K-ów, Miko ze złamanym kręgosłupem - upiorny dług :-((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 05, 2009 9:45 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

lutra pisze:Miuti, może trzeba wymyślać bardziej adopcyjne imiona Twoim tymczasom, co? :)

a na jakim etapie jesteśmy z fotkami , głównie nowych tymczasów?

czy wszystkie koleżanki ogłaszaczki z pierwszego postu są aktywne (poza Tunisią oczywiście, Tunisiu, trzymam kciuki za Ciebie i to co robisz!) ? Może trzeba zrobic tam jakieś przemeblowanie.

Lutra, co z p. Jasią? pamiętaj, że muszę zrobić ewakuację w weekend na czas pomiarów. Do szczepienia może jechać Ivanka, dzisiaj mija tydzień od zakończenia antybiotyku.

Akima, jak się mają Twoi podopieczni?

Mjs, czy Dasza nie idzie jeszcze do swojego domu?

Dzwonię do Theriosa, trzymać kciuki proszę

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw lis 05, 2009 10:01 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

Trzymam!
Jeszcze jak!

Czarne Diabły są po prostu CUDNE. Takie puchate kuleczki!
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Czw lis 05, 2009 10:02 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

w Theriosie mamy najzdrowsze koty na świecie :)

Natalka zaczepia absolutnie wszystkich, łącznie z groźnymi psami (mieszka u mojej mamy z wielka wilczyca więc co jej tam). Gania po klatce, wisi w niej jak nietoperz. Pani doktor Maja stwierdziła, że kićka wypiękniała, futerko ma już jak wypastowane, błyszczące i mięciutkie. Przytyła, już nie ma samego kręgosłupa. Gdyby nie ten zapchany nosek to w ogóle nie byłoby wiadomo, że kot chory.

Miko, ten w ogóle przechodzi samego siebie, od świtu poluje na muchę. Pani, która tam była na wizycie z kotem po pół godzinie obserwacji Miko i jego wygłupów zorientowała się, że mały chyba ma chore nóżki. Poza tym Natalka z Miko stworzyli rozrabiający duet, bo mieszkają po sąsiedzku.
Miko już całkowicie sam robi kupkę, dzisiaj tez się wysiusiał. Wszystko pod siebie ale nie trzeba wyciskać. Operacja ponoć jutro

Tweety

Post » Czw lis 05, 2009 10:03 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

kciuki trzymam. W ikei klosza niet... :(

Wystawcie jeszcze raz te lampe a pieniazka na Miko. Jesli mozna oczywiscie.

Kolezanka dala mi wlasnie kilka groszy na Miko. Inna powiedziala, ze dzis zasili konto.

A ta pierwsza, to ta, ktorej transporter zgubilismy.

No i ona jeszcze taki OT do mnie dzis:

"w Gdowie sasiad szwagra ma 20 kociskow,ostatnio malego jednego szwagier wyploszyl tak ze wpadl prosto pod samochod....
koty mnaza sie,a ze facet jest troche psychiczny,nie pozwala wziasc kotow na sterylke:(
grrrrr skoro tam nie moge pomoc,to moze chociaz rudzielcowi sie uda...."

rozpacz mnie ogarnia...
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Czw lis 05, 2009 10:10 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

Jutro operacja Milusia?!
Tak szybko?

Miuti

Post » Czw lis 05, 2009 10:23 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

Kochani, w związku z kolejnym przemeblowaniem chciałam zapytać o ogłoszenia, kto potwierdza gotowość dalszego REGULARNEGO ogłaszania, portale priorytetowe to:
allegro (akima i queen_ink) - jest obsada, ale nie wiem, czy dziewczyny nie potrzebują pomocy, niech się wypowiedzą
gumtree - tutaj trzeba odnawiać b. regularnie, bo ogłoszenia szybko spadają, może np. podzielić się dniami, i odnawiać, co 2 dzień, ale więcej osób...
gazeta - kto się podejmie, kitkowa zgłosiła akces, ja też, ale to mało, potrzeba nas wiele
pozostałe portale ważne również, jeśli choć jeden kot z nich znajdzie dom, to warto, ale te ww. są jednak najczęściej odwiedzane.
Sol,rozumiem, że Panny zaszczepione, wszystko OK?
Patka, wesprzesz Miuti logistycznie?
Trzeba zdjęć, zdjęć, zdjęć, ładnych zdjęć, Patka, czy Wy z Andrzejem możecie zrobić objazd?
Np. DT się z Wami kontaktują i ustalacie jakiś termin, potem zdjęcia przesyłasz np. mi lub queen, a my je wrzucamy do galerii, co?
Kosma, czy Twój Małż nie miałby ochoty jakoś wesprzeć Patki z TŻ w objazdowym fotografowaniu? Powiedz mu, że wtedy mniej kotów potrzebuje tymczasy, więc będzie mniej narażony na prośby żony ;).
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw lis 05, 2009 10:35 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

lutra pisze:Kochani, w związku z kolejnym przemeblowaniem chciałam zapytać o ogłoszenia, kto potwierdza gotowość dalszego REGULARNEGO ogłaszania, portale priorytetowe to:
allegro (akima i queen_ink) - jest obsada, ale nie wiem, czy dziewczyny nie potrzebują pomocy, niech się wypowiedzą
gumtree - tutaj trzeba odnawiać b. regularnie, bo ogłoszenia szybko spadają, może np. podzielić się dniami, i odnawiać, co 2 dzień, ale więcej osób...
gazeta - kto się podejmie, kitkowa zgłosiła akces, ja też, ale to mało, potrzeba nas wiele
pozostałe portale ważne również, jeśli choć jeden kot z nich znajdzie dom, to warto, ale te ww. są jednak najczęściej odwiedzane.
Trzeba zdjęć, zdjęć, zdjęć, ładnych zdjęć, Patka, czy Wy z Andrzejem możecie zrobić objazd?
Np. DT się z Wami kontaktują i ustalacie jakiś termin, potem zdjęcia przesyłasz np. mi lub queen, a my je wrzucamy do galerii, co?
Kosma, czy Twój Małż nie miałby ochoty jakoś wesprzeć Patki z TŻ w objazdowym fotografowaniu? Powiedz mu, że wtedy mniej kotów potrzebuje tymczasy, więc będzie mniej narażony na prośby żony
;).

przychylam się do prośby Lutry. Mamy mnóstwo tymczasów bez sensownych lub nawet jakichkolwiek fotek a bez tego nie ma adopcji.

Miuti, był krzyk, że chcesz wziąć koty, teraz chcesz je już oddać a one nawet jeszcze nieszczepione. Nie marudzisz Ty czasem troszeczkę? :wink:

Tweety

Post » Czw lis 05, 2009 10:38 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

Gryzi i Dzikunia - obecnie Sena i Toro - oraz Czarne Diabły- Boruta, Mefisto i Czortunia - potrzebują nowych fotek.
Aliści uprzedzam - jestem bardzo chora, intensywnie wydzielam wirusy!

Koty pozaklatkowe mogę brać. To nie problem. Diabełki są po prostu za duże na klatkę i trochę za małe na bieganie po domu.
W miejsce diabełków mogę natychmiast wziąć coś innego.

Problemem jest Szymek. I to duuużym problemem.

Miuti

Post » Czw lis 05, 2009 11:41 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

lutra pisze:Kochani, w związku z kolejnym przemeblowaniem chciałam zapytać o ogłoszenia, kto potwierdza gotowość dalszego REGULARNEGO ogłaszania, portale priorytetowe to:
Kosma, czy Twój Małż nie miałby ochoty jakoś wesprzeć Patki z TŻ w objazdowym fotografowaniu? Powiedz mu, że wtedy mniej kotów potrzebuje tymczasy, więc będzie mniej narażony na prośby żony ;).

WAŻNE, bo znów się zastoje porobią, a koty urosną i będziemy mogli je piklować, a piklowane są niedobre, znaczy dobre, ale niesmaczne.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Czw lis 05, 2009 12:02 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

lutra pisze:

WAŻNE, bo znów się zastoje porobią, a koty urosną i będziemy mogli je piklować, a piklowane są niedobre, znaczy dobre, ale niesmaczne.

Ja bym się chciała zapisać na sejsę zdjęciową.
Znaczy się nie ja, a: Nina, Mika, Nika, Hugo z Hanką mogliby mieć jakieś uaktualnione, bo urosły.
Ze mnie fotograf jak z koziej.. trąbka.
Czy ktoś się zlituje? Moge kusić kawą i ciastkiem. :) i dużą ilością kotów do głaskania. :-) i psem.
Termin: ta niedziela, albo poniedziałek, piątek pod wieczór.
Ostatnio edytowano Czw lis 05, 2009 12:14 przez noemik, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Czw lis 05, 2009 12:04 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

Halo, Centralo! To nie śmiechy i nie żarty, proszę wszystkich po raz czwarty. :)
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Czw lis 05, 2009 12:09 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

lutra pisze:Halo, Centralo! To nie śmiechy i nie żarty, proszę wszystkich po raz czwarty. :)

czy można doprosić się o konkretne ustalenia?
Ja zapraszam panów fotografów np w niedzielę albo w poniedziałek wieczór albo wtorek albo kiedy Wam pasuje :wink:

Tweety

Post » Czw lis 05, 2009 12:12 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

widzę quenn na dwukropku
jesli trzeba wspomoc to mogę się podjąc, o ile jestem godna zaufania bo trzymam z ciemn_stroną_mocy a kysz :)
Gw nie jest mi straszna
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw lis 05, 2009 12:21 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

Barbann, ciemna czy nieciemna (Vader?) cel jest ten sam. Myślę, że Gazeta jest pilna, bo tam nic nie ma naszego :).
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Czw lis 05, 2009 12:37 Re: K-ów,mały Miko ze złamanym kręgosłupem-zbieramy na operację

BarbAnn pisze:widzę quenn na dwukropku
jesli trzeba wspomoc to mogę się podjąc, o ile jestem godna zaufania bo trzymam z ciemn_stroną_mocy a kysz :)
Gw nie jest mi straszna

Baśka, no coś Ty? 8O

jak możesz pomóc byłoby cudnie :1luvu:

Tweety

[poprzednia][następna]