karmienie młodego kociaka-ile razy dziennie co najlepsze?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 09, 2008 16:09

Ani jedno ani drugie.W sumie świństwo,ale wychodzi drogo.Lepiej kupować mięsko,kot się naje,otrzyma potrzebne mu składniki odżywcze,będzie zdrowy.W whiskasie i kitekacie jest ok.4% produktów pochodzenia zwierzęcego.Puszka kosztuje ok.2.50,za to masz ponad 10 dkg wołowiny pieczeniowej.Dla kota lepsza jest nawet ta gorsza,z chrząstkami i tłuszczem.Za tę samą cenę masz jedzenia dla kota na dwa dni,masz też pewność,że zjadł pełnowartościowy posiłek.Podroby są dużo tańsze,skrzydełka z kurczaka,ryba.Omijaj whiskas i kitekat z daleka.Jedynie myszki na sznurku -zabawki mają super,każdy kot je kocha.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto gru 09, 2008 16:14

pokaze tylko musze wrzucic. moze i macie racje lepiej dmuchac na zimne. pojade z nia do weta szczegolnie ze praktycznie wczoraj byla znaleziona i wzieta do schroniska

barbara789

Od: Wto gru 09, 2008 14:35

Post » Wto gru 09, 2008 16:31

Przeczytałam,że naturalnym źródłem tauryny jest mięso i podroby.Moje koty dostają też puszki i zawsze mają suche Royal,bo lepszego nic u mnie nie dostanę,ale oprócz mięsa i "kupnych" karm daję im też śmietanę i serek,czasem trochę masła.Ryżu nie tkną.Wiem z doświadczenia,że koty instynktownie czują,co jest im potrzebne.Jeden z moich tymczasów kochał tran.Już nie chce.Jedna kotka nie je wołowiny,lubi tylko kurczaka.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto gru 09, 2008 17:07

moje mają 4 miesiące i dostają mokre 3 razy dziennie, a chrupki i wodę mają cały czas w misce. dostają mięso, serki, tuńczyka co jakiś czas i kocie mleko jak przysmak.
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

[poprzednia]