-Anula- pisze:Aleba pisze:No właśnie chciałam pytać czy pomoc ma być przeznaczona na 1 konkretnego kota, czy też może być pomocą dla osoby aktywnie pomagającej kotom?
Bo jeśli to drugie, to zgłaszam jopop.
....
statystyk nie ma, ale zapewniam, że Aśka cały czas działa

W tej chwili ma gromadę tymczasów u siebie i dużą gromadę "u ludzi" - w większości przypadków to Asia płaci za leczenie, szczepienie, a nawet utrzymanie tych kotów w domach tymczasowych.
Niekoniecznie Asia. Może TOZ za pośrednictwem Asi. Z moich informacji wynika, że jopop dostała w tym roku pokaźny "zastrzyk finansowy" od TOZ-u. Bardzo cenię działalność jopop, ale może są bardziej potrzebujący.
Nie wiem, jak wygląda sprawa z Matahari czy CoolCaty (czy korzystają już z jakiejś znaczącej pomocy).
Zauważyłam, że Ci którzy dostają pomoc od różnych fundacji, nie chwalą się tym specjalnie.
Ostatnio na forum było głośno o tym, że fundacja Sfinks ma poważne problemy finansowe. Więc może Sfinks.

Aleba - dziękuję za zgłoszenie mnie
Anula i inni zainteresowani - wyjaśniam:
W tym roku dostałam wsparcie od TOZ, Mruczka i Kociolandii, łącznie bodajże 22 tysiące (nie pamiętam dokładnie, a piszę z pracy).
W CAŁOŚCI na sterylki. Do tego worek suchego i trochę puszek oraz 500 PLN na karmę od Mruczka.
Działam całorocznie, a fundacje mają pieniądze głównie wtedy, gdy dostają je od miasta. Lecznica tnie po prostu na kredyt. Te 22 tysiące to była
spłata długu ZA STERYLKI od listopada 2007 do czerwca 2008. Udało się go spłacić, zostało trochę na dalszą działalność.
Od czerwca ciachnęliśmy już masę kotów, w lipcu skończyła się tamta nadwyżka, resztę tniemy znów na kredyt. Kiedy uda się go spłacić? nie wiem, pewnie gdy fundacje dostaną wsparcie.
Te pieniądze
nie mogły być przeznaczone na leczenie zwierząt.
Za wszystkie leki, operacje (poza sterylkami), szczepienia itp. kilkuset kotów wziętych przeze mnie lub większość współpracujących ze mną osób płacę z pieniędzy zebranych na forum oraz z własnych zarobków. Mój obecny dług w lecznicy za tę część działalności to ok. 10.000 PLN.
Jeśli coś jeszcze jest niejasne - chętnie wyjaśnię.