Gizmo, Onyks i Lyra/ Nowe zdjęcia!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 01, 2008 5:39

Tez mam Gizma, bedziemy sledzic watek :)
[link=http://www.suwaczek.pl/][image noborder]http://www.suwaczek.pl/cache/eac1b196ae.png[/image][/link]

ajszus

Od: Nie sie 03, 2008 11:24

Post » Śro paź 01, 2008 7:47

Witaj Gizmaku śliczny :)
Kibicowałam Ci w wątku razem z Ineczką, której wątek też odwiedzam.

Moje koty to także moje pierwsze w życiu :) Zawsze miałam psy. Odkrywam powoli ich naturę i jestem nimi zachwycona. Są tak inne od psów, ale równie kochane, choć inaczej okazują uczucia, inaczej się zachowują :) są fascynujące.

Pozdrawiam ciepło.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro paź 01, 2008 7:52

Cześć!!!! :P

Gizmol ślicznota :))))))))))))))))))

a maleńka ( imion na razie dwu: Milka and Chrupka :P ) dotarła w niedziele do mnie, a ptem do Kasi...

w teamcie żwirek, jedzonko etc poradziliśmy sobie, no problema....
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Śro paź 01, 2008 8:17

Ej, tak sobie oglądam to jego zdjęcie Gizmaka na krześle...on jakiś duży jest czy mi się wydaje? Inka ma podobno około 4ms a zajmuje 1/4 takiego krzesła 8O

Gizmo ma jakiegoś kociego kolegę 8) ?
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Śro paź 01, 2008 12:07

15piętro (mogę pisać Zosiu?) to biedny twój Elvis, a to taki piękny kot, strasznie nam się podoba ta rasa i kiedyś pewnie będziemy też mieli takie cudo, ale jeszcze nie teraz. mam nadzieję, że Elvis szybko się pozbiera i w ekspresowym tempie zapomni o chorobie.

Co do krzesła, hmm, on nie jest duży, ale bardzo rozciągliwy:) Pod spodem zdjęcia porównawcze;]

Co do wetów, to o elwecie też różne są opinie, a ja trafiłam tam i dobrze i źle. Mają za to bardzo dobrego specjalistę od zębów (ale wszystko to odnoszę do psa, bo znajoma treserka psów mi poleciła właśnie elwet) Zobaczymy.

Póki co kocurro ma rewelacyjny apetyt, wcina Orjona w tempie ekspresowym, kupki robi śliczne, więc może i faktycznie kichanie to ten stres, albo może reakcja na nowe zapachy w domu.

Ruach strasznie podziwiałam twoje koty, byliśmy pod mega wrażeniem. Nieziemskie. I ja też chce mieć tyle miejsca na taki drapak jak Ty ;]

magdaradek czytałam wątki, twój zwierzyniec też jest imponujący;] Oj tak, koty a psy, zupełnie inna historia, ale ja zawsze chciałam mieć kota, i już mam. Mój mężczyzn od dzieciństwa z kotami, więc on już obyty, ale i tak Gizmo do mnie częściej przybiega:P

ajszus Gizmo wita Gizma, wrzuć linka do waszego tematu:)

A to nowe krzesłowe zdjęciochy:
Tu malutki:)
Obrazek

A tu rozciągnięty:
Obrazek

A tu ziewający potwór:D
Obrazek

Próbuje też uchwycić go jak paraduje z mychą w pyszczku, ale póki co jest dla mnie za szybki...;][/img]
Najlepszego przyjaciela poznasz po mruczeniu
Grysek Gizmo 2w1

Mistelle

Od: Wto wrz 30, 2008 19:30

Post » Śro paź 01, 2008 12:49

ale superaśny Gizmo :)
my w domu jeszcze o psie marzymy, najlepiej o labradorze, bo to łagodne i mądre pieski, ale póki co mieszkamy w centrum Łodzi i piesio by się męczył :) może kiedyś.....
Mój Rysio też jest takim fajnym buraniem, tylko ma białe skarpetki. Więc burasek pozdrawia buraska :)
Obrazek

magdaradek

Post » Śro paź 01, 2008 12:58

Buraski są kwintesencją piękności kota:D
Ja żeby mieć wszystkie wymarzone zwierzaki musiałabym mieć duży dom z ogrodem, ale coś się nie zapowiada;)
Grysek Gizmo 2w1

Mistelle

Post » Śro paź 01, 2008 13:50

Mistelle pisze:
[b]Ruach
strasznie podziwiałam twoje koty, byliśmy pod mega wrażeniem. Nieziemskie. I ja też chce mieć tyle miejsca na taki drapak jak Ty ;]
;][/img]

:oops: :oops: :oops:

na głaski kocurków zapraszam zawsze :)

a Gizmuś to Pan Kot, pięęękny jest :)
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Śro paź 01, 2008 14:03

Cześć Gizmo :D
Ale jesteś pięknym kociakiem 8)
Obrazek

Tunia_

Od: Czw cze 19, 2008 10:48

Post » Śro paź 01, 2008 14:15

uff bałam się już, że Inka jest jakaś miniaturowa.
Czy Gizmo aportuje? Bo ostatnio u naszej małej odkryłam ta zdolność...na swoje nieszczęście. Teraz od rana w łóżku jestem zasypywana gradem zabawek do rzucania. im bardziej grzechocząca tym lepiej- szara myszka rządzi!

O dziwo powierzchnia mieszkania jest lepiej wykorzystywana gdy jest więcej kotów! Warto się zastanowić nad towarzystwem dla Gizmaka, naprawdę warto. Prawdziwa radość z kota to posiadanie co najmniej dwupaku. Muszę się podpisać pod ta starą prawdą :D
Obrazek

15pietro

Post » Śro paź 01, 2008 14:59

Ruach się tu proszę nie wstydzać i nie czerwienić;) Super, że możesz im zapewnić tyle przestrzeni;] Nie mów hop, bo się jeszcze kiedyś wproszę:P

Tunia_ miauuuuuu, powiedział Gizmo i przytulił pyszczek do twojej twarzy, ja też Ciebie witam:)
Tuniu, śliczne maleństwo widzę u Ciebie:)

15pietro, Zosiu, nie, Gizmo nie aportuje, on szaleje ze swoimi zabawkami po całym domu, biega, skacze i czasem nie wyrabia na zakrętach;) Obecnie przechodzi fascynację wszystkim co szeleści. Wczoraj wieczorem gruba folia po papierze toaletowym była najukochańszą zabawką i leżanką w jednym;]

Co do większej ilości kotów, chwilowo o tym nie myślę. Może później. Na razie w serduchu jest jeszcze mój pieseczek [*] i Gizmo, który jest absorbujący;]
Grysek Gizmo 2w1

Mistelle

Post » Czw paź 02, 2008 13:21

To my się podbijemy, żebyśmy mogli zyskać innych kocich przyjaciół;] Mam nadzieję, że będzie nam to wybaczone;]
Grysek Gizmo 2w1

Mistelle

Post » Czw paź 02, 2008 18:27

pewnie! trzeba się podbijać. A inni pewnie mieli ten sam problem, co ja bo przez większość dnia miau nie działało.....
co dziś u Gizmaka?
Obrazek

magdaradek

Post » Czw paź 02, 2008 21:11

Jak tam Gizmak? Jaki ma charakterek? Prosiłabym o przybliżenie jego sylwetki w końcu już kilka dni u was jest :D
Obrazek

15pietro

Post » Czw paź 02, 2008 21:44

Giziulec jest gadającym kotem, jak widzi, że Pańcia szykuje jedzenie dla siebie, to łazi po kuchni i miałkoli, ociera się o szafki, lodówkę, łapki wyciąga na piekarniku, albo na mnie;) Wiem, ze DT pozwalano mu podjadać z talerza opiekunki, natomiast ja niekoniecznie za tym przepadam i to raczej ze względu na kota, bo jadam sporo ostrych rzeczy i duże ilości czosnku, a kot tego jeść nie powinien, więc walczymy sobie - on mi na biurko i do talerza, ja go na podłogę i tak 30 razy w ciągu mojego posiłku, ufff. Jak jestem bardziej stanowcza to się focha i chowa się w swoim transporterku;) Tak samo robi jak zabraniam drapać głośniki czy deskę do prasowania;)

Poza tym jest żywiołowy, biega, skacze i asystuje mi za każdym razem jak sprzątam mu w kuwecie. Jak się wyszaleje z myszką czy sznureczkami to pada na kanapę i śpi dopóki się nie ruszę do kuchni, wtedy of kors biegnie za mną:) Grzecznie śpi w nocy i nie budzi mnie póki co o 5 rano:)

Czasem jeszcze nie wiem o co mu chodzi jak chodzi po mieszkaniu i miauczy, ale mam nadzieję, że moja świadomość jego potrzeb z każdym dniem będzie u mnie wzrastać:)

Musimy się tylko dograć w sprawie drapania i nachalnego włażenia mi do talerza i będzie ok, prawda Gizmo? "Miauuuuuuuuuuuuuuu" ;)

Ps. Zapomniałam dodać- dziś była pierwsza u mnie styczność z groźnym i głośnym odkurzaczem, ojej, " Schowałem się za kibelek, tam było bezpieczniej:) Pod prysznicem tez jest niczego sobie"
Grysek Gizmo 2w1

Mistelle

[poprzednia][następna]