Gda.Aisha w DS :) Hallera wyciachane, NewPort w toku...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 07, 2010 8:02 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

Fundusz ślepaczkowy przelał na nasze konto 100zł
Ogromnie dziekujemy :1luvu:

Dziewczyny z dostępem do konta PKDT, monitorujcie proszę wpływy i dajcie czasem znać to będę uaktualniała w wątku stan funduszy...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt maja 07, 2010 8:52 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

Marea pisze:Fundusz ślepaczkowy przelał na nasze konto 100zł

Dziewczyny z dostępem do konta PKDT, monitorujcie proszę wpływy i dajcie czasem znać to będę uaktualniała w wątku stan funduszy...

Rozliczenia są na naszej stronie PKDT www.pkdt.pl .
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt maja 07, 2010 15:39 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

mam nadzieję, ze wpłaty ruszą, bo na fuksie tez ludzie chętnie wpłacali. mamy trudny okres w PKDT, bo niestety z dużych sum konto nagle spadło na maleńkie i człowiek zgłupiał. ciągle były wpłaty i koty ratowałyśmy hurtowo, a tu nie ma jak ratować poszczególnych przypadków. ciężkie zderzenie z rzeczywistością.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt maja 07, 2010 15:43 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

opis stanu zdrowia layli na jej wątku.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pt maja 07, 2010 23:49 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

Marea pisze:Fundusz ślepaczkowy przelał na nasze konto 100zł

Klub ślepaczków nigdy nie zawodzi. Bardzo dziękujemy. :1luvu:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob maja 08, 2010 18:49 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

Podrzucę - dom bardzo bardzo potrzebny!!!!

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie maja 09, 2010 11:18 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

temat ważny

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Nie maja 09, 2010 12:03 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

Byłam w miejscu gdzie Agatka i Pani Zdenka karmią koty, kotki wyglądają na zdrowe, sierść mają jak domowe zadbane koteczki, jednak prawie wszystkie coś mają z oczami, są tam chyba 2 kotki ślepe każda na jedno oko, jest tam też piękny whiskasowy bardzo miziasty kocurek dorosły ale chyba młody, jakby ktoś był chętny myślę że byłby to wspaniały kot na dokocenie się!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Nie maja 09, 2010 17:12 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

ja zawsze chorym kotkom z ropiejącymi oczkami dodawałam do karmy unidox- antybiotyk, pieknie leczy wszytko co związane z kotami trzeba kruszyć do karmy i wtedy każdemu coś się dostanie, bynajmniej nie powinien zaszkodzić. raczej nie ma innego wyjścia na leczenie podwórkowców.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Nie maja 09, 2010 17:19 Re: GDA Agatka lat 13 i jej koty. PILNIE Pomoc dla ślepej kotki!

sabina skaza pisze:ja zawsze chorym kotkom z ropiejącymi oczkami dodawałam do karmy unidox- antybiotyk, pieknie leczy wszytko co związane z kotami trzeba kruszyć do karmy i wtedy każdemu coś się dostanie, bynajmniej nie powinien zaszkodzić. raczej nie ma innego wyjścia na leczenie podwórkowców.

Pani Zdenia ma w domu Unidox i w razie potrzeby leczy koty...kilka dni temu je odrobaczyła, ona dla kotów duzo zrobi przy naszej małej pomocy nabrała znów wiary w siebie :-)

Koty o których wspomniała Marlenka mają takowe oczy po przebytej chorobie, raczej nic tam się nie babra i gorzej z oczkami już nie będzie, są to pozostałości po starych schorzeniach zazwyczaj i nie da się nic juz z tym zrobić, pozatym koty są zdrowe...ta druga mała którą miałam na sterylce dostała antybiotyk specjalny na oczy wewnętrznie w zastrzyku, czasem jak się udaje ja złapać, a ruchliwe to to i wariat mały :mrgreen: Agatka podaje jej kropelki do oczu, jedno oczko sie poprawiło, jest czyste, 3cia powieka się schowała, drugiemu oczku raczej się nie pomoże, ja tam kontroluję sytuację i w razie W podjadę z tą mała do dr Pikiela znowu

A kocurek jest bombowy, przyjacielski dla innych kotów, miziasty, fajnie się bawi i nosi w pyszczku gałązki :D nietypowy kolorek, taki niby pręgusek ale szaro, grafitowo czarny, ciemny dosyć...zawsze chodzi na nami po podwórku i jak koty się jakieś leją albo jest zadyma on zawsze biegnie i 'zdziela' wszytskie za niewłaściwe zachowanie i sie patrzy na nas czy patrzymy jaki on dzielny :-)

Marlenka sama była w szoku jak P. Zdenia dba o koty, mają na podwórku kilka budek, ogrodzone małym płotkiem z siatki :)

Agatka też miała taki 'ogródek' u siebie na podwórku ale złośliwy jakis babsztyl postarał się o to by go zliwidowano, bo to nie przy bloku Agatki było a pod inna kamienicą przyległa :evil:
Obrazek

Marea

Post » Pon maja 10, 2010 21:26 Re: GDA 13letnia Agatka pomagająca kotom bezdomnym. Pomóżmy Jej.

Podniesiemy na górę :ok:
Obrazek

Marea

Post » Pon maja 10, 2010 21:33 Re: GDA 13letnia Agatka pomagająca kotom bezdomnym. Pomóżmy Jej.

P.Zdenia mnie dziś lekko wkurzyła :evil: dzwoni i mówi że te 2 kotki które były na sterylce + jeszcze jeden inny kocurek mają koci tyfus, bo kichają :evil: mówię jej że pewnie podziębiły się bo pada leje i pogoda taka do d***, podjade, dam jej Unidox bo mam w domu wrrrrrr
Obrazek

Marea

Post » Pon maja 10, 2010 22:36 Re: GDA 13letnia Agatka pomagająca kotom bezdomnym. Pomóżmy Jej.

a co do layli:
no więc dobre wieści, sama operacja i leczenie oczu to koszt 150 zł.
całościowe leczenie, hotelowanie, sterylizacja, odrobaczenie, szczepienie, operacja oczu- to końcowy koszt 350 zł, sądzę że ten cennik to już bardziej promocyjny nie mógł wyjść. serdeczne ukłony dla państwa kasprzyk- :1luvu: :1luvu: :1luvu:
kitka miła, trochę nieśmiała, będzie dobrze, byłam u niej dzisiaj. nie zapeszam, ale czuję, że dom stały szybko będzie miała.

ech nie przejmuj się ,karmicielki często podnoszą ciśnienie :wink:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto maja 11, 2010 5:46 Re: GDA 13letnia Agatka pomagająca kotom bezdomnym. Pomóżmy Jej.

Super że koszt tak 'niski' wyszedł, z tego co widziałam ze stanu na jej koncie zmieścimy się i jeszcze coś zostanie :D

Domek forumowy po wizycie, jeszcze nie mam wieści z pierwszej ręki ale wydaje się super i jest chętny na Laylę, drugi kotek z opisu opiekunki wydaje się być b dobrym kompanem, spokojny opiekuńczy nie wykazujący agresji raczej ustępujący, kotek choć duży dorosły kocur...mało ruchliwy ze względu na kalectwo

Wieści od Agatki:

Agatka.hallera
20:55:04
siemka ;)
20:55:23
mam maue kotki :D
20:55:28
czarne jak smo ła

stokrotka
22:18:21
skąd?
22:23:22
gdzie? jak?
22:23:24
:-)

Agatka.hallera
22:59:54
znalazlam
23:00:06
jak go dzieci maltretowały na placu zabaw
23:00:11
jakiś kawałek ode mnie
23:00:18
znaczy od mojego domu
23:00:36
tłukły go kamieniami idioci!!
23:00:58
nie wytrzymałam i spuściłam im łomot :/
23:01:21
nieźle oberwali...jeden to chyba bez zębów wrócił do domu..
23:03:24
jak sie zwierzakom krzywda dzieje to ja za sb nie ręcze...
23:05:16
no ale najważniejsze że kotek już bezpiecznie śpi :D

Dowiem się co i jak z kociakiem jak dziś u nich będę :)

:1luvu:
Obrazek

Marea

Post » Wto maja 11, 2010 10:22 Re: GDA 13letnia Agatka pomagająca kotom bezdomnym. Pomóżmy Jej.

Marea pisze:Super że koszt tak 'niski' wyszedł, z tego co widziałam ze stanu na jej koncie zmieścimy się i jeszcze coś zostanie :D

Domek forumowy po wizycie, jeszcze nie mam wieści z pierwszej ręki ale wydaje się super i jest chętny na Laylę, drugi kotek z opisu opiekunki wydaje się być b dobrym kompanem, spokojny opiekuńczy nie wykazujący agresji raczej ustępujący, kotek choć duży dorosły kocur...mało ruchliwy ze względu na kalectwo

Wieści od Agatki:

Agatka.hallera
20:55:04
siemka ;)
20:55:23
mam maue kotki :D
20:55:28
czarne jak smo ła

stokrotka
22:18:21
skąd?
22:23:22
gdzie? jak?
22:23:24
:-)

Agatka.hallera
22:59:54
znalazlam
23:00:06
jak go dzieci maltretowały na placu zabaw
23:00:11
jakiś kawałek ode mnie
23:00:18
znaczy od mojego domu
23:00:36
tłukły go kamieniami idioci!!
23:00:58
nie wytrzymałam i spuściłam im łomot :/
23:01:21
nieźle oberwali...jeden to chyba bez zębów wrócił do domu..
23:03:24
jak sie zwierzakom krzywda dzieje to ja za sb nie ręcze...
23:05:16
no ale najważniejsze że kotek już bezpiecznie śpi :D

Dowiem się co i jak z kociakiem jak dziś u nich będę :)

:1luvu:

:roll: :mrgreen:
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

[poprzednia][następna]