Schr.Sosnowiec - PERSiczka jedzie do Allegry!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 01, 2008 22:10

Wiadomo coś nowego?

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pt sie 01, 2008 22:31

Co do oczu..persy podobno tak mają przez spłaszczone pysie,gruczoły łzowe są tak jakby uciskane i później oczęta łzawią,ropieją itp.-ja słyszałam taką wersję.Do przemywania takich perskich oczek używam BORASOL,można go dostać w aptece mała buteleczka kosztuje ok.3-4 zł.
Trzymam kciuki,żeby kocik znalazł nowy dobry domek,który będzie go cierpliwie oswajał z ludźmi :)

Shishka

Od: Nie sty 27, 2008 14:22

Post » Pt sie 01, 2008 23:10

Borasol raczej do przemywania futra pod oczami..
Kiedyś niechcący borasol dostał się Nikusiowi do oka, niestety z mojej winy.. :oops:
potrzebne było leczenie kroplami sterydowymi.. :(
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pt sie 01, 2008 23:23

No tak trochę nowych wieści jest, w schronisku wylądowałam prawie po godz 20. Kicia jest w schronisku siedziała sobie w wiklinowym koszyczku, chyba juz się uspokoiła, dała się pogłaskać, ale nie dała się z koszyczka wyciągną zaczęła syczeć ale myślę, że to bardziej ze strachu niż z powodu agresji. Zrobiłam kilka zdjęć ale wkleję je dopiero jutro, bo dziś mam dość. Kicia jest stalowa z płomykami odcienia rudośći. W schronisku nic nie wiedzą jak się tam znalazła :twisted: Oczka jak u persika - trzeba by się nimi zająć bo już wydzielina się zeschła i robi się jej taka skorupka pod oczami, futro tak na oko wyglada w miarę, ale już kołtuniki szczególnie na brzuszku można wyczuć.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob sie 02, 2008 0:19

terenia1 pisze:No tak trochę nowych wieści jest, w schronisku wylądowałam prawie po godz 20. Kicia jest w schronisku siedziała sobie w wiklinowym koszyczku, chyba juz się uspokoiła, dała się pogłaskać, ale [img]nie dała się z koszyczka wyciągną zaczęła syczeć ale myślę, że to bardziej ze strachu niż z powodu agresji. Zrobiłam kilka zdjęć ale wkleję je dopiero jutro, bo dziś mam dość. Kicia jest stalowa z płomykami odcienia rudośći. W schronisku nic nie wiedzą jak się tam znalazła :twisted: Oczka jak u persika - trzeba by się nimi zająć bo już wydzielina się zeschła i robi się jej taka skorupka pod oczami, futro tak na oko wyglada w miarę, ale już kołtuniki szczególnie na brzuszku można wyczuć.

Jedną z przyczyn agresji jest lęk.
Może miała dosyć dotychczasowych opiekunów i sama przyszła, a teraz Wy macie kłopot żeby znależć jej nowy domek. :lol:
Oby jak najszybciej się znalazł. Czego porzuczonej persiczce życzą Waldemar z Fotką i Franulkiem.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Od: Śro lip 12, 2006 22:34

Post » Sob sie 02, 2008 18:20

No więc tak persiczka, już u nas w Hiltonie dzisiaj TŻ Jadzi z Basią pojechali ją zabrać ze schronu, kicia już się uspokoiła i całkiem się okazała mizista i co najwazniejsze mamy juz dla nie domek tymczasowy :lol: pomoc znalazła się bardzo blisko, jutro kicia już będzie w domku tymczasowym - kamień z serca :lol:

terenia1

Post » Sob sie 02, 2008 18:22

Waldemar pisze:
terenia1 pisze:No tak trochę nowych wieści jest, w schronisku wylądowałam prawie po godz 20. Kicia jest w schronisku siedziała sobie w wiklinowym koszyczku, chyba juz się uspokoiła, dała się pogłaskać, ale [img]nie dała się z koszyczka wyciągną zaczęła syczeć ale myślę, że to bardziej ze strachu niż z powodu agresji. Zrobiłam kilka zdjęć ale wkleję je dopiero jutro, bo dziś mam dość. Kicia jest stalowa z płomykami odcienia rudośći. W schronisku nic nie wiedzą jak się tam znalazła :twisted: Oczka jak u persika - trzeba by się nimi zająć bo już wydzielina się zeschła i robi się jej taka skorupka pod oczami, futro tak na oko wyglada w miarę, ale już kołtuniki szczególnie na brzuszku można wyczuć.

Jedną z przyczyn agresji jest lęk.
Może miała dosyć dotychczasowych opiekunów i sama przyszła, a teraz Wy macie kłopot żeby znależć jej nowy domek. :lol:
Oby jak najszybciej się znalazł. Czego porzuczonej persiczce życzą Waldemar z Fotką i Franulkiem.

Waldemar a jak tak całkowicie poza tematem :lol: musimy chyba pogrzebać w naszych drzewach genealogicznych bo moje nazwisko panieńskie to też TUREK :lol:

terenia1

Post » Sob sie 02, 2008 18:28

terenia1 pisze:No więc tak persiczka, już u nas w Hiltonie dzisiaj TŻ Jadzi z Basią pojechali ją zabrać ze schronu, kicia już się uspokoiła i całkiem się okazała mizista i co najwazniejsze mamy juz dla nie domek tymczasowy :lol: pomoc znalazła się bardzo blisko, jutro kicia już będzie w domku tymczasowym - kamień z serca :lol:

Czyżby allegra? :D
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Sob sie 02, 2008 18:31

Własniw wróciła z Hiltona kociaczka jest sliczna .Ma srebrne futerko z maźnięciami rudego.Z noska troszke leci katarek oczka dość ładne.
Niestety futro pozostawia wiele do życzenia Kotka jest niemiłosiernie skudlona.

Jutro koteczka jedzie do DT.

Kotka jest bardzo mila i przytulasta .W schronisku poprostu była przerażona,chmarą biegajacych kotów i ujadanie psów

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob sie 02, 2008 18:35

aamms pisze:
terenia1 pisze:No więc tak persiczka, już u nas w Hiltonie dzisiaj TŻ Jadzi z Basią pojechali ją zabrać ze schronu, kicia już się uspokoiła i całkiem się okazała mizista i co najwazniejsze mamy juz dla nie domek tymczasowy :lol: pomoc znalazła się bardzo blisko, jutro kicia już będzie w domku tymczasowym - kamień z serca :lol:

Czyżby allegra? :D

Dt to nie Allegra ale też domek w którym juz mieszka pers.Tak że koteczka trafi na doświadczony domek .Trzymamay kciuki :ok: za płaski nosek .
W sumie to jestem anty- persia,wolę dachowce ,ale jak coraz częsciej z tymi kotami mam do czynienie, to z dnia na dzień ich charakter coraz bardziej mi sie podoba :roll:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob sie 02, 2008 18:50

mar_tika pisze:.....W sumie to jestem anty- persia,wolę dachowce ,ale jak coraz częsciej z tymi kotami mam do czynienie, to z dnia na dzień ich charakter coraz bardziej mi sie podoba :roll:

Dziwne też za persami nie przepadam, ale ta persica jakoś do gustu mi przypadła :wink:
Myślę że zabiegi pielęgnacyjne jej sie spodobały. Oczka sama ocierała żeby jej tylko ulrzyć i nosek wręcz wysmarkiwała. A przy uszach włączyła traktora :lol:
MIKUŚ

Post » Sob sie 02, 2008 18:51

tylko do pyska nie chce żeby jej zaglądać :twisted: :twisted: :twisted:
MIKUŚ

Post » Sob sie 02, 2008 20:58

A to persiczka we własnej osobie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
To zdjęcia kici z wczorajszego dnia jeszcze ze schroniska, dzisiaj już kicia w Hiltonie, a jutro pojedzie do domku tymczasowego.
Aniu to nie Allegra, ale domek tymczasowy także ma persika więc możemy spać spokojnie :lol:

terenia1

Post » Sob sie 02, 2008 21:16

O rany, przepraszam za nieobecność, ale ostatni tydzień miałam wycięty z życiorysu i internetu - nie dość, że w pracy zmienialiśmy siedzibę, to do tego w bloku miałam wymianę płyty głównej, czymkolwiek ona jest, a przez to egipskie ciemności na korytarzu i zero internetu. Dziś wreszcie wszystko działa, a ja mam pierwszy od dwóch tygodni dzień bez pracy, więc dopełzłam właśnie do kompa i odrabiam zaległości, a tu 8O, taka akcja. Że też nie wiedziałam, Tereniu - jasne, że odstąpiłabym futrzaczkowi łazienkę, Malwince przypadła ona do gustu, to i następnym pewnie się spodoba. Na przyszłość jeśli się znowu taka sytuacja zdarzy, a ja się od razu nie zgłoszę, to proszę, prześlij mi sms, obiecuję, że zaraz oddzwonię z ofertą łazienkową.
Cieszę się, że domek się znalazł i wszystko się poukładało, tylko teraz aż mi żal i głupio, że to nie moja rodzinka się powiększyła. A moja recepta na kompletne stracenie głowy na punkcie plaskaczy jest taka: 16 lat spędzone u boku takiego osobnika sprawia, że człowiek uzależniony jest od takiego pychola dożywotnio. :D
A ta panienka jest po prostu śliczna :D

allegra

Od: Śro sty 23, 2008 19:58

Post » Pon sie 04, 2008 0:10

allegra pisze:O rany, przepraszam za nieobecność, ale ostatni tydzień miałam wycięty z życiorysu i internetu - nie dość, że w pracy zmienialiśmy siedzibę, to do tego w bloku miałam wymianę płyty głównej, czymkolwiek ona jest, a przez to egipskie ciemności na korytarzu i zero internetu. Dziś wreszcie wszystko działa, a ja mam pierwszy od dwóch tygodni dzień bez pracy, więc dopełzłam właśnie do kompa i odrabiam zaległości, a tu 8O, taka akcja. Że też nie wiedziałam, Tereniu - jasne, że odstąpiłabym futrzaczkowi łazienkę, Malwince przypadła ona do gustu, to i następnym pewnie się spodoba. Na przyszłość jeśli się znowu taka sytuacja zdarzy, a ja się od razu nie zgłoszę, to proszę, prześlij mi sms, obiecuję, że zaraz oddzwonię z ofertą łazienkową.
Cieszę się, że domek się znalazł i wszystko się poukładało, tylko teraz aż mi żal i głupio, że to nie moja rodzinka się powiększyła. A moja recepta na kompletne stracenie głowy na punkcie plaskaczy jest taka: 16 lat spędzone u boku takiego osobnika sprawia, że człowiek uzależniony jest od takiego pychola dożywotnio. :D
A ta panienka jest po prostu śliczna :D

Allegra nie ma za co przpraszać, przeciez nie masz obowiązku czatować na miau i czekać na kociaka :wink: myslałam że jesteś na urlopie więc nie będzę Ci przszkadzała - kicia dzisiaj po południu pojechała do domku tymczasowego do Katowice, nowe wieści jutro :wink:

terenia1

[poprzednia][następna]