BUBA W DOMKU STAŁYM NARESZCIE MOJA KRÓLEWNA SZCZĘŚLIWA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 10, 2010 10:38 Re: ->>> ORIDERMYL - ORAZ PIENIĄDZE NA LECZENIE BUBY POTRZEBNE!

Nie mam odpowiedzi na maila co z tym lekiem :(

Czekamy z Bubą...
Znaczy Buba czeka za kanapą i mówi, że nie wylezie, bo jej oczy zakropiłam i już mnie nie kocha...
najszczesliwsza

Post » Pt wrz 10, 2010 11:01 Re: ->>> ORIDERMYL - ORAZ PIENIĄDZE NA LECZENIE BUBY POTRZEBNE!

Dobra to i tak ci wyśle najwyżej będziesz mieć awaryjnie takie leki :ok: (akryl-żel podawaj raz dziennie, a ten co dostaniesz w strzykawce to co trzy dni np: środa i niedziela ) w zależności kiedy dojdzie paczka :wink: Dużo tego nie jest, ale zawsze coś :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt wrz 10, 2010 11:05 Re: ->>> ORIDERMYL - ORAZ PIENIĄDZE NA LECZENIE BUBY POTRZEBNE!

No ja jestem genialna :? to jest Akaryl-żel a ja cały czas piszę Akryl-żel :lol:

CatAngel

Post » Pt wrz 10, 2010 11:57 Re: ->>> ORIDERMYL - ORAZ PIENIĄDZE NA LECZENIE BUBY POTRZEBNE!

Nie zwróciłam uwagi na literówkę.

Buba rządzi w kuchni przy miskach. Zastanawia się z której jeść suche (są 4 miski suchego i w każdej to samo) a reszcie towarzystwa nie pozwala do misek dojść...
najszczesliwsza

Post » Pt wrz 10, 2010 22:53 Re: BUBA PIESZCZOSZKOWATA KICIA W DT PROSI O WSPARCIE $

Obrazek

Słuchajcie czy Canifos Betaglukan to mniej więcej to samo co Scanomune? Bo Bubę trzeba wzmocnić, żeby obyło się bez antybiotyku

Oridermyl zakupiony został dzięki jasdor :1luvu: i magdajedral :1luvu:

Zakupiony ten większy bo "tylko" 49 zł za 30 gram.
A ten mniejszy 10 gram za... 37 zł
Dziewczyny wpłaciły łącznie 50 zł

Dzięki anonimowemu darczyńcy z forum allegrowego Dom i Rodzina mogłam oddać pieniądze sąsiadce i został mi zapasik na wszelki wypadek, znaczy jakby jednak Kitka sikała dalej. Bo nie przyjmuję do wiadomości, że po tych kroplach Bubie miałoby się nie poprawić, bo są takie drogie, że sobie, jakby chodziło o moje zdrowie, to w życiu bym ich nie wykupiła...

Dziękuję Wam za pomoc.

A i co sądzicie o karmie Belamy? Na Allegro znalazłam 20 kilo za 89 zł, złożyłabym się z sąsiadką - karmicielką? Dobry pomysł z tą karmą?
Moje jedzą Purinę dla kociąt pomieszaną z sensitive...

P.S. Bardzo dziękuję za wysłanie do mnie Oridermylu oraz Akarylu i czegoś na V.
Jeśli ktoś będzie potrzebował, to prześlę dalej, a może przyda się dla kotów które dokarmiamy z sąsiadką.

Dziekuję!

Buba też dziękuje, teraz dziękuje zza kanapy obrażona na zakrapianie oczu i grzebanie w uszach...
najszczesliwsza

Post » Sob wrz 11, 2010 7:35 Re: BUBA PIESZCZOSZKOWATA KICIA W DT PROSI O WSPARCIE $

Dzień dobry :)

Udało nam się znaleźć paragon, był pod kanapą, ciekawe kto go tam schował...

Obrazek

Dziś koło kosza na śmieci znalazłam wymiociny, mogą być Buby, bo ona jak jej wczoraj zakrapiałam oczka to mi się polało i zlizała te krople, bardzo się śliniła po tym. Obserwuję całe stado jakby co...
najszczesliwsza

Post » Sob wrz 11, 2010 12:05 Re: BUBA PIESZCZOSZKOWATA KICIA W DT PROSI O WSPARCIE $

I widzisz jak się ładnie wszystko układa :ok: :ok: będzie dobrze, :mrgreen:

CatAngel

Post » Sob wrz 11, 2010 20:22 Re: BUBA PIESZCZOSZKOWATA KICIA W DT PROSI O WSPARCIE $

Nie widzę poprawy oczek u Buby, wydzieliny z nosa jakby więcej dziś jest!
Po jakim czasie powinna być widoczna poprawa?

Czy Canifos Betaglukan można podawać kotom?
Czy działanie będzie jak Scanomune?

najszczesliwsza

Post » Nie wrz 12, 2010 8:16 Re: BUBA PIESZCZOSZKOWATA KICIA W DT PROSI O WSPARCIE $

najszczesliwsza pisze:Nie widzę poprawy oczek u Buby, wydzieliny z nosa jakby więcej dziś jest!

Buba smutna, że nikt nie odpowiada :(
najszczesliwsza

Post » Nie wrz 12, 2010 20:39 Re: BUBA PIESZCZOSZKOWATA KICIA W DT PROSI O WSPARCIE $

najszczesliwsza pisze:Nie widzę poprawy oczek u Buby, wydzieliny z nosa jakby więcej dziś jest!

najszczesliwsza

Post » Nie wrz 12, 2010 22:00 Re: POMOCY!!! DT BUBY POTRZEBUJE RAD I WPARCIA FINANSOWEGO !

Udało się!
Jutro będę miała Scanomune!!!
Hurra!

Oczywiście dawkowanie przedyskutuję z weterynarzem.

Gdzie jesteście? Zapomniałyście o Bubie?
najszczesliwsza

Post » Nie wrz 12, 2010 22:18 Re: POMOCY!!! DT BUBY POTRZEBUJE RAD I WPARCIA FINANSOWEGO !

nie zapomnialysmy tylko trudnosci z netem sa
Obrazek

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

Post » Śro wrz 15, 2010 23:54 Re: POMOCY!!! DT BUBY POTRZEBUJE RAD I WPARCIA FINANSOWEGO !

Buba-trzymaj się :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw wrz 16, 2010 9:25 Re: POMOCY!!! DT BUBY POTRZEBUJE RAD I WPARCIA FINANSOWEGO !

Wesele obskakiwałam, ale wracam pomalutku do rzeczywistości.
Moja kota miała podawane zamiast scanomune - beta glukan dla ludzi kupowany w aptece w kapsułkach. Dzieliłam proszek i podawałam wymieszany z wodą strzykawką dopyszcznie, przy czym kota nie protestowała nic a nic, wręcz bardzo jej smakowało.
Scanomune to nic innego jak beta glukan tylko w wydaniu dla zwierząt. Jest drogi w stosunku do beta glukanu z apteki.
Zdania są podzielone i wśród wetów i kociarzy. Jedni uważają, że ludzki beta glukan nie nadaje sie dla kotów, inni natomiast, że bardzo dobrze sie nadaje, a finansowo jest to znaczna różnica.
Moja kota miała podawany beta glukan dla ludzi i bardzo wzmocniała po nim, naprawdę była na oko widoczna poprawa.
Zostało mi 15 kapsułek - natychmiast Ci wyślę jak tylko chcesz.
Ja dzieliłam kapsułkę na 3 części i podawałam 1 x dziennie, choć wiem, że podobno dzieli się ją na ok. 30 części. Ale wetka mi kazała podzielić na 3 więc tak podawałam.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw wrz 16, 2010 10:39 Re: POMOCY!!! DT BUBY POTRZEBUJE RAD I WPARCIA FINANSOWEGO !

jasdor pisze:Wesele obskakiwałam, ale wracam pomalutku do rzeczywistości.
Moja kota miała podawane zamiast scanomune - beta glukan dla ludzi kupowany w aptece w kapsułkach. Dzieliłam proszek i podawałam wymieszany z wodą strzykawką dopyszcznie, przy czym kota nie protestowała nic a nic, wręcz bardzo jej smakowało.
Scanomune to nic innego jak beta glukan tylko w wydaniu dla zwierząt. Jest drogi w stosunku do beta glukanu z apteki.
Zdania są podzielone i wśród wetów i kociarzy. Jedni uważają, że ludzki beta glukan nie nadaje sie dla kotów, inni natomiast, że bardzo dobrze sie nadaje, a finansowo jest to znaczna różnica.
Moja kota miała podawany beta glukan dla ludzi i bardzo wzmocniała po nim, naprawdę była na oko widoczna poprawa.
Zostało mi 15 kapsułek - natychmiast Ci wyślę jak tylko chcesz.
Ja dzieliłam kapsułkę na 3 części i podawałam 1 x dziennie, choć wiem, że podobno dzieli się ją na ok. 30 części. Ale wetka mi kazała podzielić na 3 więc tak podawałam.

Od iwonac dostałam Scanomune, dziękuję Iwonko :1luvu: a raczej Buba dziękuje :kotek:

Co u Buby? Nikt nie pyta, ale i tak opowiem.
Oczka już lepiej, nosek też czysty, ale jeszcze podajemy krople no i Scanomune 2 tyg. chyba? Zapytam weta jak dziś pójdę po tabletki na robale.
Buba mnie nie lubi!
Obraziła się na mnie tak dogłębnie.
Ale przecież to dla jej dobra.

Ogólnie nie wiem, czy mam się niepokoić, ale Buba nadal do reszty kotów swoje "buuuuuuuu" a moje koty chyba ją do zabawy chcą wciągnąć... No i straszne dźwięki są przy tym 8O
najszczesliwsza

[poprzednia][następna]