Polecane sklepy internetowe.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon kwi 13, 2009 20:18

Ja robiłam zakupy w : zooplus, animalii, kuchni pupila, kąciku pupila, zoo dragon i tu już nie będę zamawiała nic oprócz żwiru z opcją kuriera gratis (ale jeszcze zobaczymy). W zoo-dragon przyszły pogniecione puszki, włożyli nie takie saszetki jakie zamawiałam (nic mnie nie informując) i co najgorsze, przesyłki dostarcza firma Opek i tu ciągle mają pretensje, że za wysoko mieszkam, że za ciężkie, jednym słowem najgorsi kurierzy z jakimi miałam do czynienia. Nie jestem zadowolona z zoo-dragon.
Obrazek Obrazek

lusesitt

Od: Nie gru 30, 2007 15:49

Post » Pon kwi 13, 2009 22:36

Ja kupuję w zooplusie karmy mokre (szeroki wybór, dużo świetnych firm niedostępnych w polskich sklepach zoolog. i bardzo atrakcyjne cenowo pakiety (przykład-cena 1 saszetki Animondy dla dorosłych kotów w Polsce kształtuje się między 3,00 a 4,50zł, a w 20-paku w zooplus.pl cena tej samej sasz. to... 1,70zł!!) oraz akcesoria (drapaki o wiele tańsze niż w sklepach polskich - przykład:mały drapak kosztujący tam 49zł w sklepie zoolog.w Poznaniu w M1 kosztuje 200zł; żwirki, zabawki również mają konkurencyjną cenę). Czas dostawy jest trochę dłuższy w porównaniu do polskich sklepów internet. (4-5 dni) i warto pamiętać, że lepiej korzystać z GLS niż DHL (DHLem kurier przewozi paczkę z niemieckiego sklepu zooplus do granicy niemiecko-polskiej, a stamtąd paczkę dalej śle Poczta Polska - stąd przesyłka idzie 2 tyg.!). Royal Canin jest tańszy na krakvet.pl , przesyłka od 99 zł gratis, tak więc tu kupuję karmę suchą :)
Pozdrawiam :)

Lucy26

Od: Śro kwi 01, 2009 16:24

Post » Pon kwi 13, 2009 22:40

Aaa! Chciałam jeszcze ppowiedzieć, że paczki z obu sklepów były zapakowane wzorowo, obsługa również wzorcowa, żadnych zastrzeżeń nie mam :) Choć podobno zooplus na paczce nie podaje nr tel.klienta i kurier nie może sam umówić się z klientem na konkretną godz. dostawy (tak mi mówiła moja pani kurier ;)).

Lucy26

Od: Śro kwi 01, 2009 16:24

Post » Wto kwi 14, 2009 10:16

lusesitt pisze:Ja robiłam zakupy w : zooplus, animalii, kuchni pupila, kąciku pupila, zoo dragon i tu już nie będę zamawiała nic oprócz żwiru z opcją kuriera gratis (ale jeszcze zobaczymy). W zoo-dragon przyszły pogniecione puszki, włożyli nie takie saszetki jakie zamawiałam (nic mnie nie informując) i co najgorsze, przesyłki dostarcza firma Opek i tu ciągle mają pretensje, że za wysoko mieszkam, że za ciężkie, jednym słowem najgorsi kurierzy z jakimi miałam do czynienia. Nie jestem zadowolona z zoo-dragon.

Z tym, że ja już przetestowałam, że czym innym jest sklep, a czym innym firma kurierska. U mnie np. OPEK sprawuje się wzorowo, za to GLS, chwalony przez niektórych, w Gdańsku to żenada. To tak na marginesie, że o ile opinia o obsłudze sklepu jest miarodajna, to na temat dostawy wszystko zależy, gdzie kto mieszka i jak na jego terenie dana firma kurierska działa.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Wto kwi 14, 2009 16:57

[quote="Anka]

Z tym, że ja już przetestowałam, że czym innym jest sklep, a czym innym firma kurierska. U mnie np. OPEK sprawuje się wzorowo, za to GLS, chwalony przez niektórych, w Gdańsku to żenada. To tak na marginesie, że o ile opinia o obsłudze sklepu jest miarodajna, to na temat dostawy wszystko zależy, gdzie kto mieszka i jak na jego terenie dana firma kurierska działa.[/quote]
Zgadzam się całkowicie, ale jeżeli sklep dostaje informacje od klientów, że firma kurierska jest niesolidna, to też powinien z tego wyciągnąć jakieś konsekwencje. Ja miałam taką utarczkę z Krakvetem i GLS-em, po skardze w sklepie Krakvet poinformował, że można w uwagach zażądać dostawy w Krakowie własnym transportem sklepu - w procedurze składania zamówienia nie ma takiej opcji. To oczywiście jest jakieś rozwiązanie tylko dla Krakusów.
A w przypadku Animalii, który wspomnialam w moim wcześniejszym poście, kurier uwinął się w niecałe 12 godzin od uzyskania przez przesyłkę w sklepie statusu "wysłane" 8O. To sklep potrzebował 10 dni na skompletowanie zamówienia z towarów będących "w magazynie".
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto kwi 14, 2009 17:12

Kącik Pupila, www.kacikpupila.pl zakupy przywozi mi pracownik sklepu za darmo do domu. Obsługa pierwsza klasa, nic nie zgniecione, ładnie zapakowane.
Bardzo fajny sklep.

Krakvet to mój najgorszy koszmar. Z każdym zamówieniem jest coś nie tak.
Już tam nie zamawiam :evil:

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Wto kwi 14, 2009 17:17

Ponieważ co klient to opinia i wiele jest sprzecznych, moje pierwsze zamówienie w sklepie zoologicznym on line złożyłam właśnie w http://marketzoologiczny.pl
Dlaczego tutaj? Akurat trafiłam na artykuł który mnie bardzo zainteresował, a którego żaden inny sklep nie miał. Miałam pytania, zostałam bardzo dokładnie doinformowana, obsługa niezwykle sympatyczna (nie testowałam cierpliwości na upierdliwość, ale pytań miałam sporo), czekam na c.d, czyli realizację zamówienia. Na razie bardzo sympatycznie.
Kurier nieźle się spoci, paczuszka ponad 20kg, ale mieszkam na parterze. :wink:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Wto kwi 14, 2009 17:49

estre pisze:Kącik Pupila, www.kacikpupila.pl zakupy przywozi mi pracownik sklepu za darmo do domu. Obsługa pierwsza klasa, nic nie zgniecione, ładnie zapakowane.
Bardzo fajny sklep.

Krakvet to mój najgorszy koszmar. Z każdym zamówieniem jest coś nie tak.
Już tam nie zamawiam :evil:

Ja też już zrezygnowałam z Krakvetu. Teraz zamawiam w zoologic.pl, dostawa też za darmo, w godzinach wieczornych, nawet do 22.00! (dotyczy tylko Krakowa i okolic). I jeszcze jak jest dużo paczek i ciężkie, to dostawca dzwoni domofonem, ja schodzę i otwieram garaż (mieszkam na 4 piętrze bez windy, po co człowiek ma wnosić na górę np. 10 paczek karmy, które potem ja musiałabym znosić do garażu. Z żadnym kurierem ten numer mi się nie udawał).
W Krakvecie zamawiam sporadycznie żwirek (mają fajne promocje) z opcją odbioru osobistego w sklepie. Raz na jakiś czas mogę zwolnić się z pracy, żeby odebrać, ale żwirek nie zając, poczeka :wink:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob kwi 25, 2009 15:49

Ja do tej pory robiłam zakupy w animalia.pl, na pochwałę zasługuję błyskawiczna dostawa - zdarzało mi się otrzymywać zakupy jeszcze w dniu ich zamówienia, dodatkowo nie ma problemu z dostawą po 20. Raz zdarzyło się, że w dowiezionym drapaku była zepsuta jedna część i po rozmowie ze sklepem bez marudzenia dowieźli drugą.

Z drugiej strony - po przejrzeniu postów w tym temacie i zapoznaniu się z ofertą wymienionych tu sklepów stwierdzam, że jest wiele tańszych sklepów..

mmarp

Od: Wto kwi 07, 2009 10:58

Post » Sob kwi 25, 2009 16:00

Bardzo lubię sklep Kotek, kupuję u nich w zwykłym sklepie, ale mają też sklep internetowy http://www.kotek.com.pl

Afryka

Od: Nie kwi 12, 2009 16:16

Post » Nie kwi 26, 2009 9:42

Dziękuję za wskazówki.
Postanowiłam zamówić w animalia.pl- to będzie mój debiut w internetowych zakupach dla koty :oops: Zobaczymy czy zostanę stałą klientką. :lol:

koaala

Od: Nie kwi 12, 2009 18:31

Post » Nie kwi 26, 2009 9:49

Kończąc temat http://marketzoologiczny.pl/...
Na przesyłkę czekałam tydzień, paczka zapakowana pancernie, wszystko wewnątrz w najlepszym porządku, sklepik dorzucił gratiski dla potworów - nie mam nic do zarzucenia, wręcz po tej transakcji moge polecić.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Nie maja 17, 2009 11:45

Ja też polecam marketzoologiczny. Kupowałam dotąd w animalii, zooplusie i innych. Wszędzie bardzo drogo. W Markecie mają najtańsze bozity, za którymi moje koty przepadają.Tanie są też felixy. Zamawiam zazwyczaj 30 kilową paczkę, więc 1 zł. płacić więcej za puszkę to dla mnie dużo, bo sporo mam kotów. Na razie zostaję w tym sklepie.

Od czasu do czasu zamawiam w innych sklepach lub na allegro- kiedy tylko jest coś taniej.

Na marginesie- do jutra są tanie puszki gourmeta w sklepach macro. Za małą puszeczkę płaciłam 1,70, w tesco jest po 2,45 - 2,70 ! 8O Przy zakupie ok. 30 puszek to już mi się opłaci. Mam spokój na 2 tygodnie, a moje wybredne koty maja ucztę. :wink:

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Czw wrz 03, 2009 21:11 Re: Polecane sklepy internetowe.

polecam sklep internetowy w ktorym ostatnio robilam zakupy:
www.twojzwierzyniec.pl

dziunia120

Od: Czw wrz 03, 2009 19:35

Post » Śro gru 30, 2009 17:53 Re:

estre pisze:Kącik Pupila, www.kacikpupila.pl zakupy przywozi mi pracownik sklepu za darmo do domu. Obsługa pierwsza klasa, nic nie zgniecione, ładnie zapakowane.
Bardzo fajny sklep.

tak samo w studiozoo.pl w Łodzi i Zgierzu. Umawiasz się na odbiór kiedy Ci wygodnie. A zamawiać można co się chce właściwie, bo nawet jak nie ma na stronie, to skombinują :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

[poprzednia]