DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ ZAKAZ DOKARMIANIA KOTÓW !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 31, 2010 16:03 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !

wklejam e maila jakiego dostałam od Izy.

Witam,

Chyba Pan Bóg zapomniał o nas – o zwierzętach , które giną w czasie tej powodzi ….tylko co one temu winne.

Byłam w piątek na działkach i już zaświeciła iskierka nadziei bo rano świeciło troszkę słońce i było dość ciepło , to te zestresowane kociny mogły choć prze chwilę wygrzać się na słoneczku.

Woda z domku P. Zofii troszkę opadła – czyli wypłynęła z domku. Jednak ogólnie jest syf zaczynają gnić rośliny, ryby pływają do góry brzuchami, potopione jeże , małe szczurki – co mogę wyławiam i wynoszę na wały przykrywam ziemią . W domku u Zofii syf - nie mam klucza do domku i nie mogę posprzątać a jest co - mieszka tam 7 kotów =załatwiają się w środku, gnije stare jedzenie zostawione przez Zofię (w srodę 19.05.br). – prosiłam o dostarczenie przez córkę lub Zofię kluczy ale bez echa .Całe zadowolone, że ja dokarmiam te koty-

W sobotę Cd. tyle ze jakoś bez sił i optymizmu – jak tak będzie jak jest to ta woda opadnie dopiero za 2-3 tygodnie. Pijaczki , którzy pozwolili dokarmiać mi na swojej działce koty ( od strony MPWIK) prosili minie o dokarmianie wilczura, który mieszka na ich działce – powiedziałam, że nie wezmę na siebie tego obowiązku i mogę załatwić Eko patrol i zabrać psa do schroniska j Jest cudnej urody ale… nie był nigdy wyprowadzany i nie chodził na smyczy. Mieszka na działce 116 w kojcu , pilnuje bardzo . Po powrocie do domu zadzwoniłam do Fundacji Sfora i dostałam w niedzielę ok. 10 kg suchego, 4 duże puszki Darling 2 duże worki makaronu i 2 małe torby chapi i dostałam też suchej karmy ok.12 kg i 6 kg lichej kolorowej Jedzenia dla kotów. idzie tego od groma – chyba sama finansowo nie dam rady . U samej Zofii codziennie zostawiam w 3-ch miejscach domku 0k 1,5 – 2 kg suchej puriny, 2 duże puszki kitte , ryż ( bo tak ich nauczyła P. Zofia) a na to kładę wątróbki lub mielone z indyka a takich miejsc jest kilkanaście .

Po niedzieli jestem załamana i zestresowana – byłam karmić w tą burzę – wody znów przybyło –do stanu ponad kolana. Ale ja w czasie burzy chodziłam i bałam się, że pierdyknie mnie piorun – chociaż modliłam się, żeby mnie ominął – waliły pioruny bez opamiętania – blisko Wisła , duże drzewa i wszędzie woda – ogrom wody. Niestety przechodząc przez ogrodzenie na działce - poślizgnęłam się i zaczepiłam pupą o siatkę – porwałam ten strój P.Iwony. ok.3 cm – będę musiała odkupić go na Allegro – musisz mi pomóc – mam nadzieję, że mnie nie ochrzani – po powodzi jakoś załatwimy – wróciłam cała mokra – bo lało okropnie. I chtba końca tego nie widać na działce 94 jest kotka z kociakami tak mi się wydaje bo bardzo coś piszczy – muszę dać tam choć grubszy kocyk żeby nie leżały na trym syfie. Nie mam się tam jak dostać bo drzwi zalane do połowy i nie można ich otworzyć a okienku jest krata –ale zostawiam jedzenie- dużo suchego, wodę i mokre – wszystko wyjedzone. A Pan wybił szybę i kotka może wchodzić i wychodzić chociaż nie wiem gdzie bo żeby gdzieś się dostała to musi iść po siatce ogrodzenia a wszedzie woda, bezmiar wody.

Ogólnie do d…i bez większej nadziei na szybką poprawę doli kotów.

Te w MPWIK jedzą ziemianki z sosem i resztkami mięsa nawet zupy i surówki – mają wodę i suche a śpię pod samochodami i gdzie się da – próbują przedostać się do swoich starych miejsc ale rezygnują a nawet ja sama je odganiałam bo bałam się żeby się nie potopiły.

Dziś chyba nie pojde bo muszę odebrać Pazurka i brata Lolka z lecznicy –same złe wieści , Romeo i Julka i cała kocia banda czeka na Mizianie – chyba Jagiellończyki nie umrą – mają dużo suchego i wodę

Iza

pytanie czy ktoś przyjął by na tymczas 7 maleńkich kociąt :?:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon maja 31, 2010 19:24 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !

podrzucę

miniboni17

Od: Pon cze 22, 2009 20:41

Post » Pon maja 31, 2010 21:29 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !

dorcia44 pisze:

pytanie czy ktoś przyjął by na tymczas 7 maleńkich kociąt :?:

ktoś może przyjąć maluchy z Wielkiej Wody ?
takie maniunie, Dorcia ile mają? 5 tyg?

można rozdzielić..
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Wto cze 01, 2010 7:57 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !

kto chce maluszki?
jedza same?zdrowe,chore?
moze foty jakieś.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto cze 01, 2010 17:47 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !

Podniosę
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Post » Wto cze 01, 2010 18:05 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !

:!:
Obrazek

ASK@

Post » Wto cze 01, 2010 21:23 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !

maluszków jest 7 ,czarne ,czarne z dodatkiem białego i krówki ,mają chyba z 4 tyg.
kto mógłby dać im dt ?
Obrazek

dorcia44

Post » Wto cze 01, 2010 22:56 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !

Obrazek
Obrazek

dorcia44

Post » Śro cze 02, 2010 6:54 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !FOTO

podrzuce
Obrazek

ASK@

Post » Śro cze 02, 2010 14:34 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !FOTO

wieści z frontu

Witam,

Wczoraj byłam karmić ( w poniedziałek mnie nie było, bo walczyłam z 2 chorymi kotami w lecznicy i tak wróciłam po 22,bo były 2 kroplówki, zęby i sama wiesz…).

Kotusy czekały wygłodniałe – wszystko opędzlowane- nawet 1 ziarenka ryżu nie zostało - ten dokończyły pewnie szczury.

Na działkach woda troszkę opadła , natomiast jest okropny syf – musiałam wysprzątać koło domku Zofii – wymiotłam 3 utopione szczury , pełno kup wokół domku na ławce – rzygałam i wyłam, że i to na mnie padło.

Jeszcze i to . Potrzebna jest pomoc bo trzeba koniecznie odkazić teren – a działkę Zofii w szczególności, żeby te okropniaki się nie czepiały i jej i mnie i kotów.

Cały teren po stronie Zofii jest zasyfiały- gnije wszystko, smród totalny.

Koty nadal zestresowane - ale w tej biedzie jakoś sobie radzą – pilnują się nawzajem – jak jeden wychodzi przez okno domku , to inny idzie za nim i patrzy czy mu nic nie jest. Wody się boją . U Zofii woda jest do wysokości łydki a na drodze dużo wyżej .

Boże może ten kataklizm powoli odejdzie i zacznie się normalniejsze życie dla tych kociatych.

Chyba opiszę te moje przeżycia – myślę że będzie co czytać i to z zapartym tchem.

Iza
Obrazek

dorcia44

Post » Czw cze 03, 2010 14:37 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !FOTO

Kto da dt dla maluchów?
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Post » Czw cze 03, 2010 17:32 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !FOTO

podrzucę i trzymam kciuki za DT dla maluszków
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

Post » Czw cze 03, 2010 19:55 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !FOTO

niestety tylko podrzucic mogę i trzymac kciuki!!!
Obrazek

ASK@

Post » Czw cze 03, 2010 20:21 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !FOTO

:!:
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Post » Pt cze 04, 2010 10:45 Re: IDZIE FALA WAŁ MIEDZESZYŃSKI OGROM KOTÓW !FOTO

hop
ObrazekObrazekObrazek

sherina

[poprzednia][następna]