Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Myszeńk@ pisze:
Krzysztof, póki co mam mega zapalenie gardła, nie mogę mówić, więc się nie przydam, ale jakbyś się tam chciał wybrać po niedzieli, to może służyłabym choć wsparciem (jeżeli np. transport masz) ...
Gibutkowa pisze:http://www.3wiek.uni.lodz.pl/
na razie tyle znalazłam![]()
dellfin612 pisze:Gibutkowa pisze:http://www.3wiek.uni.lodz.pl/
na razie tyle znalazłam![]()
Witajcie, znam trudna sytuację koteczki.
Nie wiem, czy taki Uniwer 3 wieku to spotkania w realu. Jesli tak, to w ślad za mailem można przygotować parę ulotek z opisem sytuacji koteczki, zdjęciami i korzyściami z adopcji. Należałoby to ładnie napisać, o tej felinoterapi, prostym językiem dostosowanym do odbiorcy.
Poza tym na pewno działają jeszcze kluby seniora. Ludzie się spotykają, rozmawiają, nawiązują się jakieś kontakty koleżeńskie.. Też można tu z ulotkami wystąpić.
Gdzie jeszcze można spotkać starsze osoby?
W przychodniach! Pomijając fakt, że rzeczywiście wymagają leczenia, to moje doświadczenia wskazują na to, iż ci ludzie po prostu więcej "chorują" szukając towarzystwa, choćby właśnie w przychodniach.
Gdyby parę osób chciało pobawić się na poważnie w wolontariuszy, to przejście przez korytarze poczekalni różnych lecznic i wręczanie ulotek mogłoby przynieść pozytywny oddźwięk. Ale to najlepiej robić w ciągu dnia![]()
Podczas letniej pogody to jeszcze parki. Ale koteczka nie ma czasu czekać na ładna pogodę![]()
Podjęłam się przygarnięcia kotki do siebie, ale jak pisałam na wątku seniorów nie jestem dobrym domkiem z różnych przyczyn. Do wszystkich minusów dołączyła się u mnie epidemia PP, a koteczka jest nieszczepiona.
Proszę traktujcie mnie jako bardzo-bardzo awaryjny domek dla niej; nie wycofuję oferty.
Iburg pisze:Biedna koteczka. Mam jednak nadzieje że znajdzie dobry dom. Jestem zdania starsi ludzie powinni brać starsze koty a nie młode, jest wtedy jakaś szansa że kot nie zostanie sam.
Obi kici się poszczęściło bo jest naprawdę piękna
krzsztof pisze:Znalazłem strone SeniorCaffe.pl zarejestrowałem się i wrzuciłem naszą Kicie
Użytkownicy przeglądający ten dział: egw, puszatek i 80 gości