Moderator: Estraven

majencja pisze:długo drażnij okolicę odbytu przytrzymując ogonek do góry i sądze że wyprodukuje
Kot. Nie dla idiotów!kinga w. pisze:Mądra dziewczyna! 3mam. A tak poza tematem... "Pierdoła" to super imię dla tego uchatego - nie wiedzieć czemu pasuje do niego na pierwszy rzut oka.
Greta_2006 pisze:Po nakarmieniu kotusia trzeba sobie przygotować wacik kosmetyczny zwilżony ciepłą wodą (albo dobrze wyciśnięty, żeby woda nie kapała) i kawałki ręcznika papierowego.
Kota ułożyć sobie na lewej dłoni (jeśli Pan jest leworęczny, to pewnie odwrotnie), łebkiem w kierunku nadgarstka, a ogonkiem w kierunku palców - taka kocia kołyskaPrawą ręką masować maleństwu brzuszek i okolice odbytu. Masować raczej dłuższymi pociągnięciami - tak, jakby go mama lizała. Do skutku, nawet kilka minut.
Jak kotek zacznie coś robić, wycierać na bieżąco ręcznikiem papierowym. Jak skończy, wziąć czysty wacik i umyć koci tyłeczek. Wytrzeć kocia do sucha.
I tyle
Ta "czarna robota" trwa niedługo, ok. 2 tygodni - potem będzie się załatwiał sam. Ale po zrobieniu kupki jeszcze przez jakiś czas trzeba będzie mu pomóc się umyć.
A propos mycia - ja myłam całe kotki wilgotnym ciepłym wacikiem, a potem wycierałam do sucha ręcznikiem papierowym. Trzeba jednak uważać, żeby mokry dotyk był ciepły i kocio dobrze osuszony!
Czy ma butelkę z ciepłą wodą w skarpetce frotte? Najlepsza jest butelka po napoju Nestea - wlewałam nawet gorącą wodę i się nie odkształcała.
Uff, to chyba tyle... w razie pytań - pisz w wątku lub na pw.
Moje odchowane koteczki mają już 2 miesiące, a też miały 10 - najwyżej 14 dni...
Trzymam kciuki
Kot. Nie dla idiotów!gwiazdand pisze: To byla chyba jedyna kupka z ktorej tak wszyscy sie cieszyli

Kot. Nie dla idiotów!Greta_2006 pisze:gwiazdand pisze: To byla chyba jedyna kupka z ktorej tak wszyscy sie cieszyli
Nienienie.
Tu na forum codziennie jakaś kocia kupa wywołuje szał radości![]()
![]()
Witaj w klubie - cieszę się razem z Tobą![]()
Kociaczek cudny i wzruszający
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kasiek1510 i 47 gości