Biały i białaczka [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 21, 2009 12:31 Re: Biały i białaczka-TRAGICZNIE potrzebne wsparcie!!!

Serniczku, bardzo dziękujemy, ale na razie on jest w zbyt ciężkim stanie, żeby go obciążać takim lekiem (to opinia weterynarza). BYć może, jeśli jego stan się poprawi, będzie potrzebna. Dziekujemy.

Właśnie wrócilam z lecznicy. Niestety, musicie wszyscy zdawac sobie sprawę z tego, że jego stan jest bardzo ciężki.
Ma prawdopodobnie zapalenie płuc, ma także ogólna niedokrwistość. Jego oddech jest przyspieszony, aczkolwiek temperatura w normie.
Niestety, w tym momencie głównym zagrożeniem jego zycia jest biegunka. Biegunka powoduje ciągłe odwodnienie i wycieńczenie organizmu. Kupiłam mu dzisiaj całą baterię lakcidu.

Biały spędził noc w inkubatorze. Temperaturę miał wczoraj obniżoną, dzisiaj rano - lekką gorączkę, relacja sprzed minuty - temperatura w normie. Zmiany temperatury świadczą, że jego organizm walczy. Walczy, ale naprawdę ma przed sobą batalię z przeważającymi siłami wroga..

Kiedy przyszłam do lecznicy, bardzo gadał. To jest zmiana na plus, bo od momentu zabrania go do lecznicy nie był zbyt rozmowny. Kiedy wyjęłyśmy go z Panią Doktor z inkubatorka, przytulał się, a momentami nawet mruczał. Miał dość energii, żeby usilować zwiać ze stołu zabiegowego - bezskutecznie, oczywiście. Niestety, nie zjadł śniadania. Dostał za to solidną dawkę kroplówki. Przez cały czas jej trwania, czyli około 2 godzin, przytulałam go i głaskałam. Momentami chciał się wyswobodzić od tej dziwnej rurki, ale generalnie przytulał się do mnie i nawet trochę mruczał...
Pani Doktor przemyła mu buzię, a potem wzięła jego małą główkę w dłonie i powiedziała bardzo cicho, i bardzo czule "Ale z ciebie ładny chłopak".. Chłopak ma jednak już swoje lata, jego zeby są w opłakanym stanie, szkliwo odbarwione.

Potem dostał antybiotyk, biostyminę, i jeszcze jakiś zastrzyk - przegapiłam nazwę leku. Ze względu na silną biegunkę odstawione zostały wszystkie leki obciązające jelita. Teraz wysiusiał się i śpi.

Wyniki badań nadal niestety nie są znane, ponieważ laboranci się pochorowali i laboratorium ma obsówy. Niemniej, dzisiaj popoludniu obiecali wyniki przeslać, a ja będę je natychmiast znala i zreferuję w tym miejscu.

Na razie tyle wieści. Kto jest wierzący, niech się modli, kto niewierzący - niech przesyła ciepłe myśli. Z bardziej namacalnej pomocy, potrzebne też pieniądze, ale to przecież wszyscy wiedzą...

Pozdrawiam

szept

Od: Sob wrz 26, 2009 20:21

Post » Sob lis 21, 2009 12:48 Re: Biały i białaczka-TRAGICZNIE potrzebne wsparcie!!!

Kciuki za Białego. Będę przesyłać mu pozytywne myśli...
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Sob lis 21, 2009 12:49 Re: Biały i białaczka-TRAGICZNIE potrzebne wsparcie!!!

Walcz Biały, masz teraz szansę na lepsze życie. :ok:
Przesyłam pozytywną energię i ciepłe myśli...

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob lis 21, 2009 16:03 Re: Biały i białaczka-TRAGICZNIE potrzebne wsparcie!!!

:( To ja sie moze zaczne modlic ... Nałapał chyba wszystkiego co sie da :( Trzymaj sie kicius...

edyta.jot

Od: Czw sie 27, 2009 10:38

Post » Sob lis 21, 2009 17:48 Re: Biały i białaczka-TRAGICZNIE potrzebne wsparcie!!!

Bialy ma bardzo zle wyniki krwi - jutro ma transfuzje. Jak sobie pojde :twisted: to szept napisze wiecej

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Sob lis 21, 2009 19:38 Re: Biały i białaczka-TRAGICZNIE potrzebne wsparcie!!!

A nasz rudzielec robi tragedie ze kołnierz mu dzisiaj założyliśmy... chyba mu przeczytam historie bialego.. Trzymaj sie Barry White :)
pozdrawiam
Anka

anasigne

Od: Śro kwi 30, 2008 13:08

Post » Sob lis 21, 2009 19:52 Re: Biały i białaczka-TRAGICZNIE potrzebne wsparcie!!!

Zadzwoniła do mnie Pani Doktor. Niestety, Biały ma tragiczne wyniki badań krwi. Powiedziała, że kot z takimi wynikami praktycznie nie powinien żyć... Powiedziała też, że transfuzja jest mu potrzebna bardziej, niż cokolwiek innego, niż interferon i cała reszta razem wzięta. Praktycznie ma w zyłach wodę. Totalny brak białych krwinek. Dramat.

Jutro rano idę do lecznicy, pomóc w transfuzji - jak tylo wrócę, dam znać.
Jednostka krwi (czyli tyle, ile jutro dostanie) kosztuje 220 zł.

Natomiast jeszcze jedna, bardziej optymistyczna (?) wiadmość: jadł! Niestety może się okazać, że pokarm znowu podrażni jego jelita, zintensyfikuje biegunkę...

Na razie to tyle. Dalsze wieści jutro. Te modlitwy będą bardzo potrzebne.

szept

Post » Sob lis 21, 2009 20:12 Re: Biały i białaczka-TRAGICZNIE potrzebne wsparcie!!!

A dlaczego dziś nie miał tej krwi podanej? Skoro to takie pilne... Martwię się :(

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Sob lis 21, 2009 20:28 Re: Biały i białaczka-TRAGICZNIE potrzebne wsparcie!!!

Nie każdy trzyma lodówkę pełną krwi. Takie rzeczy trzeba sprowadzać. Normalnie MOŻE byłaby na poniedziałek, ale będzie już jutro rano, w niedzielę!

szept

Post » Sob lis 21, 2009 20:35 Re: Biały i białaczka-TRAGICZNIE potrzebne wsparcie!!!

Kotika DZIĘKUJEMY!

szept

Post » Sob lis 21, 2009 20:46 Re: Biały i białaczka-TRAGICZNIE potrzebne wsparcie!!!

Przecież jest całodobowy bank krwi psiej i kociej w Warszawie. I pytałam - mają krew kocią dostępną nawet i teraz. Więc nie rozumiem.

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Sob lis 21, 2009 21:00 Re: Biały i białaczka-TRAGICZNIE potrzebne wsparcie!!!

wierzę,że da radę.Ktoś go pokochał.....da radę :) jak macie konto to mi podeślijcie-coś tam Barry"emu prześlę.....
Serniczek

Post » Sob lis 21, 2009 21:04 Re: Biały i białaczka-TRAGICZNIE potrzebne wsparcie!!!

5 pieter nade mną mieszkaja ludzie, którzy mają bank psiej i kociej krwi, gdyby była potrzeba

I przypomnę o bazarku dla kotecka :ok:
viewtopic.php?f=20&t=103675&start=15

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Sob lis 21, 2009 22:29 Re: Biały i białaczka-TRAGICZNIE potrzebne wsparcie!!!

Dzięki, Samolociku. Krew już została zamówiona i jutro z rana będzie transfuzja. Jeśli będzie potrzeba więcej, a Twoi znajomi będą mogli dostarczyć krew taniej, będzie super!
Odezwę się jutro i w razie potrzeby, będę uderzać na PW.
Dzięki raz jeszcze, serniczku wysyłam Ci nr konta - i bardzo, bardzo dziękuję! W tym momencie każda złotówka to ogromnie dużo.

Pozdrawiam i trzymajcie kciuki za Białaska...

szept

[poprzednia][następna]