PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 07, 2010 20:56 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (4)

Gratulacje!!! :piwa: Fantastyczna akcja! :D
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Nie sie 08, 2010 23:41 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (4)

mogę Was prosić o pomoc i wskazać rejon działań operacyjnych? :oops: natknęłam się na poniższe ogłoszenie, wydaje mi się, że starszym koteczkom nie trzeba szukać domu, ale trzeba je wykastrować:

Oddam kotki Biale, 2 kotki 2 letnie i 4 młode

Koty mieszkaja na podworku przed domem, sa regularnie podkarmiane przez sasiadke. Sa bardzo ladne. Mozna przyjsc obejzec na ul Dabrowskiego 15 ( Podgorze -Zablocie) przed domem .

link na wszelki wypadek:

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z222220548

i moc :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
i moc podziękowań :)

i mam jeszcze pytanie- udało mi się namówić dziewczynę z Gliwic na kastrację kotki, obiecałam spytać, czy nie mogłaby uzyskać pomocy w pokryciu kosztów zabiegu, chociaż częściowym (problemem są jak to często bywa pieniądze...). Jeśli nie- skieruję ją do Kasy Kastracyjnej :)

i prośbę- poprosiłam o pomoc też wspomnianą przy okazji pierwszego ogłoszenia koleżankę, ale im więcej osób zachęci dziewczynę (koleżanki nie trzeba :)) do kastracji, tym lepiej:

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z222328954 - "Nie chcę żadnych pieniędzy, po prostu na wsi okociły się dwie kotki, gospodarz chciał im po porodzie skręcić kark, jak to się robi zwykle na wsi. Ja obiecałam, że je wydam komus ale nie przypuszczałam, że bedzie to takie trudne:("

pozwolę sobie skomentować jedno- to 1., max 2. ogłoszenie tych kociąt, nic dziwnego, że chętni nie pchają się drzwiami i oknami ;) tak czy inaczej- sterylka oby kotek jest najważniejsza.

z góry dziękuję :) :1luvu: :1luvu:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon sie 09, 2010 15:54 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (4)

To ja przedstawię tylko Alphę, tricolorkę, o której pisaliśmy wcześniej. Alpha będzie sterylizowana jutro przed południem, prosimy o kciuki! Dopóki jest pod naszą opieką, nie możemy sterylizować innych kotów wolno żyjących - żeby nie łączyć w jednym pomieszczeniu zwierzaków z różnych miejsc. Ale niewykluczone, że Alphę odbierze jej nowa pani już jutro, żeby dochodziła do siebie po zabiegu już w swoim własnym domu, pod okiem opiekuna.

Stachurka odwiedziła dzisiaj karmicielkę, u której zamieszkał maluszek Alphy - na razie boi się ludzi, ale grzecznie korzysta z kuwetki i ma apetyt. Przekazaliśmy jej trochę pełnowartościowej karmy dla kociąt, na szczęście pani daje się przekonać do lepszego jedzenia, a ponoć i do osiatkowania okien - w czym wielka zasługa Ziółko :kotek: :1luvu: :kotek: .

A to Alpha - zdjęcia wiadomo, że nie oddadzą ani trochę tego wyrazu dziecinnego pyszczka, ale przynajmniej będzie sobie można powyobrażać :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niestety Alpha póki co zupełnie odmawia jedzenia pełnowartościowych karm - na cito dostała puszeczkę, którą miałyśmy przeznaczoną na łapanie.
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pon sie 09, 2010 16:22 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (4)

Pani Iza była u mnie w mieszkaniu i pokazałam jej jak wygląda siatka u mnie (a mamy dokładnie takie samo mieszkanie), bardzo się jej to spodobało, zwłaszcza że tej siatki nie widać z dołu. Jeżeli tej Pani wystarczy pieniędzy (ma mieć remont) to w tym roku będzie chciała tą siatkę, a jak nie to w przyszłym roku. Zobaczymy . . .

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Wto sie 10, 2010 17:18 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (4)

Kicia - pseudnonim OZ "Alpha" jest już się wybudziła po zabiegu. Wszystko poszło bez komplikacji (potwierdzono, że była już w ciąży). Będzie dochodzić do siebie już pod czujnym okiem swojej nowej Opiekunki, która czeka już na kicię. Starchurka będzie kontrolować stan kici i ewentualnie służyć radą.

Od siebie dodam, że Alpha po zastrzyku z narkozą zasypiała mrucząc :1luvu: .

luelka

Post » Śro sie 11, 2010 23:37 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (4)

Xagax, tak się składa, że to ogłoszenie o terenach, które są dość blisko mnie. Jak wrócę z krótkiego urlopu (7 dni i to zobaczymy, czy mnie nikt do Krakowa nie ściągnie ;) ) spróbuję się zająć tym tematem.
Mam tam upatrzoną kocią rodzinę zresztą, czekam tylko, aż kocięta podrosną wystarczająco, by móc zabrać ich mamę do sterylizacji.

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Pt sie 13, 2010 1:25 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (4)

starchurka pisze:Xagax, tak się składa, że to ogłoszenie o terenach, które są dość blisko mnie. Jak wrócę z krótkiego urlopu (7 dni i to zobaczymy, czy mnie nikt do Krakowa nie ściągnie ;) ) spróbuję się zająć tym tematem.
Mam tam upatrzoną kocią rodzinę zresztą, czekam tylko, aż kocięta podrosną wystarczająco, by móc zabrać ich mamę do sterylizacji.

dziękuję za pomoc i trzymam kciuki :) :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon sie 16, 2010 22:38 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (6)

Objęliśmy Operacją Zabieg dwa bezdomne kocurki z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=111775&start=600 , wykastrowane przez niezłomną w walce z bezdomnością bluerat :)

Bardzo dziękujemy za wszystkie otrzymane lancety :1luvu:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto sie 17, 2010 8:49 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (6)

ryśka pisze:Objęliśmy Operacją Zabieg dwa bezdomne kocurki z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=111775&start=600 , wykastrowane przez niezłomną w walce z bezdomnością bluerat :)

Bardzo dziękujemy za wszystkie otrzymane lancety :1luvu:

Szczesciarze :lol: :kotek:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Śro sie 18, 2010 14:22 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (6)

Ziółko

Post » Czw sie 19, 2010 10:09 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (6)

Ha! Mamy zdjęcia tych dwóch kocurków z 28.07.2010 :)
To jedyna dokumentacja wojenna, z której oglądania się cieszę;)

Tak więc oto vanik:
Obrazek

a to rudziaszek:
Obrazek

No:)

janykiel

Od: Wto lip 05, 2005 19:54
Lokalizacja: miejscowy od 2002: ex Gandalf Jarka, ex janykiel3, ex ascalithion:P, ex Jose AB

Post » Czw sie 19, 2010 11:20 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (6)

W sobotę (21 sierpnia) w parku Jordana odbywa się w ramach Letnich Pikników Poetcykich Poesia Picnic. Zostałam zaproszona do czytania wierszy w bloku "Uczucia skrzydlate, uczucia kosmate". Wszystkie informacje znajdują się na stronie http://www.piknikipoetyckie.pl.

Podczas pikniku Fundacja Pod Jednym Dachem będzie miała rozstawiony stolik, przy którym będzie można porozmawiać o opiece nad kotami, także tymi wolno żyjącymi, a także wesprzeć Operację Zabieg - dostaliśmy zgodę na zbiórkę publiczną na terenie gminy Kraków na sterylizacje kotów wolno żyjących oraz opiekę przed- i pooperacyjną.

Zachęcam serdecznie zarówno do posłuchania poezji, jak i do wsparcia naszej akcji sterylizacji - będzie fajnie!

luelka

Post » Sob sie 21, 2010 12:24 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (6)

luelka pisze:W sobotę (21 sierpnia) w parku Jordana odbywa się w ramach Letnich Pikników Poetcykich Poesia Picnic. Zostałam zaproszona do czytania wierszy w bloku "Uczucia skrzydlate, uczucia kosmate". Wszystkie informacje znajdują się na stronie http://www.piknikipoetyckie.pl.

Podczas pikniku Fundacja Pod Jednym Dachem będzie miała rozstawiony stolik, przy którym będzie można porozmawiać o opiece nad kotami, także tymi wolno żyjącymi, a także wesprzeć Operację Zabieg - dostaliśmy zgodę na zbiórkę publiczną na terenie gminy Kraków na sterylizacje kotów wolno żyjących oraz opiekę przed- i pooperacyjną.

Zachęcam serdecznie zarówno do posłuchania poezji, jak i do wsparcia naszej akcji sterylizacji - będzie fajnie!

To już dziś! :D

Serdecznie zapraszamy na muffinkę :) czekoladową z gruszkami i do zapoznania się z naszą fundacją i naszymi podopiecznymi. :D Dziewczyny już dawno na miejscu - szukajcie naszego stolika! :mrgreen:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Wto sie 24, 2010 8:32 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (6)

Kolejny przelew do Was poszedł za bazarki.
Poprzednio było 35zł,
a teraz 196zł :1luvu: :1luvu: :1luvu:
dziękuję bardzo jeszcze raz tym którzy kupili rożne rzeczy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ziółko

Post » Wto sie 24, 2010 11:06 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (6)

Dla Ziółka i wszystkich, którzy pomogli - wielkie dzięki!
:dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance:

luelka

[poprzednia][następna]