Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 22:02 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

Alfa - ależ on pięęęęękny :1luvu: A mnie się persy jakos specjalnie nie podobają ;) - jednak biały jest zjawiskowy, wygląda jak z bajki... Opiekunka ze zdjęcia ma zabójczy uśmiech ;)
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro gru 29, 2010 22:18 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

Liwia_ pisze:Alfa - ależ on pięęęęękny :1luvu: A mnie się persy jakos specjalnie nie podobają ;) - jednak biały jest zjawiskowy, wygląda jak z bajki... Opiekunka ze zdjęcia ma zabójczy uśmiech ;)

mnie się też persy nie podobają..wczoraj odwiedziła nas Kamila (bardziej się udziela na dogomanii) ze swoja kotką Jagoda. Biały miał się z kim bawić bo kotka młoda i zabawowa a teren znała bo była u mnie na urlopie jako kocię. Biały ma teraz większe zacieki pod oczami i trochę prycha ale nie histeryzujemy. Zrobię zdjęcia w dzień przy lepszym świetle, może z Czarnym, to wstawię.
Opiekunka tak się czuje jak wygląda na tym zdjęciu. Jaki kraj tacy obywatele.
Obrazek

Alfa11

Od: Wto sie 08, 2006 22:13

Post » Czw gru 30, 2010 12:14 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

Na zdjęcia czekamy - bardzo chętnie pooglądam Białego więcej ;) Fajnie, że jest prokoci i nie reaguje źle na kocich gości.
I mam nadzieję, że opiekunka się poczuje bardziej - hmm... ludzko ;)

Liwia_

Post » Nie maja 15, 2011 11:40 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

Żyjemy, a jakże. Cicik strasznie chrapie i sie rządzi. Pozdrawia.
Obrazek

Obrazek

i Kocur Czarny - też pozdrawia. Wkrótce znów zamieszka na działce na lato.
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie maja 15, 2011 20:59 przez Alfa11, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Alfa11

Post » Nie maja 15, 2011 11:45 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

Drodzy Kotomaniacy. Pomóżcie. Jakiś matoł znowu podrzucił szczeniaka na działki 1 maja. Niestety nie mogę go zatrzymać, choć bardzo bym chciała. Ma trochę ogłoszeń w necie ale do tej pory zgłosił się tylko jeden pan który chciał go do budy "po starym psie,który zdechł, na linkę albo łańcuch jak dorośnie, ale na razie byłby w mieszkaniu z 4 letnią córką..(uf)" Nie oddałam mu pieska i nawet nie oddzwoniłam bo szkoda nerwów.
Link na Dogo, tam są zdjęcia, mogę przesłać więcej.
http://www.dogomania.pl/threads/207252- ... st16883381

na dobranoc:
Obrazek
Obrazek

Alfa11

Post » Pon maja 16, 2011 16:32 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

Cicik wygląda cudnie :) Nie ten kot...
Ze szczeniaczkiem nie mam jak pomóc, nic a nic :(

Liwia_

Post » Śro maja 18, 2011 19:10 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

spoko, szczeniak zamieszka w Katowicach.
Obrazek

Alfa11

Post » Pt maja 27, 2011 14:54 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

Cieszę się, że udało się znaleźć dom :)

Liwia_

Post » Czw cze 09, 2011 19:45 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

cicik charczy i chrapie - nie wiadomo dlaczego. Wetka twierdzi że to może być przez wirus albo krótki nos.. Odkryłam też świerzba w uszach. Leczymy.

Cicik przygody ma. Ostatnio zabieram go na działkę. Za pierwszym razem uzbroiłam go w szelki i smycz flexi ale to się nie sprawdziło. Cicik się bał i wywijał się z szelek. Schował się w altance.
Za drugim razem dostał obroże z dzwonkiem i zaczął zwiedzać-altankę (sam zaczął wychodzić już pierwszego dnia, ciekawość okazała się silniejsza niż strach), piwnicę (tu oglądał króliki), podwórko. Wszędzie zajrzał, do każdej dziury i do każdego okienka.
Za trzecim razem już wybrał się na działki sąsiadów. Starą kotkę rezydentkę goni-bo Aga ucieka. Taki jest zbój. Nie boi się już niczego. Dziwny jak na kota. Trochę się boi obcych ludzi i wtedy śmiesznie ucieka przy ziemi. To już mu też mija. Wczoraj wybrał się na działkę sąsiada (gonił kota) i nei chciał wrócić więc pewien pan chciał pomóc i go pogonić. Wziął łodygę jakiegoś chwasta. Jak zareagował Cicik? ATAKOWAŁ!
Tak tak, nie żadne tam uciekanie tylko wycie i rzucanie się. Na kij też. Skubany. Jak mi w domu siedzi w bębnie pralki też go nie można ruszyć bo może skoczyć z pazurami i zębami.
Kiedy już Cicik dotarł na swoją działkę to pilnie obserwował tegoż pana, chodził za nim krok w krok. Śmiałam się że ocenia go i planuje zemstę.
Taki to Cicinek-ChodźTu jest.
Tak to obalony zostaje mit że puchaty, biały kotek to wzór łagodności i przytulanka (nie znosi noszenia na rękach i przytulania, chyba że sam przyjdzie).
Zapowiada się dobry kot stróżujący. Muszę ostrzec sąsiadów żeby nie próbowali go łapać..
Obrazek

Alfa11

Post » Pt cze 10, 2011 21:51 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

I dobrze! Byle za daleko się nie zapuszczał w tych podróżach...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie cze 19, 2011 11:28 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

Cicikowi spodobała się szczególnie najstarsza działkowa pręgowana kotka Aga. Początkowo uciekała przed nim więc ją ganiał, ale teraz tylko za nią chodzi i się jej przygląda, na co Aga reaguje prychaniem.

Cicik chodzi po sąsiednich działkach ale nikomu obcemu złapać się nie da, bo albo ucieka albo atakuje. Nikt go nie ukradnie :lol:
Niestety spodobały mu się te wypady i się ich domaga. Budzi mnie rano i siedzi na przenosce miaucząc znacząco.
Obrazek

Alfa11

Post » Pt lip 22, 2011 14:40 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

Jaki On jest piękny :)) CUDOWNY!!! :)

lea883

Od: Pon wrz 20, 2010 19:20

Post » Śro lip 27, 2011 3:07 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

he he, wpadnij na mój watek, mam tam kolegę dla Cicika i jeszcze coś, str. 64. 8)
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob maja 19, 2012 21:25 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

Przeglądam temat i widzę po postach że co roku o tej porze znajduję psa, któremu szukam domu. :roll: Tym razem starsza sunia.
http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... st19116556
help!!
Znalazłam też kilka niepublikowanych zdjęć Cicika. Cicik teraz bywa na działce i ma koleżankę (której rok temu miałam znaleźć dom, ale nie miałam czasu). Strasznie rozrabiają, a sierść fruwa. Czarny zamieszkał już na działce znów i je myszy złowione przez młodszą koleżankę. Co roku to samo..
Obrazek
Obrazek

Alfa11

Post » Czw sty 30, 2014 19:39 Re: Biały, 3l pers i czarnulek - Czarnulek potrzebuje DOMU!

witam po długiej przerwie.
Trochę się zmieniło.
Cicinek żyje, Cicinka żyje (to ta mała której nie miałam czasu znaleźć domu), Kocur Czarny żyje ale już wiekowy, na zimę znów jest ze mną (lata spędza na działce). Postaram się wrzucić kilka aktualnych zdjęć. Cicinek nauczył się pić wodę prosto z kranu, siedząc w zlewie w kuchni. Z miski nie pija. Jeśli chce mu się pić, to potrafi budzić nawet w środku nocy charcząc-wyczaił że mnie to doprowadza do furii. Nie zliczę ile razy został zbombardowany poduszkami. Teraz bierze to pod uwagę i szybko ucieka. Niegłupi kot.
Za TM odeszła kotka Aga i przesympatyczna kilkuletnia trikolorka Rudzia, która przynosiła emerytom kotom i ludziom złowione myszy.
Agę znalazłam - zasnęła w liściach pod starą lipą, a młoda poszła i nie wróciła, ale wyglądała na chorą. Nie zdążyłam zacząć leczyć, prawdopodobnie nerki. Szkoda, bo Rudzia była wyjątkowa, miała kodeks wartości i honor, jak to kotka.
Na działce zamieszkała nowa kotka, młoda łaciata Milka, która przeżyła samodzielnie tydzień na łąkach, przy stawach. Ciekawe czym się żywiła. Na działkę zagląda też banda okolicznych wolno żyjących kotów, w tym jeden przepiękny czarny kocur. Tak że na brak kotów w życiu nie narzekam.

Potrzebuję domu dla kotki, która została dziś zabrana z jezdni na granicy Siemianowic i Katowic, potrącona przez samochód.
Dziś znalazł się nowy i stary dom (3.02.)

Obrazek

link do wątku w kociarni, tam więcej zdjęć i informacji:
viewtopic.php?f=13&t=160193
Obrazek

Alfa11

[poprzednia]