PAKT CZAROWNIC XIV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 27, 2010 8:57 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - optymizmu nam trzeba!

Jak potępieniec mówisz - hmm, skąd ja to znam :?:
Tyle tylko, że Pumosław I Rozdarty drze japę o papu :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob mar 27, 2010 9:52 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - optymizmu nam trzeba!

Witam się sobotnio.
U mnie dziś znów nerwówka.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Sob mar 27, 2010 12:00 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - optymizmu nam trzeba!

Basica pisze:a ja nieśmiało zapytowywam :mrgreen: czy pieniążki za marzec juz zostały podzielone i wysłane? obu nominowanym Siostrom są teraz niezbędnie potrzebne :evil:

Pieniązki za marzec jeszcze siedzą "w domu", bo i marzec sie nie skończył. Na razie jest ich 523,33 zł, co po odjęciu na wirtualne adopcje daje 473,33 zł.
Ponieważ w moim życiu dosyć dużo się dzieje i nie zawsze mam czas zajrzeć tu na wątek (teraz doczytuję 20 stron :wink:), proszę Was - jeśli jest jakaś gwałtowna potrzeba kontaktu ze mną, np. po to, żebym wysłała jakiś przelew, pisać proszę na priv albo maila (oba dostępne w stopce postów). Zareaguję wtedy natychmiast. Może być np. wiadomość: "Trini jest wołana na wątek" ;).
Można też przez gg (1005121) albo skype (trinity-36).
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Sob mar 27, 2010 12:34 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - optymizmu nam trzeba!

Na szczęście siostry mało aktywne to i dużych zaległości w doczytywaniu nie ma :)
Moje ogony jakieś strasznie zaspane, przesilenie wiosenne pewnie tak na nie działa, słonka brak - same chmurzyska.
Wet zasugerował mi ostatnio (co do oczek Kośki) które ciągle łzawią, że to może być jakaś alergia. Niby już nie kicha, rogówka zagojona. Wet upiera się, że rogówka była uszkodzona mechanicznie, a nie na skutek KK. Może i tak być, bo jak ją oczka swędziały to drapała i rozdrapała. Ale ciągle pełno łez, nawet trochę ropy się pojawia, choć spojówki czyste. Ma który Wasz ogonek alergię ?

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob mar 27, 2010 12:41 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - optymizmu nam trzeba!

Ma, ale pokarmową. Nic nie pomogę w sprawie łzawienia oczu.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Sob mar 27, 2010 14:27 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - optymizmu nam trzeba!

podsikuje watek i spadam bo jade do Bytomia z kotem do adopcji

u nas zaloba po Macku i Rudej
ale i nadzieja na wiosne

Bolkowa, kirke, villemo - trzymajcie sie
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Sob mar 27, 2010 17:39 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - optymizmu nam trzeba!

U mnie Pixio ma problemy z łzawiącymi oczkami, ale z Pixiem to trudna sprawa jest.

Sol, przytulam! [']

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob mar 27, 2010 18:32 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - optymizmu nam trzeba!

jasdor pisze:Na szczęście siostry mało aktywne to i dużych zaległości w doczytywaniu nie ma :)
Moje ogony jakieś strasznie zaspane, przesilenie wiosenne pewnie tak na nie działa, słonka brak - same chmurzyska.
Wet zasugerował mi ostatnio (co do oczek Kośki) które ciągle łzawią, że to może być jakaś alergia. Niby już nie kicha, rogówka zagojona. Wet upiera się, że rogówka była uszkodzona mechanicznie, a nie na skutek KK. Może i tak być, bo jak ją oczka swędziały to drapała i rozdrapała. Ale ciągle pełno łez, nawet trochę ropy się pojawia, choć spojówki czyste. Ma który Wasz ogonek alergię ?

Jasdor - Pynio, którego mam na tymczasie ma łzawiące jedno oczko ponieważ ma zatkany kanalik łzowy. Oczko nie łzawi przez cały czas, ale czasami bardzo intensywnie. Z tego co pamiętam to zatkanie to jest konsekwencją kk. Pysio dostaje Difadol 0,1%.

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Sob mar 27, 2010 21:06 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - optymizmu nam trzeba!

Czarownice kochane :!: Pamiętacie jeszcze Jopop :?: :?: :?: :lol:
Otóż na wątku Jokota Asia - Jopop zamieściła taką oto prywatną prośbę:
jopop pisze:Witajcie.

Nie, nie wróciłam...

Nie odczytam priwów, nie przejrzę co się dzieje, nie będę też zaglądać czy ktoś coś odpisał. Myślę o Was i kotach stale, ale nie jestem gotowa by tu wrócić. Jeszcze nie czas...

Zalogowałam się, by mieć do Was bardzo prywatną, zupełnie niekocią prośbę - nie chciałam obciążać kolejną sprawą JoKota.

Otóż 28 marca moja Babcia Wanda (nota bene właścicielka Kota Romka, jednego z kotów Ewy, od których na dobre zaczęła się moja działalność na forum...) będzie mieć 87 urodziny. Moja Mama bardzo chciałaby je jakoś wyjątkowo uczcić, sprawić Babci jakąś niezwykłą przyjemność. Wymyśliła - poproszenie internautów o maile z życzeniami. Dla mojej Babci komputer jest dość enigmatyczną maszyną, sądzę, że nawet kilkadziesiąt maili z życzeniami dla Niej byłoby czymś faktycznie niecodziennym i przyjemnym.

Jeśli więc ktoś z Was miałby ochotę sprawić przyjemność Babci, Mamie i mnie - proszę o wysłanie życzeń na adres: urodziny_wandy_87@onet.pl

Wszystkie listy pokażemy Babci na ekranie, a potem chyba wydrukujemy na ładnym papierze i zrobimy z nich album.

Dziękuję!

Odzywam się w wątku JoKota, bo wiem, że znajdę tu wielu przyjaciół - bardzo jednak proszę nie róbmy offtopa. Jeśli ktoś ma ochotę na kontakt ze mną - zapraszam ;) Dawny adres i telefon działają ;) Ten wątek zostawmy JoKotowi do działań :) Jestem z Was bardzo dumna, moi kochani! I trzymam kciuki!

Ściskam wszystkich Bliskich mi kociarzy!

Jopop - Aśka

Jeśli ktoś chciałby się przyłączyć - zapraszam. To już jutro. Ja swoje życzenia wysłałam kilka dni temu :wink:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Sob mar 27, 2010 21:34 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - optymizmu nam trzeba!

Aleksandra59 pisze:
jasdor pisze:Na szczęście siostry mało aktywne to i dużych zaległości w doczytywaniu nie ma :)

Jasdor - Pynio, którego mam na tymczasie ma łzawiące jedno oczko ponieważ ma zatkany kanalik łzowy. Oczko nie łzawi przez cały czas, ale czasami bardzo intensywnie. Z tego co pamiętam to zatkanie to jest konsekwencją kk. Pysio dostaje Difadol 0,1%.

Wetka, u której byłam wcześniej też podejrzewała zatkane kanaliki. Jak się w takiej sytuacji postępuje? Muszę naszym wetom coś zasugerować, bo oni wszyscy tacy jacyś niemrawi ! Niby wiedzą co kotu jest, ale leczenie prowadzą takie nijakie. Powiedziała o kanalikach, a nic jak postępować, co robić, jakie leki, itp.
Barba - życzenia - sie wie :piwa: wysłane, takie urodziny to piękny wiek :)

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob mar 27, 2010 21:44 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - optymizmu nam trzeba!

Wyślę 8)

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob mar 27, 2010 22:28 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - optymizmu nam trzeba!

A ja mam pytanie całkiem z innej beczki. Czy wasze koty tez łażą po domu i drą japiszony? Ja nie wiem co się dzieje ale moje drą na zmianę. Guzik łazi i drze a Felek siada na komodzie w przedpokoju i wydziera się jak wściekły. Zaczynam mieć dość, bo muszę się z nimi bawić prawie cały czas kiedy jestem w domu :?
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Sob mar 27, 2010 22:31 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - optymizmu nam trzeba!

jasdor pisze: Wetka, u której byłam wcześniej też podejrzewała zatkane kanaliki. Jak się w takiej sytuacji postępuje? :)

Podłączę się pod pytanie bo mój Ruduś ma już trzecie kropelki na zatkany kanalik i nie wiem co o tym myśleć :roll: Te trzecie też niespecjalnie coś dają - już mi szkoda kocia męczyć :roll: :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob mar 27, 2010 22:32 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - optymizmu nam trzeba!

babajaga pisze:A ja mam pytanie całkiem z innej beczki. Czy wasze koty tez łażą po domu i drą japiszony? Ja nie wiem co się dzieje ale moje drą na zmianę. Guzik łazi i drze a Felek siada na komodzie w przedpokoju i wydziera się jak wściekły. Zaczynam mieć dość, bo muszę się z nimi bawić prawie cały czas kiedy jestem w domu :?

WIOSNA, HORMONY, ŚWIĘTA :mrgreen:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Sob mar 27, 2010 22:38 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - optymizmu nam trzeba!

No to ja oszaleję. Przysięgam.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

[poprzednia][następna]