Poznań: potrącona kotka. Nuna za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 10, 2009 11:54 Re: Poznań: kotka potrącona przez samochód! DT albo schronisko!

puss pisze:proszę o pomoc... jestem samotną młodą osobą, której nie stać na tyle zwierząt, a co gorsza, nie mam po przeprowadzce miejsca dla kotki :crying: Gośka jest już w długach przez koty i obecnie ma 9 w domu.

Kasia czy Gosia juz wie co z kotką? Czy to kot dziki czy oswojony?
Może fakt, ze nie jest dzika pomógłby komus podjąc decyzje na "tak"? Nie kazdy jest gotowy na przyjecie chorego dzikkiego kota...
sama juz nie wiem :(
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Czw wrz 10, 2009 11:55 Re: Poznań: kotka potrącona przez samochód! DT albo schronisko!

Pomóc nie mogę, ale wiem, że kot po takim złamaniu ma praktycznie 100% szans na bycie zupełnie sprawnym ( o ile kręgosłup nie został uszkodzony ). Rzeczywiście nic sie nie robi w takiej sytuacji, kot musi leżeć ( najlepiej w klatce ) przez ok. 6 tygodni. W zeszłym roku miałam u siebie całkowitą dzikuskę ( oswoiła się ) Basię po takim wypadku i już u nas została. Jest sprawna, nie potrafi tylko bardzo wysoko skakać.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Czw wrz 10, 2009 12:02 Re: Poznań: kotka potrącona przez samochód! DT albo schronisko!

kotka nie ma uszkodzonego kręgosłupa, tylko miednicę.
nie wiem czy jest dzika czy nie. Gośka wraca z pracy za godzinę... nie wiem czy kotka będzie już po narkozie.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Czw wrz 10, 2009 12:15 Re: Poznań: kotka potrącona przez samochód! DT albo schronisko!

Ta kotka potrzebuje naprawde niewiele miejsca. To jest wielkośc króliczej klatki. Ja trzymałam Milutka w takiej na 120 cm, bo wtedy ładnie mieści sie kuwetka i jest miejsce i na leżenie i na miseczki. Miseczki najwygodniejsze są takie do zawieszania na drutach, bo nie ma problemu z wchodzeniem do nich. Milutek często na poczatku wchodził albo wywracał. No i to jest właściwie wszystko na conajmniej miesiąc.
W gruncie rzeczy naprawdę nie trzeba wiele.
Ja jeszcze przykrywałam kocem te częśc "mieszkalną, żeby miał spokój. Bo na początku ósemka rezydentów bardzo była zaciekawiona co toza intruz.
Zdjęcia jak urzadziłam klatke są w milutkowym wątku w moim podpisie.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw wrz 10, 2009 12:28 Re: Poznań: kotka potrącona przez samochód! DT albo schronisko!

ja już mam klatkę od FKP, w której zamieszka kocia rodzinka - na balkonie, bo w mieszkaniu nie mam miejsca :?

puss

Post » Czw wrz 10, 2009 12:32 Re: Poznań: kotka potrącona przez samochód! DT albo schronisko!

podniosę chociaż :(
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Czw wrz 10, 2009 14:06 Re: Poznań: kotka potrącona przez samochód! DT albo schronisko!

:(

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Czw wrz 10, 2009 14:23 Re: Poznań: kotka potrącona przez samochód! DT albo schronisko!

kotka jest prawdopodobnie domowa, bo Gośka jej chciała dać jeść i pić (nie chce jeść i pić), i kotka nie syczała i nie prychała. jest cała czarna i starsza. zapytam FKP czy nie mają klatki do przechowania, bo Zwierzęta i My Gośce powiedzieli, że nie pożyczą :(

puss

Post » Czw wrz 10, 2009 14:32 Re: Poznań: kotka potrącona przez samochód! DT albo schronisko!

puss pisze:kotka jest prawdopodobnie domowa, bo Gośka jej chciała dać jeść i pić (nie chce jeść i pić), i kotka nie syczała i nie prychała. jest cała czarna i starsza. zapytam FKP czy nie mają klatki do przechowania, bo Zwierzęta i My Gośce powiedzieli, że nie pożyczą :(

puss u mnie jest mała wolna od zaraz
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

Post » Czw wrz 10, 2009 14:39 Re: Poznań: kotka potrącona przez samochód! DT albo schronisko!

Aniu, super! zobaczę, czy ktoś będzie mógł podjechać i odebrać.

puss

Post » Czw wrz 10, 2009 14:56 Re: Poznań: kotka potrącona przez samochód! DT albo schronisko!

Jeśli kotka ma siedzieć w klatce, to mogę dać DT. Nakarmić, sprzątnąć, wygłaskać - to mogę. Na więcej czasu mi nie starczy. Najbliższe trzy tygodnie zapowiadają mi się koszmarnie, więc np. wyjazdami do weta musiałby się zająć ktoś inny. Mam w rodzinie kota znalezionego po wypadku samochodowym, wiem, jak wyglądały pierwsze tygodnie jego pobytu w domu.
Wysyłam puss nr komórki na PW, bo za 10 minut wychodzę z pracy i już dzisiaj w necie nie będę.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Czw wrz 10, 2009 14:56 Re: Poznań: kotka potrącona przez samochód! DT albo schronisko!

Ja swoją połamaną Basię karmiłam przez pierwszych kilka dni z łyżeczki, bo nie miała siły, żeby się podnieść. Piła też z łyżeczki. Po kilku dniach zaczęła jeść sama.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Czw wrz 10, 2009 15:01 Re: Poznań: kotka potrącona przez samochód! DT albo schronisko!

filo pisze:Jeśli kotka ma siedzieć w klatce, to mogę dać DT. Nakarmić, sprzątnąć, wygłaskać - to mogę. Na więcej czasu mi nie starczy. Najbliższe trzy tygodnie zapowiadają mi się koszmarnie, więc np. wyjazdami do weta musiałby się zająć ktoś inny. Mam w rodzinie kota znalezionego po wypadku samochodowym, wiem, jak wyglądały pierwsze tygodnie jego pobytu w domu.
Wysyłam puss nr komórki na PW, bo za 10 minut wychodzę z pracy i już dzisiaj w necie nie będę.

filo, odezwę się!!
dzięki!!!

puss

Post » Czw wrz 10, 2009 15:12 Re: Poznań: kotka potrącona przez samochód! chyba mamy DT!!

filo wielkie dzięki :1luvu:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Czw wrz 10, 2009 15:15 Re: Poznań: kotka potrącona przez samochód! chyba mamy DT!!

filo :1luvu:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

[poprzednia][następna]