Józefów: dziki kot Tobiasz

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 28, 2010 15:27 Re: Zaginął - znalazł się po 27 dniach - chorujemy...

Jest lepiej, duzo lepiej. Już skacze po stole, zaglada w garnki i wyraźnie dopomina się jeść. Nawet zaczął porządkować swoje nastroszone futerko, juz nie jest mu wszystko jedno, ufff.
Na diecie skorzystały obydwa kocury, a suchy RC dla gastryków - mniam! (czeka mnie bankructwo...)
Biochemia i morfologia - OK, podwyzszone tylko enzymy watrobowe - górna granica normy. I tak dobrze, że po miesiącu niedojadania nie zafundował sobie czegos gorszego.

Dziękujemy za kciuki. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Sob sie 28, 2010 15:44 Re: Zaginął - znalazł się po 27 dniach - chorujemy...

cudnie ;-)
dziekujemy za bieżące info ;-) doceniam to bardzo, bardzo ;-)
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Od: Śro lis 11, 2009 13:39

Post » Sob sie 28, 2010 15:49 Re: Zaginął - znalazł się po 27 dniach - chorujemy...

nooo,moje jak posmakowały Urinary i Renala to nic innego nie smakuje mimo że diete miała mieć tylko 1 kocica!

a jak powsinoga zaczyna się myć to znaczy że stres już przechodzi i wraca zdrówko :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob sie 28, 2010 15:56 Re: Zaginął - znalazł się po 27 dniach - chorujemy...

bardzo sie cieszę. To u ciebie tradycyjnie z kotem się zrobiło. Kot poczuł się bezpieczny,adrenalina puściła i organizm osłabł. U "moich" tymczasów to częsty proces.Po pierwszym dobrym samopoczucie pzrychodzi załamanie zdrowia.
A paniczyk delikatny zafundował sobie "bezludną wyspę"
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob sie 28, 2010 16:44 Re: Zaginął - znalazł się po 27 dniach - chorujemy...

Chociaż koszmar poszukiwań przez cztery tygodnie jeszcze mam w głowie - to mimo wszystko jakieś dobre doswiadczenie z tego pozostało:
po pierwsze primo - pojawił się Tobik , jako trzeci kot w domu, o którego truję TZ-owi od dwóch lat. Poniewaz Tobika przywloklam w głębokiej depresji po daremnych poszukiwaniach Fida, byłam tak zrozpaczona, że TZ nie miał odwagi sie przeciwstawić :wink:
po drugie primo - spotkałam na swojej drodze wielu dobrych ludzi, którzy bezinteresownie razem ze mną szukali kotecka albo podtrzymywali mnie na duchu :1luvu:
Wiem , że historia mogłaby się zakończyć mniej pomyslnie, więc bardziej doceniam szczęsliwy traf, dzięki któremu Fido wrócil do domu. Bez łutu szczęścia - nigdy bym go nie odnalazła... A Tobik nie miałby domu...
Tobiasz ma ciagle powiększony węzeł chłonny po prawej stronie i przynajmniej do wtorku dostaje synolux. Oczko nadal czerwone. Strasznie nie lubi zakraplania, ale jest pierwszym moim kotem, który bez oporu łyka tabletki.
Dotychczas miałam do czynienia z uparciuchami, takimi jak ten ze słynnego dowcipu "jak podać kotu tabletkę" - kocica ma nawet zapis w kartotece u weta: "uwaga, gryzie" bo nawet w specjalnym kaftanie nie da sobie nic zrobić poza zastrzykiem.
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Sob sie 28, 2010 18:26 Re: Zaginął - znalazł się po 27 dniach - chorujemy...

Kup mu syropek dla dzieci Imunoglukan.Kosztuje ok 25-30 zł. Do długotrwałego dawania. Dorosłemu dajesz 2 ml.W jedzeniu nie wyczuje. Na początek 2xdziennie przez 3 dni, potem raz rano.Bardzo pomaga, tylko na efekty trzeba poczekać. Jak się zaczyna cos dziać to pdajesz znów 3 dni 2 x dziennie i wracasz do rannego. Najlepiej na czczo.Ale u mnie w żarciu dostawały.

U mnie sprawdził sie.

To Tobik zostaje 8O u ciebie?
:1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Sob sie 28, 2010 18:27 Re: Zaginął - znalazł się po 27 dniach - chorujemy...

aj, zapomniałam poprosić o podpisanie i rozesłanie na zaprzyjaźnionych wątkach
viewtopic.php?f=1&t=115975
Obrazek

ASK@

Post » Sob sie 28, 2010 20:05 Re: Zaginął - znalazł się po 27 dniach - chorujemy...

ASK@ pisze:To Tobik zostaje 8O u ciebie?
:1luvu:

Wersja oficjalna dla TZ-a: leczymy i szukamy domu.
Ale tlumaczę mu, że kot chory, w "niechodliwym" kolorze, teraz jest wysyp kociąt i na domek trzeba troche poczekać.
Mam nadzieję, że przyzwyczai się do obecności kolejnego domownika (no bo w koncu jaka to różnica dwa czy trzy koty?).
Polubiłam Tobiczka - to taki pogodny i cierpliwy kotek. Troche wariuje, ale jest przeciez jeszcze kociakiem i ma do tego prawo.
Cięzko byłoby mi sie z nim rozstawać, bo kto mu da taki dobry domek jak ja? :mrgreen:

Petycje podpisalam.
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Sob sie 28, 2010 20:32 Re: Zaginął - znalazł się po 27 dniach - chorujemy...

nikt nie da takiego domku jak ty :ok:
zawsze to mówię swoim tymczasom jak idą na swoje.
Obrazek

ASK@

Post » Sob sie 28, 2010 21:27 Re: Zaginął - znalazł się po 27 dniach - chorujemy...

i kto go będzie tak kochał jak Ty... :kotek:

petycję podpisałam
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon sie 30, 2010 19:12 Re: Zaginął - znalazł się po 27 dniach - chorujemy...

gdybys potrzebowala namiary na wetow w okolicy, to nasza pani sasiadka, ktora swojego drobiazgu ma dwunastke, a jeszcze dokarmia dochodzace, poleca doktora gorzkowskiego z falenicy. sama chodze tez do falenicy, ale do dr magdy - tez ok.
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Pon sie 30, 2010 19:12 Re: Zaginął - znalazł się po 27 dniach - chorujemy...

aha, i lepiej zdejmij ogloszenia, bo sie zdziwisz. :twisted: ja z nich mam dwie sztuki. bardzo fajne zreszta. ;)

aga-zgaga

Post » Wto sie 31, 2010 7:25 Re: Zaginął - znalazł się po 27 dniach - chorujemy...

Witaj sąsiadko :D
Jeszcze wczoraj znalazłam dwa zapomniane ogłoszenia, które szybciutko odklejałam.

Wetów okolicznych testuję od trzech lat: byłam na Obszarowej (najbliżej i bardzo ładnie pocerowali mi kota z rozprutą skórą na brzuchu), na Czekanowskiej (mało wygodne, muszę przejechać przez tory), w godzinach "nienormalnych" tj. niedziele i w nocy - Trakt Lubelski 300b (daleko, ale w nagłych przypadkach nie znam innego pracującego w nocy i drogo!), teraz jeżdżę do Otwocka na Staszica. Dr Gorzkowski - nie znam, gdzie przyjmuje?
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Wto sie 31, 2010 9:54 Re: Zaginął - znalazł się po 27 dniach - chorujemy...

dr.Gorzkowski-mój kolega z czasów liceum-ma gabinet w domku w uliczce na lewo od elektrowni w Falenicy (widać z Patriotów),ale to tylko starzy Faleniczanie wiedzą gdzie ta elektrownia jest a ja nazwy ulicy nie znam-a Wy stare dziewczyny nie jesteście na pewno.-Ja dziś czuję się strasznie stara,bo mój czarnulek tymczasek po wczorajszym odjeżdzie siostrzyczek do DS-ów strasznie płakał i MUSIAŁ :1luvu: spać z nami-i ja dziś ledwo oddycham mimo kilku zyrteców..

A ja mam rewelacyjnych wetów w Międzylesiu na Zwoleńskiej dr. Ania Kulik-Kochan i dr.Rysio.
Ania jest straszną kociarą-po pracy jeszcze dokarmia ,robi budki zimowe i walczy z administracjami Międzylesia o respektowanie uchwały z 2009 o bytowaniu kotów wolnożyjących i co najważniejsze-wygrywa.

smarti

Post » Wto sie 31, 2010 10:05 Re: Zaginął - znalazł się po 27 dniach - chorujemy...

helou. ;)
jak ci na czekanowska niewygodnie, to i do dr. gorzkowskiego nie bedzie. ja wlasnie na czekanowska jezdze do dr magdy. a ta ulica, gdzie dr gorzkowski przyjmuje, nazywa sie chyba gruntowa. odchodzi od patriotow i tez jest po naszej (czyli nie po twojej ;)) stronie torow. ale panstwo sasiedzi bardzo go chwala, mowili, ze jak ich kotka nadziala sie okiem na agawe 8O to jej pieknie to oko zacerowal. i uratowal.
ale droga do falenicy nie jest az taka straszna, odkad sa ronda. no chyba ze przejazd zamkna w falenicy, wtedy to mozna poczekac. :|
a twoje ogloszenie chyba widzialam wczoraj przy bazarze w falenicy. wieszalas tam? moge zdjac, jak tam bede przejazdem.

aga-zgaga

[poprzednia][następna]