Poznań sterylki-malec w DS:) fotki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 25, 2010 15:41 Re: Poznań sterylki - DT/DS dla miziaków pilnie potrzebne!

SecretFire pisze:Aga, ja tylko wzielam to co http://www.ponsline.de "polecil. Ze ja tych wyrazow nie znam, musze sie tym wyreczyc.

no tak podejrzewalam, że to o to chodziło - i jakby wyrzucić te "nieokreślone" , czyli- kto umie czytać ten ma korzyści, będzie OK :D i NIE, nie wymagam, aby każdy był germanistą :)

Koconku, super wieści :D oby tak dalej :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lut 25, 2010 15:55 Re: Poznań sterylki - 2ciachnięte w domkach:)))))))

Jestes germanistka? Z niemieckim nie mam zadnego problemu, tylko z polskim... Tylko, ze mnie nikt by nie zrozumial, jak bym nie po polsku pisala.

A kiedy beda wiesci z domku Polutki? I moze jakies zdjecie z nastepnej kanapy...

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Czw lut 25, 2010 16:43 Re: Poznań sterylki - 2ciachnięte w domkach:)))))))

SecretFire pisze:Jestes germanistka? Z niemieckim nie mam zadnego problemu, tylko z polskim... Tylko, ze mnie nikt by nie zrozumial, jak bym nie po polsku pisala.

no jestem :D za 3 miesiące mam nadzieję dyplomowaną 8)

pracuję w języku niemieckim, rozmawiamy w pracy po niemiecku, więc czasem po polsku napiszę coś dziwnego, w sensie niegramatycznego (ostatnie moje osiągnięcie to "rezygnować od czegoś")... a słownik jak to słownik- raz lepiej coś przekaże, raz gorzej, na szczęście to nie translator ;)

A kiedy beda wiesci z domku Polutki? I moze jakies zdjecie z nastepnej kanapy...

wszystkie dobre wieści mile widziane :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw lut 25, 2010 19:42 Re: Poznań sterylki - 2ciachnięte w domkach:)))))))

Na dann Aga, ich freue mich, dass endlich jemand hier ist, der auch verstehen kann, was ich sage. :mrgreen:
:ryk: Moze zalozymy wlasny watek dla obcojezycznych... *seufz*

Koconek spisz, odpoczywasz, czy Ci sie nie chce?

SecretFire

Post » Czw lut 25, 2010 21:28 Re: Poznań sterylki - 2ciachnięte w domkach:)))))))

koconek dopiero wrócił ze służbowego spotkania :evil:

zaraz skopiuje wieści o Polutce

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Czw lut 25, 2010 21:30 Re: Poznań sterylki - 2ciachnięte w domkach:)))))))

Mam nadzieje, ze nikt nie bedzie mi mial za zle, jak skopiuje prywatna korespondencje:

"Pola spokojnie spędziła u nas noc, choć nie była zbyt chętna na bliższe obcowanie z domownikami, ale nie ma się, co dziwić to dla Niej duże zmiany. Spała spokojnie a o 5 rano zrobiła obchód po domu, w którym jej towarzyszyłam. Łasiła się, ocierała tak, więc myślę, że zaakceptowała nas. Później wysiusiała się i położyła ponownie spać.
Ale za to rano oj naszukałam się jej, a Polcia po prostu przyszła blisko mnie, bo pod łóżko. Rano ładnie zjadła pokrążyła trochę i znowu położyła się w swoim kąciku.
Podróż do babci zniosła bardzo dobrze. Moja mama miała transporterek na kolanach i jak tylko uchyliła dźwiczki Polcia wysunęła się lekko i główkę położyła mamie na piersi.
Babcia jak zobaczyła Polcie to się popłakała, jest bardzo szczęśliwa. Mówiłam, że musi dać jej trochę czasu, aby sie oswoił, wszystko przekazałam tak jak Pani mi mówiła.
U babci mama zrobiła jej legowisko w kąciku i tam była bardzo szczęśliwa.
Szczerze mówiąc miałam obawy jak sie zaaklimatyzuje, bo przez cały mój pobyt (pare godzin) w ogóle nie wychodziła z legowiska. Ale teraz jestem już spokojna, bo pewnie odpoczywała po podróży. Dzwoniła do mnie mama i mówiła, że Polcia jak odpoczęła wyszła zwiedzić nowe kąty. Obwąchiwała, wchodziła w różne miejsca. Poczym położyła sie praktycznie na środku pokoju i leżała. Myślę, że u babci szybciej sie zaadoptuje, tam jednak czuje, że był kotek i czuje sie bezpiecznie. Podchodzi do fotela babci łasi się i "opowiada".
Napewno będzie tam szczęśliwa.
AAA nie napisałam o weterynarzu. Byliśmy wczoraj i Pan doktor dał tabletkę na odrobaczenie i zaprosił nas na szczepienie za miesiąc. Mówił dokładnie to, co Pani, jak może się zachowywać po sterylizacji i że należy dać jej czas."

koconek

Post » Czw lut 25, 2010 21:34 Re: Poznań sterylki - 2ciachnięte w domkach:)))))))

ale fajne wiesci :ok:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw lut 25, 2010 21:40 Re: Poznań sterylki - 2ciachnięte w domkach:)))))))

:1luvu: Suuuuuper sie ciesze. Babunia sie dobrze zaopiekuja Polutka.

A Ty Koconek najpierw odpocznij i bedzie dobrze. Zjedz cos dobrego i nogi do gory.

SecretFire

Post » Sob lut 27, 2010 1:20 Re: Poznań sterylki - 2ciachnięte w domkach:)))))))

SecretFire pisze:Na dann Aga, ich freue mich, dass endlich jemand hier ist, der auch verstehen kann, was ich sage. :mrgreen:
:ryk: Moze zalozymy wlasny watek dla obcojezycznych... *seufz*

Eine gute Idee :)

a z dobrych wieści o Polutce bardzo się cieszę :D
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon mar 01, 2010 11:57 Re: Poznań sterylki - POMOCY w łapance!!!!

Apel do Poznanianek:

PILNIE potrzebuję POMOCY w łapance!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziś wybrałam się na "polowanie" i niestety doszłam tylko z domu do samochodu. Odezwała mi się stara kontuzja w kolanie (zerwany przyczep łączacy ścięgno ze stawem) i nie byłam w stanie zgiąc nogi na tyle, aby prowadzić samochód :evil: . W tej chwili siedzę z okładem i mam nadzieję, że coś pomoze, ale boję się sytuacji w której utkne z kotami na Polibudzie o 6 rano bez pomocy 8O
Klatki czekaja, fundusze są, tylko kotów brak :(

PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!

koconek

Post » Pon mar 01, 2010 12:17 Re: Poznań sterylki - POMOCY w łapance!!!!

Sorry, dzisiaj się nie zwlokłam rano, a wychodzi, że dobrze, bo i tak byśmy się nie spotkały.
Daj znać, kiedy chcesz łapać, to ustawię z 10 budzików i jakoś wstanę.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Pon mar 01, 2010 12:20 Re: Poznań sterylki - POMOCY w łapance!!!!

Oooo, Koconek, nie ladnie Ci sie stalo. Zdrowka i duzej pomocy Ci zycze.

SecretFire

Post » Pon mar 01, 2010 12:45 Re: Poznań sterylki - POMOCY w łapance!!!!

Filo najchętniej jutro lub w środę. Im wczesniej tym lepiej.

koconek

Post » Pon mar 01, 2010 12:51 Re: Poznań sterylki - POMOCY w łapance!!!!

moge pomoc ale w srode. Tak moje dziecko idzie na jedenasta do szkoly i spokojnie zdaze do domu wyszykowac gada:)
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pon mar 01, 2010 13:01 Re: Poznań sterylki - POMOCY w łapance!!!!

Mnie jest w sumie wszystko jedno czy jutro, czy w środę. Pracuję tak samo od 10, więc rano to tylko kwestia wysunięcia się z ciepłego łóżeczka i wcześniejsze śniadanko dla futer.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

[poprzednia][następna]