Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 26, 2010 7:44 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

berni pisze:No i był Bystrzak i Maciek, ale oni już grzeją tyłeczki we własnych domkach :mrgreen:

Oby pozostałym też się poszczęściło :ok: :ok: :ok:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon lip 26, 2010 7:57 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

CoToMa pisze:
berni pisze:No i był Bystrzak i Maciek, ale oni już grzeją tyłeczki we własnych domkach :mrgreen:

Oby pozostałym też się poszczęściło :ok: :ok: :ok:

byłoby super, żeby i Olafek i Jasio i Kreska znalazły swoje domki.
U karmicieli nie mają źle, ale nie wiadomo co będzie zimą, czy karmiciele zostaną tu na zimę, czy wrócą na Śląsk.
W dodatku domku chyba będzie trzeba też poszukać dla tej czarnobiałej kotki która była kastrowana. Karmiciel odebrał ją w piatek z lecznicy, byli pewni że wyparzy z transporterka i nie będzie się pojawiała conajmniej kilka dni....a tymczasem kotka wyszła z transporerka, przywitała się z kotami noskami i cały dzień spędziła na tarasie przed wejściem do domu. Głaskać się nie dała, ale plątała się koło nóg i generalnie na dzikiego kota to ona nie wygląda.
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pon lip 26, 2010 10:36 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

A mnie sąsiadka straszy, że zima ma być bardzo mroźna... niestety na ogół jej prognozy się sprawdzają.

ptaszydło

Od: Czw paź 22, 2009 16:33

Post » Wto lip 27, 2010 21:18 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

a zima w sumie tuż tuż....już koniec lipca, chociaż dzis czuję się jakby był listopadowy wieczór :|

U mnie pełna gotowość bojowa..jutro jadę po Olafa i Jasia...i właśnie się dowiedziałam, że Olaf jednak znaczy i to podobno znacznie znaczy :| :(
czuję że z tego wszystkiego wyniknie jakaś katastrofa...czuję w powietrzu że coś się wydarzy takiego niezbyt dobrego...zawsze tak się dzieje jak mam za dużo kotów :(

Pokój musiałam obić workami na śmieci :roll: tam nawet nie ma tynków, jak Olaf siknie to siki wsiąknąć w ścianę, więc potem zostanie tylko zburzenie ścian żeby wywabić zapach :twisted:
Pokój wyglada koszmarnie i koszmarnie pachnie plastikiem :|

czemu Olafek nadal tak znaczy :(

berni

Post » Czw sie 12, 2010 19:45 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

co słychać u Olafka? :oops:
Asminka, Perełka[*], Nuna[*], Zula[*], Lila
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

moniex

Od: Pt cze 15, 2007 19:52

Post » Wto sie 17, 2010 6:56 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

No właśnie, co u kocurka?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto sie 17, 2010 20:54 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

dość dawno juz nie widziałam Olafka ani nie rozmawiałam z karmicielką. Na szczęście Olaf nie przyjechał do mnie na wakacje, bo tego byłoby już za dużo i nie dałabym rady...a okazało się że gości Olaf aż tak się nie boi.
Jakieś 1,5 tygodnia temu dzowniła do mnie, poskarżyć się na Olafka....niestety znaczenie się bardzo nasiliło, podobno Olaf leje po wszystkim ciągle :(
Karmicielka się upiera że Olaf nie jest wykastrowany, bo ma spore pompony nadal pod ogonem...
Nasza wetka się urlopowała, ale myślę że w przyszły poniedziałek odwiedzimy z Olafkiem lecznice.

Nawet mu nie robię ogłoszeń...kto weźmie takiego znaczącego kocura :(

berni

Post » Śro sie 18, 2010 7:54 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

No tak, to problem...

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto sie 31, 2010 21:02 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

Obrazek
Zgaduj zgadula kto to? :mrgreen: 8)

berni

Post » Wto sie 31, 2010 22:13 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

Olaf ? 8O
Obrazek

ryb-ka

Od: Pon wrz 04, 2006 12:30

Post » Śro wrz 01, 2010 7:59 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

Obrazek
Obrazek
Obrazek

:mrgreen:

berni

Post » Śro wrz 01, 2010 8:14 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

Rany, jaki śliczny się zrobił :D

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro wrz 01, 2010 19:20 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

ryb-ka pisze:Olaf ? 8O

też miałam takie oczy kiedy zobaczyłam go w transporterku. Wetki też :D Gdyby nie te "zdradzieckie" źrenice, chyba nie uwierzyłyby że to Olaf.
Jest przepiękny. W ogóle nie przypomina tego kota wraka. Ma piękną, gęsto, lśniącą sierść,mięciutką i idealną do głaskania. Mordka mu sie zrobiła taka z puckami, boczki zookrąglone.. no cudo :1luvu:

Kiedy ostatni raz go widziałam miał dziwne placki i wyłysienia na plecach.
Obrazek
a teraz całkiem znikły.

Także krótka historia Olafa..
początek -tak było
ObrazekObrazek

potem tak
ObrazekObrazek

a teraz jest tak
ObrazekObrazek

Olaf jest zupełnie innym kotem, nawet chodzi super, nie tak pokracznie jak na początku. I nie obraził się na mnie, dawał się miziać i głaskać. Był bardzo grzeczny podczas usg. Niestety musiał mieć powtórne, ze względu na to sikanie wszędzie tylko nie do kuwety. Niestety nerki Olafa nie wygladają ładnie, jest nawet podejrzenie nowotworu :(
Od razu miał badania krwi, ma lekko poniesiony mocznik i lekkie zamieszanie w morfologii-takie dostałam sms od wetki. Także wyniki są pocieszające, że nerki pracują, są wydolne...no ale niestety to wcale nie wyklucza nowotworu...

To chyba powód sikania a drugi to niestety, ale sprawa psychiki. Zbyt duzo kotów, Jasio (inny kot u karmicieli) troszkę Olafa gnębi, jest nowa kotka, są jeszcze dwa niekastrowane kocury.....

gdyby tak znalazł sie ktoś kto zechciałby wziąć Olafka do domu, choćby na tymczas...najlepiej gdzie będzie mało kotów, spokój. Moze takie warunki + np. feliway wyciszyłby Olafka...

przydałaby się dieta, ale u karmicieli to srednio wykonalne...oni jeden dzień przypilnują misek a potem będzie znów ogólna stołówka...

berni

Post » Czw wrz 02, 2010 10:06 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

Niesamowite jak ten kot się zmienił 8O
Mam nadzieję, że to nie nowotwór...

ptaszydło

Od: Czw paź 22, 2009 16:33

Post » Czw wrz 02, 2010 10:16 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

no i przytył :mrgreen:

to był szkielet obciagniety futrem, chociaz trudno to było wogole futrem nazwać. Jak mnie pamieć nie myli to ważył 2,5 kg kiedy go wziełam do lecznicy.

Obecnie to całe 4,2 kg pluszowego milutkiego misia :1luvu:

najlepsze że jak się tak zastanowiłam to w sumie....wystarczyło odrobaczanie wewnetrzne, zewnetrzna, antybiotyk.....i kot się tak zmienił. Miał faktycznie masę badań, ale generalnie nic więcej, żadnych specjalistycznych leków, past, etc nie dostawał...

berni

[poprzednia][następna]