Madika-Podejrzenie FIp?:( Powiekszone gruczoły....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 03, 2008 20:02

Podaje Madiczce espumisan na wzdęcia i parafinke żeby sie nie zatkała.Odrobaczyłam ja dziś znów no i mam nadziej , że jej ulży wkońcu porządnie.Ciągel śpi albo leży, chyba jej tam jeździw tym brzuchu solidnie i nie ma ochoty na buszowanie.Drapać się mocno nawet nie drapie ale nie chce zapeszać!
Jutro kupie tą maśc propolisową bede ją smarować :D

agitarius

Od: Nie paź 07, 2007 19:19

Post » Czw kwi 03, 2008 23:56

a ja taki bazarek królewnie wyprodukowalam:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=74157

moze ktos sie skusi....
no i zycze szybkiego powrotu do zdrowia i pozbycia sie z brzuszka tych wszystkich zbędności :)

pozdrawiam Was, dziewczyny!
Obrazek

pepperoni

Od: Sob gru 08, 2007 14:48

Post » Pt kwi 04, 2008 10:36

pepperoni pisze:a ja taki bazarek królewnie wyprodukowalam:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=74157

moze ktos sie skusi....
no i zycze szybkiego powrotu do zdrowia i pozbycia sie z brzuszka tych wszystkich zbędności :)

pozdrawiam Was, dziewczyny!

Kochana jestę dziękuje za produkcje bazarku :lol: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

agitarius

Post » Pt kwi 04, 2008 10:41

agitarius pisze:Podaje Madiczce espumisan na wzdęcia i parafinke żeby sie nie zatkała.Odrobaczyłam ja dziś znów no i mam nadziej , że jej ulży wkońcu porządnie.Ciągel śpi albo leży, chyba jej tam jeździw tym brzuchu solidnie i nie ma ochoty na buszowanie.Drapać się mocno nawet nie drapie ale nie chce zapeszać!
Jutro kupie tą maśc propolisową bede ją smarować :D

nie zostaje mi nic innego jak trzymać kciuki za koteczkę :D

aquitarius w sobotę jest wystawa kotów w kapeluszu w Chorzowie, przyjedziesz?
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pt kwi 04, 2008 11:05

Biedna koteńka...
Oby to odrobaczanie przeszło w miarę bezboleśnie, bo jeśli robali było dużo to trzeba uważać. Martwe robaki mogą zatkać światło przewodu pokarmowego i w dodatku byc źródłem toksyn, które atakują organizm kota. Obserwuj agitarius, kotkę...
Robale są też bardzo silnym alergenem (a w zasadzie - ich metabolity) być może dlatego dziewczynka tak się rozdrapuje... bo grzybica niekoniecznie jest swędząca.
Kiedyś moja starsza kotka rozdrapała sobie coś pod szyją. Nie było rady, za radą weta zrobilismy normalny opatrunek. Kotka wyglądała, jak w gorsecie ortopedycznym... no ale się zagoiło...
Trzymam kciuki za Madikę i za Ciebie :)

Be

Od: Wto wrz 04, 2007 0:38

Post » Pt kwi 04, 2008 11:34

agitarius, a szczepiłaś moze kotke na grzyba? (skórnego)

mojej kocicy pomogły w ostatecznym rozprawieniu sie z grzybem 3 dawki felisvacu (co 2 tygodnie jedna)
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Pt kwi 04, 2008 12:20

No Madika troche się zatyka... Daje jej parafine żeby jej pomóc ale widze , że ma problem z kupalem.Co jej podać żeby ja odetkało??Dodam,że je dużo suchego i troche mięska gotowanego więc te suche dodoatkowo pewnie ja zatyka no i te robale wstrętne...
Jeśli chodzi o drapanie to narazie chwilowo spokój mamy ale dla odmiany są sensacje brzuszkowe.
Obrazek
Obrazek

agitarius

Post » Pt kwi 04, 2008 12:30

milenap pisze:agitarius, a szczepiłaś moze kotke na grzyba? (skórnego)

mojej kocicy pomogły w ostatecznym rozprawieniu sie z grzybem 3 dawki felisvacu (co 2 tygodnie jedna)

Nie nie szczepiłam jej .W sumie to żona mojego weta leczy Madike i szczerze mówiąc nawet nie zrobiła jej badania skóry tylko leczy na oko.Niby wszystko sie goi ładnie wieć "niby"dobrze dobrane leki ale teraz pytanie czy to grzyb czy alergia i na co ?Diagnoza: grzyb i atopowe zapalenie skóry leczenie:co dwa tygodnie zastrzyk plus dieta RC sensitiv.
Obrazek
Obrazek

agitarius

Post » Pt kwi 04, 2008 12:55

Kurcze, to może wcale nie jest grzyb? Na oko... :twisted:
A inne Twoje koty nie zaraziły się? Bo z mojego skromnego grzybowego doświadczenia wynika, że grzyby lubią się szybko rozprzestrzeniać :evil:
Może brzuszek pomasować?... Jejku, żeby już wykupkała te martwe ciała...

Be

Od: Wto wrz 04, 2007 0:38

Post » Pt kwi 04, 2008 12:58

Be pisze:Kurcze, to może wcale nie jest grzyb? Na oko... :twisted:
A inne Twoje koty nie zaraziły się? Bo z mojego skromnego grzybowego doświadczenia wynika, że grzyby lubią się szybko rozprzestrzeniać :evil:
Może brzuszek pomasować?... Jejku, żeby już wykupkała te martwe ciała...

No właśnei moja druga kota nic nie ma na szczęście a już teoretycznie powinna cos załapać.
Obrazek
Obrazek

agitarius

Post » Pt kwi 04, 2008 13:00

agitarius pisze:
Be pisze:Może brzuszek pomasować?... Jejku, żeby już wykupkała te martwe ciała...

Tak , tak masowany ma brzuchol kilka razy dziennie.Bidulcia ciagle śpi i odpoczywa
Obrazek
Obrazek

agitarius

Post » Pt kwi 04, 2008 13:02

agitarius pisze:
milenap pisze:agitarius, a szczepiłaś moze kotke na grzyba? (skórnego)

Nie nie szczepiłam jej .W sumie to żona mojego weta leczy Madike i szczerze mówiąc nawet nie zrobiła jej badania skóry tylko leczy na oko.Niby wszystko sie goi ładnie wieć "niby"dobrze dobrane leki ale teraz pytanie czy to grzyb czy alergia i na co ?Diagnoza: grzyb i atopowe zapalenie skóry leczenie:co dwa tygodnie zastrzyk plus dieta RC sensitiv.

agitarius badanie na grzybka skórnego, to kilka zł kosztuje (ja płaciłam ostatnio chyba 14), biorą zeskrobine i na tydzień na odżywke, czy wyrośnie

a na grzyba jakie leki kocica dostaje, skoro taka jest diagnoza?

bo ta szczepionka, ma też działanie lecznicze, tzn. można ją podawać kotom w trakcie choroby i odstawia się inne leki na grzyba i daje zastrzyk co 2 tyg, standardowo daje się 2, moja Zula dostała 3 (maksymalna dawka). I to ją wyleczyło, wczesniej był ketokonazol tablety, ale to jest lek mocno obciążający wątrobe, więć dostała tą szczepionke

milenap

Post » Pt kwi 04, 2008 13:05

a z grzybkiem róznie bywa, jak kilka lat temu znalazłam Pati-malucha zagrzybionego totalnie, to kocur mimo izolacji się zaraził, mama też, a ja z nią spalam, juz pogodzona z tym, że bede miała grzybka odzwierzęcego ...i nic nie miałam 8O

milenap

Post » Pt kwi 04, 2008 20:35

iwona_35 pisze:
aquitarius w sobotę jest wystawa kotów w kapeluszu w Chorzowie, przyjedziesz?

Chętnie bym wpadął ale mam szkołe w ten weekend znowu jak na złość jak ostatnio :evil:
Obrazek
Obrazek

agitarius

Post » Sob kwi 05, 2008 17:47

Madika ma niezle zatwardzenie :? Brzuch ma nadęty jak balon Daje je parfine ale coś słabo działa.Macie jakies rady co zrobić żeby ją troche pogoniło do kuwetki :?:
Obrazek
Obrazek

agitarius

[poprzednia][następna]