!!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 24, 2010 10:13 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Na temat karmy się nie wypowiem, bo się nie rozeznaje :roll:

Ale Megana to naprawdę wielkie, co dla Pupy robicie :1luvu:

Zapomniałam w zeszłym tygodniu napisać, że posłałam Ci 23 zeta z bazarku na Pupę. Pieniądze były od Bazyliszkowej i Lemoniady. Dziewczynom bardzo dziękuję! :1luvu: :1luvu:

A zaraz znowu coś wyszperam na bazarek ;) :ok:
Ostatnio edytowano Pon paź 25, 2010 18:40 przez alareipan, łącznie edytowano 1 raz

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Nie paź 24, 2010 19:24 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Rzeczywiście, dostałam tajemniczą wpłatę - bardzo dziękuję. :D Na razie nie ma extra wydatków, więc spokojnie.
Dupencja nie jest wcale laleczką...
My jesteśmy rada puchaczy, rada puchaczy, rada puchaczy!
Puchacz w nocy wszystko zobaczy, wszystko zobaczy - miau!
:twisted:
Obrazek

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie paź 24, 2010 19:33 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Spedzilam caly dzien w lecznicy 8,5 h), a potem pojechalam do drugiej, i zapomnialam zapytac... tyle sie dzialo, tyle problemow, ze wyleciało mi z głowy, przepraszam.. :oops:

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pon paź 25, 2010 18:59 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Megana pisze:My jesteśmy rada puchaczy, rada puchaczy, rada puchaczy!
Puchacz w nocy wszystko zobaczy, wszystko zobaczy - miau!
:twisted:
Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk:

Ona taka półdługowłosa :1luvu: W schroniku takich kłaczków nie miała, bo dużo jej przycinali :roll:

alareipan

Post » Pon paź 25, 2010 19:04 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

A ekstrawydatków nie ma, ale za to ekstrażarełko przynajmniej będzie ;)

To zapraszam fanów Pupy na kolejny bazarek:
viewtopic.php?f=20&t=119020

alareipan

Post » Pon paź 25, 2010 19:46 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Megana pisze:Miałam nadzieję, że uda się Dupencję przestawić na karmę, którą je pozostała czwórka, czyli na purinę urinary. Intestinal royala się skończył, i też nie dawał kupek o zadowalającej konsystencji; Dupencja purinę je chętnie, ale ma po niej dużo luźniejsze kupki, co w sytuacji ogólnej nie jest, że tak powiem, pożądane.
Muszę kupić coś innego, co radzicie? Potrzebujemy kupek niekoniecznie bardzo twardych, ale takich ścisłych, które można z podłogi zebrać bez rozmazywania.
Przepraszam, że tak dość obrzydliwie wchodzę w szczegóły, ale same rozumiecie. Nie jestem w stanie myć podłogi za każdym razem jak tam wchodzę i zbieram, a już na pewno, jak Dupencja wychodzi rozejrzeć się po reszcie domu.

miałam coś w tym stylu z Morfeuszem - odbyt otwarty zawsze - mniej niż u niej, ale była wyraźna dziura z której się lało.
Problem się ustabilizował po karmach z hydrolizowanym białkiem : z/d hills, RC hypoallergenic, purina veterinary HA - zawsze suche. Żadne sensitive - tylko hydrolizowane.
Morf mial też zapalenie jelit powodujące biegunkę - był jakiś czas na prednizolonie - steryd. Po kilku miesiącach powoli wycofałam.
Teraz jest bez leków, tylko karma. Czasem ma zły dzień i pieczątki stawia, ostatnio nie czuł, że robi kupę i tak z nią łaził po domu. Ale - na ponad rok - to nie było wiele takich dni.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon paź 25, 2010 20:31 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Dobra. Zapisałam i będziemy próbować po kolei. Dzięki za info :)

Megana

Post » Pon lis 01, 2010 22:04 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Dupencja przenosi się do wątku Filozofa, bo nie mogę ogarnąć wszystkiego!
FILOZOF ZAPRASZA :)
Obiecuje sprawozdawać o wszystkich nowinach!
viewtopic.php?f=21&t=107744

PS - Ofc, nie ma przymusu czytać od początku... Wieści o Dupencji pojawiają się na 10 stronie.

Megana

Post » Pon lis 01, 2010 23:15 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Megana pisze:Dupencja przenosi się do wątku Filozofa, bo nie mogę ogarnąć wszystkiego!
FILOZOF ZAPRASZA :)
Obiecuje sprawozdawać o wszystkich nowinach!
viewtopic.php?f=21&t=107744

PS - Ofc, nie ma przymusu czytać od początku... Wieści o Dupencji pojawiają się na 10 stronie.

alez warto czytac od samego początku - pamiętniki Filozofa są pasjonujące :1luvu:

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto lis 02, 2010 0:48 Re: !!!Dupeńka i Biedulka - Pupa 500 zł długu!!!!!! pomożcie....

Aby uregulowac kupy, sprobuj moze podawac psyllium? To jest luska babki płesznik, rozpuszczalne włókno, z jednej strony daje poslizg i zmiekcza, z drugiej "wiąże" - kupa jest taka jakby żelowa, nie maże się - tylko to musi byc stosunkowo spora ilosc (nie wiem, cwierc lyzeczki dziennie? w karmach sa jakies minimalne ilosci). To jest zdaje sie obojetne pokarmowo, nie powinno zaburzac wchlaniania a przy okazji odkłacza. U ludzi stosuje sie np. w syndromie jelita wrazliwego. Zapytaj oczywiscie weta czy są jakies przeciwwskazania.
recznie malowana ceramika na zamowienie:
http://www.facebook.com/album.php?aid=1357&id=1718874443&l=aa2b2f153d
ZAMÓW SOBIE KOTECKA... CZY CÓŚ

magyrato

Od: Nie sie 22, 2010 10:00

[poprzednia]