Najbardziej irytujace było to, ze pół godziny po nas do klinki wpadli ludzie z kolejnym "latającym" połamańcem, tym razem persem, po upadku z trzeciego piętra i tym razem byli to jak najbardziej młodzi, zaradni ludzie

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
marikita pisze:.....
A podstawowa zasada jest prosta: wysokość niebezpieczna dla człowieka jest niebezpieczna dla kota.
....
PcimOlki pisze:One jednak nieco sprawniejsze są [...] Jeśli przeliczyć to na iloraz długości istoty do wysokości skoku[...]
PcimOlki pisze:Zjedzą mnie żywcem.
PcimOlki pisze:marikita pisze:.....
A podstawowa zasada jest prosta: wysokość niebezpieczna dla człowieka jest niebezpieczna dla kota.
....
Może byc niebezpieczna.
One jednak nieco sprawniejsze są - moje wskakują z siadu na wysokości o których moge sobie pomarzyć. Jeśli przeliczyć to na iloraz długości istoty do wysokości skoku, to musiałbym wskakiwać 6m wzwyż z pozycji siedzącej.
Poza tym co - mam zabronić futrzakom chodzenia po ulubionych miejscach 2,2m ponad poziomem podłogi? Zjedzą mnie żywcem.
Nawet jeśli spadają, to na cztery łapy i niemal zawsze udaje im się wyjść cało z opresji. Statystyki przytaczane przez periodyk "American Veterinary Medical Association" pokazują, że 90 proc. kotów wraca do zdrowia po upadku z wysokości siedmiu i więcej pięter (opisany tam rekordzista przeżył lot z 45. piętra). Niemal nie zdarza się, by kotom nie zrastały się kości po urazach.
Uschi pisze:polecam lekturę super tekstu
![]()
http://wyborcza.pl/1,75248,6861730,Koty ... gn=5965299Nawet jeśli spadają, to na cztery łapy i niemal zawsze udaje im się wyjść cało z opresji. Statystyki przytaczane przez periodyk "American Veterinary Medical Association" pokazują, że 90 proc. kotów wraca do zdrowia po upadku z wysokości siedmiu i więcej pięter (opisany tam rekordzista przeżył lot z 45. piętra). Niemal nie zdarza się, by kotom nie zrastały się kości po urazach.
Femka pisze:meble w domu może nie są aż tak dużym zagrożeniem, ale jednak są niebezpieczne.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Shermannaigh i 50 gości