KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc! Wkrótce dojdą maluchy :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 27, 2008 0:43

Tweety pisze:
kotika pisze:A czy miasto nie pomaga choćby w sterylizacji kotów?
A może schronisko zaoferuje jakąś pomoc choćby właśnie w sterylizacji.

schron się wypiął, bo to koty z Kłaja a nie z Krakowa, brak umowy. Kłaj podlega pod Wieliczkę, która ma umowę z Nowym Targiem i to w dodatku tylko na psy, gminie koty latają i powiewają, lokalnej TV jakoś się nie udało zainteresować, TOZ się wypiął a mnie szlag trafił na olewactwo wyżej wymienionych. Darmowe sterylki pojawią się dopiero pewnie w kwietniu jak kociny będą ciągły brzuchy po ziemi a część już urodzi :evil:

w tym momencie mamy ich złapanych 13, jeden maluch jest już na DT, drugi idzie po świętach, zostają jeszcze 4, reszta dorosła, dwa supermiziaki, 3 -"możesz mnie dotknąć ale jeszcze nie wiem czy to lubię", pozostałe dwa - "zjem cię jak podejdziesz za blisko"

to ile ich tam jeszcze zostało poza tymi 13 złapanymi?
beznadziejnie, że nie ma talonów na sterylki :( po ile robicie w tej chwili?
Mogę podrzucic kotom trochę karmy - dajcie znac na PW co najbardziej potrzebne i jaki adres.

mirabella

Od: Śro lis 26, 2008 13:50

Post » Sob gru 27, 2008 0:47

mirabella pisze:
Tweety pisze:
kotika pisze:A czy miasto nie pomaga choćby w sterylizacji kotów?
A może schronisko zaoferuje jakąś pomoc choćby właśnie w sterylizacji.

schron się wypiął, bo to koty z Kłaja a nie z Krakowa, brak umowy. Kłaj podlega pod Wieliczkę, która ma umowę z Nowym Targiem i to w dodatku tylko na psy, gminie koty latają i powiewają, lokalnej TV jakoś się nie udało zainteresować, TOZ się wypiął a mnie szlag trafił na olewactwo wyżej wymienionych. Darmowe sterylki pojawią się dopiero pewnie w kwietniu jak kociny będą ciągły brzuchy po ziemi a część już urodzi :evil:

w tym momencie mamy ich złapanych 13, jeden maluch jest już na DT, drugi idzie po świętach, zostają jeszcze 4, reszta dorosła, dwa supermiziaki, 3 -"możesz mnie dotknąć ale jeszcze nie wiem czy to lubię", pozostałe dwa - "zjem cię jak podejdziesz za blisko"

to ile ich tam jeszcze zostało poza tymi 13 złapanymi?
beznadziejnie, że nie ma talonów na sterylki :( po ile robicie w tej chwili?
Mogę podrzucic kotom trochę karmy - dajcie znac na PW co najbardziej potrzebne i jaki adres.

dobrze ponad 20 zostało na pewno. Ciachamy za 80 zł kotki i za 40 kocurki ale w związku z tym potrzeba na to ok 2-3 tys , do tego dochodzi koszt przechowania kota po zabiegu w lecznicy, nieduży ale przy tej ilości znaczący.
Karma - bardzo chętnie, żwirek również, bardzo dziękuje :1luvu:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob gru 27, 2008 8:42

podrzucę
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob gru 27, 2008 10:49

Dopiero teraz natrafiłam na wątek :oops:
Mam nadzieję, że jutro też uda się podjechać i schwytać jakieś biedaki.
Martwi mnie tylko to, że pobyt w miejscu gdzie je zawozimy mają już tak niedługo :(
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Sob gru 27, 2008 10:54

Prześlę dzisiaj na konto pieniązki na jedną sterylke i jedną kastrację. Trzymam kciuki !!!!
ObrazekObrazekObrazek

bez44

Od: Wto sty 02, 2007 11:49

Post » Sob gru 27, 2008 11:13

bez44 pisze:Prześlę dzisiaj na konto pieniązki na jedną sterylke i jedną kastrację. Trzymam kciuki !!!!

:aniolek:

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Sob gru 27, 2008 11:13

Kinya pisze:Dopiero teraz natrafiłam na wątek :oops:
Mam nadzieję, że jutro też uda się podjechać i schwytać jakieś biedaki.
Martwi mnie tylko to, że pobyt w miejscu gdzie je zawozimy mają już tak niedługo :(

najważniejsze te pozostawione tam dwa małe tri i burasek.
a termin opuszczenia lokalu robi się co raz bliższy :cry:
Osoby z Krakowa, słyszeliście o jakimś bardzo niedrogim pomieszczeniu, może być do remontu, może być piwniczne byle z mediami?

Tweety

Post » Sob gru 27, 2008 11:42

Witam. Podrzucę bo ważny temat. Przykre, bo nie mogę pomóc w tej chwili :cry: Sami na wariata z rodziną wyłapaliśmy 4 12 tygodniowe kocurki (same kotki)! Wszystkie chore i dzikawe. Mają u nas DT! Cała klatka z nas się śmieje-ubaw na święta dostarczyliśmy niemały :lol: Inni po karpia a my do lecznicy :!:
Dziewczyny mimo wszystko cała akcja będzie trwała jeszcze długo. Rozpatrzę sie w finansach po "kocich świętach" podeślę coś później. Nie będzie tego dużo,ale grosz do grosz... Nie kojarzę czy wcześniej był nr.konta-dla pewności prześlijcie na pw.
U nas miasto olewa kastrację, w TOZ-ie dopiero wywalczyłam sterylki-tylko koty po zabiegu nie ma gdzie trzymać.Proponują zabranie do siebie do domu.Jak przyniosłaś -to zabieraj :!: Jak je na taką zimnicę wypuścić?
Trzymam kciuki mocne!!!

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob gru 27, 2008 11:52

ASK@ pisze:Witam. Podrzucę bo ważny temat. Przykre, bo nie mogę pomóc w tej chwili :cry: Sami na wariata z rodziną wyłapaliśmy 4 12 tygodniowe kocurki (same kotki)! Wszystkie chore i dzikawe. Mają u nas DT! Cała klatka z nas się śmieje-ubaw na święta dostarczyliśmy niemały :lol: Inni po karpia a my do lecznicy :!:
Dziewczyny mimo wszystko cała akcja będzie trwała jeszcze długo. Rozpatrzę sie w finansach po "kocich świętach" podeślę coś później. Nie będzie tego dużo,ale grosz do grosz... Nie kojarzę czy wcześniej był nr.konta-dla pewności prześlijcie na pw.
U nas miasto olewa kastrację, w TOZ-ie dopiero wywalczyłam sterylki-tylko koty po zabiegu nie ma gdzie trzymać.Proponują zabranie do siebie do domu.Jak przyniosłaś -to zabieraj :!: Jak je na taką zimnicę wypuścić?
Trzymam kciuki mocne!!!

bardzo dziękuję :1luvu: nie trzeba na pw, bo to konto fundacyjne

Alarmowy Fundusz
Nadziei na Życie
ul. Jagiełły 5 m. 19
14 - 100 Ostróda

Numer konta: VWBank
78 2130 0004 2001 0388 0143 0001

z dopiskiem "od: (nick z miau) dla: koty Krk-Kłaj"

Tweety

Post » Sob gru 27, 2008 14:16

Fundacja Kocia Mama zaoferowała nam swoją pomoc dla najmłodszych, serdeczne podziękowania :1luvu:
Ale nadal pozostaje problem dorosłych, gdzie mają wrócić? :cry: Tam? :cry:

Tweety

Post » Sob gru 27, 2008 14:30

Tweety pisze:Fundacja Kocia Mama zaoferowała nam swoją pomoc dla najmłodszych, serdeczne podziękowania :1luvu:
Ale nadal pozostaje problem dorosłych, gdzie mają wrócić? :cry: Tam? :cry:

Zdjęcia adopcyjne tych kotów są absolutnie niezbędne. Będziemy ogłaszać.

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Sob gru 27, 2008 18:35

podniosę, bo nie mamy za duzo czasu z powodów lokalowych :cry:

Tweety

Post » Sob gru 27, 2008 18:35

Zrobiłam bazarek, jeśli korale się spodobają wystawię jeszcze jedne.

Filcowe korale na koty z Kłaja
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Sob gru 27, 2008 18:49

mjs pisze:Zrobiłam bazarek, jeśli korale się spodobają wystawię jeszcze jedne.

Filcowe korale na koty z Kłaja

dziękuję :1luvu:

Tweety

Post » Sob gru 27, 2008 20:21

Wybiera się jutro ktoś do Kłaja? Ja mogę jechać,ale koło południa najpóźniej
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

[poprzednia][następna]