dłużej

Ja mogę dowieźć, ale najwcześniej w poniedziałek :D
Co to za dom? Hotelik czy DT?

oleczka

Post » Czw paź 21, 2010 19:09 Re: Cz-wa-niezdrowa szylkretka po steryl ma przechowanie dłużej

Raczej DT.
Jest tam stara sunia ale bardzo lubi koty.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw paź 21, 2010 19:12 Re: Cz-wa-niezdrowa szylkretka po steryl ma przechowanie dłużej

Hej dziewczyny , dobra wiadomość, szylkretka jeszcze zostaje i nie wraca na ulicę, bo cycuchy nie obeschły i jeszcze nie kwalifikuje się do podzdrowiałej dziczy ulicznej, a i potem będzie wyczekiwać na swą szansę adopcji.
Czyli jak to pisze zwykle ASK - "będzie dobrze".

Taki post napisałam wcześniej i zablokował się, tak gorąco zrobiło się w wątku

Samantha

Od: Śro sty 31, 2007 21:51

Post » Czw paź 21, 2010 19:16 Re: Cz-wa-niezdrowa szylkretka po steryl ma przechowanie dłużej

Lidka pisze:Raczej DT.
Jest tam stara sunia ale bardzo lubi koty.

Lidka :1luvu: napisz cos więcej plisss. A co z Samanthą, my tu kombinujemy a gdzie ona się podziewa :wink: Może za zadeklarowane pieniądze kupić żarełko dla Kici jeżeli nie potrzebny będzie hotelik. Tak bardzo ucieszyła mnie wizja DT :P mam nadzieję, że się uda.

Ups, napisałam post zaraz po Tobie Samanta
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw paź 21, 2010 19:17 Re: Cz-wa-niezdrowa szylkretka po steryl ma przechowanie dłużej

Samantha pisze:Szylkretka jeszcze zostaje i nie wraca na ulicę (...) a i potem będzie wyczekiwać na swą szansę adopcji.

Do kiedy zostaje?
Co to znaczy "będzie wyczekiwać na szansę adopcji"- u kogo i do kiedy?
W jakich warunkach? Bo jeśli w ciemnej piwnicy, sama i w klatce, a jest propozycja forumowego DT w Herbach za 10zł/dziennie...
Błagam Cię, pisz KONKRETNIE, a nie tak zdawkowo.

oleczka

Post » Czw paź 21, 2010 19:21 Re: Cz-wa-niezdrowa szylkretka po steryl ma przechowanie dłużej

A co to znaczy, że cycuchy nie obeschły? Czy ona ma zapalenie sutków? Samantho, a widział to jakiś wet?
Żeby nie było, że ktoś się czepia...;) Tylko wiesz, Samantho, wszystkie po prostu martwimy się o kicię.

amcia

Post » Czw paź 21, 2010 19:26 Re: Cz-wa-niezdrowa szylkretka po steryl ma przechowanie dłużej

Samantho, chyba trochę za wcześnie na nadmierny optymizm, chociaż życzę kici jak najlepiej. Dzisiaj przed południem kocie zagrażało wyrzucenie "na bruk", a teraz piszesz już beztrosko, że "będzie wyczekiwać szansy adopcji"- nie wiadomo gdzie u kogo, w jakich warunkach, a w tytule wątku piszesz, że "niezdrowa". Jest szansa na DT w Herbach- to na pewno lepiej niż ciemna piwnica. Jest chęć pomocy finansowej. Proszę o konkretne informacje co dalej z kotką będzie.

oleczka

Post » Czw paź 21, 2010 19:38 Re: Cz-wa-niezdrowa szylkretka po steryl ma przechowanie dłużej

Dziewczyny ja nie wiem jak dalej z kotką będzie, ale zrozumiałam, że została zakwalifikowana do podopiecznych fundacji, że pomogą.
Jutro będę widziała kotkę, wygłaszczę, podobno jest b.obżarta co potwierdza ,że rana goi się dobrze (bo świetny wet) , tylko te cycuchy dalej duże do obserwacji......
Ostatnio edytowano Czw paź 21, 2010 19:48 przez Samantha, łącznie edytowano 1 raz

Samantha

Od: Śro sty 31, 2007 21:51

Post » Czw paź 21, 2010 19:48 Re: Cz-wa-niezdrowa szylkretka po steryl ma przechowanie dłużej

Samantha pisze:Hej

a co to znaczy 8O
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

[poprzednia][następna]