30 głodnych kotów- zajezdnia autobusowa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 20, 2010 13:52 Re: 30 głodnych kotów prosi o pomoc-długowłosy i szylka szuka dt

Proequo, z klawiatury mi to wyjęłaś :ok:

Monika74 i gayae: jak uzbieram piniądza na paliwo, przywieziemy do Was najprawdopodobniej w weekend przynajmniej jedną klatkę wystawową. Być może uda się pożyczyć jeszcze jedną - stanę na uszach, żeby ją załatwić :)

Wierzę, że jak opanuje sie sytuację koło zajezdni (sterylki, budki, zaprowadzenie ogólnego porządku) i odpowiednio porozmawia się z ludźmi, to choć trochę zmieni się nastawienie do kotów w tym miejscu.

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Wto kwi 20, 2010 14:19 Re: 30 głodnych kotów prosi o pomoc-długowłosy i szylka szuka dt

Cudak1 pisze:(mam nadzieję, że coś dotarło do upartego odbiorcy Twojego postu)

Cudak, Ja Cię bardzo proszę, nie zmuszaj mnie do wstawienia filmiku z podawania Buce leku!

:twisted:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto kwi 20, 2010 15:12 Re: 30 głodnych kotów prosi o pomoc-długowłosy i szylka szuka dt

Komunikacja Autobusowa złożyła wnioski
W dniu 17 lutego należąca do Miasta Świnoujście spółka Komunikacja Autobusowa złożyła dwa wnioski na dofinansowanie budowy zajezdni autobusowej i zakup nowych autobusów. O pieniądze na pokrycie 83% wydatków na te zadania spółka stara się z Regionalnego Programu Operacyjnego (RPO) Województwa Zachodniopomorskiego, poddziałania 2.1.6. Rozstrzygnięcie co do przydziału środków w kwocie blisko 24,4 miliona złotych ma nastąpić w III kwartale tego roku. Szanse na uzyskanie tych unijnych środków są ogromne.

Do składania wniosków o środki z RPO w naszym województwie (z wyłączeniem obszaru metropolitalnego) były uprawnione cztery Miasta: Świnoujście, Koszalin, Szczecinek i Kołobrzeg. Środków zgromadzonych na tym poddziałaniu powinno wystarczyć dla wszystkich.

Pierwszy z wniosków świnoujskiej Komunikacji Autobusowej na budowę bazy nosi nazwę „Wspieranie komunikacji publicznej w Świnoujściu poprzez budowę zajezdni autobusowej wraz z niezbędną infrastruktura towarzyszącą” . Koszt tego przedsięwzięcia brutto wynosi nieco ponad 21,5 mln zł, a wartość dofinansowania o które spółka się stara to kwota blisko 17,7 mln zł (to jest 83,07 % całości projektu od kwoty netto). W ramach tego projektu ma być wybudowana zajezdnia z myjnią dla autobusów i aut ciężarowych oraz stacja obsługi i diagnostyczna, garaże, a także biura spółki.

Wniosek drugi pt. „Rozwój i poprawa jakości komunikacji pasażerskiej w Świnoujściu poprzez zakup taboru autobusowego” opiewa na kwotę brutto ok. 9,8 mln zł z czego wartość dofinansowania zakupu 10 autobusów ma wynieść nieco ponad 6,66 mln zł ( 83% całości projektu od kwoty netto).

Znaczy to w skrócie ,że tam nie długo będzie budowa. Nowa.!!! Więc....chyba wiecie co mam na myśli. Zresztą poczytajcie w internecie. Więc już chyba w ogóle nie ma szans na jakiekolwiek bytowanie tam kotów. Dziewczyny jeśli możecie, wysterylizujcie koty, trzeba im szukać nowego miejsca...Będzie ono nie długo wielkim placem budowy. :(

persymona

Od: Wto sty 05, 2010 23:11

Post » Wto kwi 20, 2010 15:56 Re: 30 głodnych kotów prosi o pomoc-długowłosy i szylka szuka dt

obecna zajezdnia jest bardzo mała i w środku osiedla mieszkaniowego więc nie ma miejsca na rozbudowę,a tabor się nie mieści,dlatego będzie budowana nowa i we wniosku jest podana nowa lokalizacja z planu zagospodarowania przestrzennego terenu UM na ulicy Karsiborskiej
wystarczy spojrzec na mapę Świnoujścia
Obrazek

gayae

Od: Sob sty 13, 2007 15:10

Post » Wto kwi 20, 2010 16:45 Re: 30 głodnych kotów prosi o pomoc-długowłosy i szylka szuka dt

To dobra wiadomość. Choć jeden duży kłopot mniej. :wink:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto kwi 20, 2010 18:55 Re: 30 głodnych kotów prosi o pomoc-długowłosy i szylka szuka dt

To nie wiem czy taka dobra. Teren zostanie sprzedany i będą inne budowy.
Jak Maciuś ??

szar pej

Od: Sob sty 23, 2010 17:03

Post » Wto kwi 20, 2010 23:26 Re: 30 głodnych kotów prosi o pomoc-długowłosy i szylka szuka dt

Myślę ze to dobra wiadomość , bo daje Dziewczynom czas. Na zajęcie sie kotami, sterylki, ewentualne leczenie.Zmiany i ulepszenia techniczne w miejscu bytowania grupy.
Takich miejsc gdzie teren może być sprzedany i zaczać się budowa są tysiące.
Póki nie ma bezpośredniego zagrożenia życia, koty trzeba dostosować do nowej sytuacji. Myślę ze ten czas który teraz mają Dziewczyny wykorzystają maksymalnie dobrze, po to aby sobie w przyszłości ułatwić zadanie.Czyli przede wszystkim zajmą się sterylkami w tym miejscu. To pozwoli w przyszłości nawet jak zaistnieją mniej korzystne warunki na mniej bólowe przejście przez ten problem. Nie będzie kociaków, a to one najczęściej giną w takich sytuacjach.

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro kwi 21, 2010 7:21 Re: 30 głodnych kotów prosi o pomoc-długowłosy i szylka szuka dt

Wczoraj od dobrych duszków przyszła paczka z dwowa 12 kg workami kitekata
e-dita Istna :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Śro kwi 21, 2010 12:06 Re: 30 głodnych kotów prosi o pomoc-potrzebne DT

No to kociaste beda miały co jeść :lol: :lol: :lol:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Śro kwi 21, 2010 12:32 Re: 30 głodnych kotów prosi o pomoc-potrzebne DT

Też się cieszę .!! Mimo to nadal potrzebna pomoc.!!!Kotów z tego co pisała Monika 74 jest tam dużo. Są też chore, zapewne zakatarzone ,zarobaczone i zapchlone. Potrzebna pomoc finansowa dla kotów.

jak kot Maciek ??

szar pej

Od: Sob sty 23, 2010 17:03

Post » Śro kwi 21, 2010 13:43 Re: 30 głodnych kotów prosi o pomoc-potrzebne DT

Dla tych oraz innych świnoujskich potrzebujących kotów przekazuję nieodpłatnie na ręce Cypiska Betamox (antybiotyk) - już w drodze oraz Dexafort (przeciwzapalny) - wkrótce zostanie wysłany. Pozdrowienia dla świnoujskich kotów i ich opiekunów. :D
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Od: Śro sie 23, 2006 22:00

Post » Śro kwi 21, 2010 16:20 Re: 30 głodnych kotów prosi o pomoc-długowłosy i szylka szuka dt

monika74 pisze:Wczoraj od dobrych duszków przyszła paczka z dwowa 12 kg workami kitekata
e-dita Istna :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:1luvu:
Ale będą miały ucztę :D
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro kwi 21, 2010 16:23 Re: 30 głodnych kotów prosi o pomoc-potrzebne DT

e-dita, Istna i rudolfrudy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

reddie

Post » Śro kwi 21, 2010 17:09 Re: 30 głodnych kotów prosi o pomoc-potrzebne DT

Acha, i jeszcze: agiis-s :1luvu: Bo dzięki agiis-s są fundusze na podróż do Świnoujścia klatkami.

reddie

Post » Śro kwi 21, 2010 17:36 Re: 30 głodnych kotów prosi o pomoc-potrzebne DT

Maciuś wczoraj póżnym wieczorem wrócił na swój teren

po kolejnej próbie wypuszczenia z klatki,po dwóch bezskutecznych próbach karmienia na siłę w ręczniku dałam za wygraną
bilans?
od piątku wieczora do wczoraj godz 21 zjadł objętościowo nawet nie pół puszki 400gramowej
2 razu sikał,nocą z soboty na niedzielę zrobił kupkę,potem już nie :(

wypuszczony z transportera uciekł w podskokach za płot,nakarmiłam resztę stada,wymiziałam szylkretkę,pogłaskałam dużego pingwinka,zostawiłam jeszcze kilo chrupek pod daszkiem

byłam dziś sprawdzać,chrupki wyjedzone do ostatniej,dobrze że wzięłam następną paczkę,puszkę przy mnie wrąbały na wyścigi,pokazały się następne cudeńka,jeden rudy,drugi rudo biały i tri
Macius pod wiatami na terenie zajezdni,jak sypałam suche,chciał podejśc,potem mnie rozpoznał i schował się z powrotem :( mam nadzieję że jak się oddaliłam to pojadł

miała byc dziś łapanka na kolejne do sterylki ale nie wiem czy sie odbędzie ,bo od godziny mam nowego tymczasa,burasek z białym kołnierzykiem i skarpetkami,młody ma jakieś 8-9 mcy,lśniące futerko tylko strasznie brudne
chyba kotka,pchała się za każdym człowiekiem do sklepiku pod moim blokiem,ósemkowała,albo wypadła z balkonu czy okna albo ktoś wyrzucił(może głośna ruja?)
do ludzi przyjazna niestety warczy na moje koty strasznie,musiała byc jedynaczką

ogłoszenia rozwieszone ,może znajdzie się właściciel,jak nie, wykastruję i będzie do adopcji

a teraz już możecie na mnie wieszac psy,zrobiłam to co uważałam za słuszne w imię dobra i zdrowia kota którego mi powierzono
Obrazek

gayae

Od: Sob sty 13, 2007 15:10

[poprzednia][następna]