Weekend zwierzęcy w Mili Moi: Podkowa Leśna 20-21 czerwca

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 12, 2009 21:53

orchidka pisze:Doktor B. powiedział pass :(

Buuu...
A dlaczego?

Trzeba się skontaktować z Mirią (masz jej numer?) Ona ma tego kolegę weta.
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Śro maja 13, 2009 18:01

Generalnie psiarze i kociarze z Milanówka się zgłaszają :D

Śledzimy wątek i zastanawiamy się nad tym dniem :)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Śro maja 13, 2009 18:05 Re: Weekend zwierzęcy w Mili Moi: Podkowa Leśna 20-21 czerwc

Kaprys2004 pisze:Chętnie podrukuję co trzeba.

Czy zostało jeszcze trochę kartek do kolorowanek z imprezy w Kafce?

Anuk pisze:- wet: lokalny, tak aby miał interes w tym, aby tam poudzielać porad za darmo (orchidka, czy wypróbujesz swoje umiejętności przekonywania na doktorze B.? :) Jeśli on się nie zgodzi, to Miria ma swojego kolegę weta z Pruszkowa w odwodzie)

Jeżeli oni się nie zgodzą, to może pani dr L. z Kań Helenowskich?

a kto się kryje pod literką L. ? :wink:

iskra666

Post » Śro maja 13, 2009 18:53 Re: Weekend zwierzęcy w Mili Moi: Podkowa Leśna 20-21 czerwc

aaa i jeszcze mam jedno pytanie.. a właściwie dwa :)

1) czy istnieje możliwość żebyśmy przyjechali z jakimś prodziecięcym psiakiem/psiakami? :)
[nie ukrywam, że o kotach będziemy wspominać natomiast chyba mimo wszystko będziemy starać się promować bardziej psy, bo psów mamy całe stado a kotów do adopcji zaledwie kilka i to koty zupełnie nie nadające się do domów wychodzących.. ]

2) Gdzie,komu i do kiedy możemy zbierać fanty ? :)

3) czy moglibyśmy otrzymać plakat promujący imprezę?
[ obojętnie w jakiej wersji :) ]
Chcielibyśmy umieścić go na stronie schroniska oraz przed wejściem do schronu.

4) a w ogóle to bardzo dziękujemy za pamięć o Milanówku.. :1luvu:

iskra666

Post » Śro maja 13, 2009 22:34 Re: Weekend zwierzęcy w Mili Moi: Podkowa Leśna 20-21 czerwc

Doktor L = Laudańska
Nie będę się wypowiadać, bo nic o niej nie wiem, jako o wecie. U niej jedynie robimy sterylki na talony i wiem, że to robi bardzo dobrze i nie mam do niej żadnych zastrzeżeń pod tym względem.
Ale do pogadanek weterynaryjnych przydałby się ktoś zaufany.
iskra666 pisze:aaa i jeszcze mam jedno pytanie.. a właściwie dwa :)

1) czy istnieje możliwość żebyśmy przyjechali z jakimś prodziecięcym psiakiem/psiakami? :)
[nie ukrywam, że o kotach będziemy wspominać natomiast chyba mimo wszystko będziemy starać się promować bardziej psy, bo psów mamy całe stado a kotów do adopcji zaledwie kilka i to koty zupełnie nie nadające się do domów wychodzących.. ]

Szczerze mówiąc: jeszcze nie wiem.
Generalnie Mili Moi jest przyjazne zwierzętom i ludzie przychodzą z psami. Ale nie wiem, jak będą się zapatrywać na kilkugodzinny pobyt piesków.
Ja osobiście jestem dość sceptyczna jeśli chodzi o adopcje pod wpływem impulsu... chyba że to miałaby być opcja obejrzenia psa, a odbioru po namyśle po kilku dniach w Milanówku.

iskra666 pisze:2) Gdzie,komu i do kiedy możemy zbierać fanty ? :)

3) czy moglibyśmy otrzymać plakat promujący imprezę?
[ obojętnie w jakiej wersji :) ]
Chcielibyśmy umieścić go na stronie schroniska oraz przed wejściem do schronu.

4) a w ogóle to bardzo dziękujemy za pamięć o Milanówku.. :1luvu:

Plakat na pewno dostaniecie, jak tylko go zrobię.
Jeśli chodzi o fanty, to myślę, że po prostu przywieźcie je na imprezę. Każdy z przyczepioną karteczką- metką. Np.: "Kupując ten kubek wspierasz schronisko w Milanówku" Jeśli ktoś będzie kupował bezpośrednio od Was, to ta metka nie jest tak istotna, bo pieniądze trafią prosto do puszki. Jeśli jednak fanty zostaną w Kawiarni to te metki będą podstawą do rozliczenia. Podobnie jeśli fanty będą sprzedawane na jednym stoisku.
Jeśli chodzi o fanty, to może to być biżuteria, kubki, porcelana itd. itp.: byle ładne :) Podkowianie mają bardzo wyrobiony gust: wiem, bo byłam na kilku kiermaszach w Mili Moi.
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Śro maja 13, 2009 22:45 Re: Weekend zwierzęcy w Mili Moi: Podkowa Leśna 20-21 czerwc

dr Laudańska to nasz schroniskowy wet.
Wiem, że w Milanówku są bardzo dobrzy weci...przekażę Marcie od psiaków, żeby im nakreśliła sprawę, a nóż widelec, któryś zagości w kawiarni :)
o.. i może "władzy" powiemy..
jakby miały możliwość to by chociaż na chwilę wpadły :)

Co do psiaków, to i tak adoptujący musi przyjechać do schronu żeby podpisać umowę adopcyjną i zostać skutecznie przepytany, więc myślałam bardziej w tym kierunku żeby pokazać kto u nas jest i kogo można pokochać :) Do Milanówka z Podkowy jest rzut beretem, więc psiak/psiaki mogły by ten wypad potraktować po prostu jako nieco dłuższy spacer :)

Co do fantów.. przywieziemy na miejsce :) Z karteczkami tak żeby było widać :) Się domyślam jakie są gusta w okolicy :wink:

Na plakat oczywiście czekamy :)

iskra666

Post » Czw maja 14, 2009 10:22 Re: Weekend zwierzęcy w Mili Moi: Podkowa Leśna 20-21 czerwc

iskra666 pisze:dr Laudańska to nasz schroniskowy wet.
Wiem, że w Milanówku są bardzo dobrzy weci...przekażę Marcie od psiaków, żeby im nakreśliła sprawę, a nóż widelec, któryś zagości w kawiarni :)
o.. i może "władzy" powiemy..
jakby miały możliwość to by chociaż na chwilę wpadły :)

Co do psiaków, to i tak adoptujący musi przyjechać do schronu żeby podpisać umowę adopcyjną i zostać skutecznie przepytany, więc myślałam bardziej w tym kierunku żeby pokazać kto u nas jest i kogo można pokochać :) Do Milanówka z Podkowy jest rzut beretem, więc psiak/psiaki mogły by ten wypad potraktować po prostu jako nieco dłuższy spacer :)

Co do fantów.. przywieziemy na miejsce :) Z karteczkami tak żeby było widać :) Się domyślam jakie są gusta w okolicy :wink:

Na plakat oczywiście czekamy :)

W takim razie zapytam się Mileny, czy pieski mogą się pojawić.

iskra666, napisz mi na PW jaki jest adres strony schroniska w Milanówku. Dodam do linków na www.zwierzak-w-domu.info
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Czw maja 14, 2009 10:34 Re: Weekend zwierzęcy w Mili Moi: Podkowa Leśna 20-21 czerwc

aa i jeszcze mam pytanie odnośnie fantów.. czy to jest cena "co łaska" czy mamy sami wymyślać jakieś kwoty ? :)

oooo dziękuję bardzo :) :) :)
strona naszego schronu to :

http://milanowek.schronisko.net

:)

iskra666

Post » Czw maja 14, 2009 10:48 Re: Weekend zwierzęcy w Mili Moi: Podkowa Leśna 20-21 czerwc

iskra666 pisze:aa i jeszcze mam pytanie odnośnie fantów.. czy to jest cena "co łaska" czy mamy sami wymyślać jakieś kwoty ? :)

oooo dziękuję bardzo :) :) :)
strona naszego schronu to :

http://milanowek.schronisko.net

:)

Wymyślać kwoty! :)
Nie za niskie :)
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Czw maja 14, 2009 10:52

ok :wink:

Anuk.. tak sobie głośno myślę, że może dobrze by było spotkać się jakoś na żywo i obgadać ten weekend w kawiarni.
Wrzuciłam temat na nasze wolontariackie forum i właśnie ustalam i kombinujemy jak się możemy od naszej strony przygotować.. tzn my jako schron.. ale jak mówię.. fajnie by było gdybyśmy w miarę możliwości spotkali się na żywo i przegadali te pomysły .

Co Ty na to ? :)

iskra666

Post » Czw maja 14, 2009 12:47

Jestem za, tylko gdzie? W Mili Moi?
Ja bym mogła w tą niedzielę po południu.
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Czw maja 14, 2009 12:54

Można by w mili moi , ale czy w tą niedzielę? hm.. wiesz co.. my jeszcze zbieramy pomysły.. to może jak już się zorganizujemy to damy znak żebyśmy mogli już o czymś rozmawiać :wink:

iskra666

Post » Czw maja 14, 2009 13:38

Ok, no dobrze. To spotkamy się za kilka tygodni. Daj sygnał!
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pon maja 18, 2009 8:50

ja chetnie sie podlacze z moimi rzeczami, moge tez podrukowac tym razem znowu, jak cos trzeba :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pon maja 18, 2009 10:20

Beata pisze:ja chetnie sie podlacze z moimi rzeczami, moge tez podrukowac tym razem znowu, jak cos trzeba :wink:

Wspaniale!!!
Wygląda na to, żę fantów zbierze się trochę! ;)

Może któraś z wolontariuszek z Milanówka miałaby ochotę napisać artykuł do "Zwierzaka-w-domu" o tym jak wygląda praca wolontariusza w schronisku? Opisać swoje własne doświadczenia? (Niezależnie od imprezy)

BTW: schronisko już podlinkowane
Koty:
http://zwierzak-w-domu.info/index.php?o ... &Itemid=38
Psy:
http://zwierzak-w-domu.info/index.php?o ... &Itemid=33

(Jeśli dodacie "zwierzaka" do linków u siebie, to wrzucę też Milanówek do Wspierają nas)
Obrazek Obrazek

Anuk

[poprzednia][następna]