Piękny pinwinek szuka domu na już, choćby DT!! Pomocy!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 20, 2008 22:32

nie chcę Cię martwić, ale on sie nazywa BONIFACY:)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon sty 21, 2008 2:28

jak by się nie nazywał, jest boski :D muszę wobec tego omówić z nim kwestię, jak woli się nazywać :roll: :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon sty 21, 2008 23:25

zaczęłam się trochę martwić o pingwiniastego: prawie nic nie je :roll:

wczoraj tuż po przyjeździe pochrupał odrobinę RC, nad ranem (do czytelników, którzy mnie bliżej nie znają: ja na ogół nie sypiam nocami;)) zjadł pół płaskiej miseczki felixa, ale dziś kompletnie nic :( :roll:
postawiłam dwa gatunki chrupek - nie. tuńczykową shebę - nie. twarożek -też pudło. w przypływie rozpaczy dałam mu kitekata (gminnego, z racji moich śmietnikowców;)) - doopa as well :(
nie je, nie pije... wysikał już pewnie większość wody, jaką do wysikania posiadał (do kuwety, a jakże), wy.... większość tego, co mógł wy.... po ostatnich posiłkach... oby zaczął jutro jeść, bo jeśli nie, to Maciek mówi, że trzeba sprawdzić krew :roll:

odkąd znalazł się w klatce, cały czas leży skulony w budce (budka jest standardowych kocich rozmiarów, a kocur wielki;)), patrzy jakoś tak strasznie smutno - moim zdaniem na pewno to jest kot wyrzucony z domu :( , znam już podobne kocie spojrzenia :( tym bardziej, że na każdy mój gest skierowany do niego od razu podnosi łepek, patrzy prosto w oczy i cichutko miauczy...
oby mu nic nie było, proszę... to taki cudowny kot
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pon sty 21, 2008 23:35

No to ja potrzymam kciuki za Zbynia Bonifacego :) ;)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pon sty 21, 2008 23:50

jak dla mnie, to jest zdecydowanie Zbynio :wink:
a on sam stwierdził, że jest mu wszystko jedno, jak go będę nazywać - chce tylko, żebym znalazła mu jakichś fajnych Dużych, na całe jego kocie pingwiniaste życie :wink:

Wielbłądzio

Post » Wto sty 22, 2008 21:15

hop hop, czy losy tego cudaka kogoś jeszcze interesują :twisted: :wink: ?
pochrupał odrobinę, ale tyle co nic, tego nie można nazwać najedzeniem się :( kupiłam dzisiaj specjalnie dla niego puszkę whiskasa (może tym albo podobnym byle czym go ta babcia karmiła :roll: ?) - też zlizał tylko odrobinę galaretki z wierzchu...
guru kazał mi sprawdzić jego dziąsła: owszem, są trochę zaczerwienione, ale jak dla mnie na pewno nie na tyle, żeby bolało go przy jedzeniu :roll: poza tym on cały czas tkwi nieruchomo w tej budce i ma jakiś taki wyalienowany wzrok :( okropnie smutny kot - i wydaje mi się, że to głównie smutek jest przyczyną niejedzenia... coś podobnego działo się z Bolką tuż po przyjeździe do mnie, kiedy w schronie uśpili jej małe...
sama nie wiem, czy go jutro taszczyć na tę krew czy nie (inna sprawa, czy ja do 19 zdążę :oops:; jeżeli nie, to mogę pójść w czwartek )

Wielbłądzio

Post » Śro sty 23, 2008 18:02

Zdecydowanie taszczyć!!
Daleko nie masz!!
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Śro sty 23, 2008 18:07

Czy czytelnicy wątku mogą poprosić o jakieś zdjęcia pingwinka? Żeby było wiadomo o kim tutaj mowa ? :wink:

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Śro sty 23, 2008 21:56

hmm, zdjęcia? niby nabyłam niedawno aparat, ale jeszcze się z nim nie zaprzyjaźniłam :oops: zaraz poszukam w wątkach jopop, były...

otóż Zbynio zaczął dzisiejszej nocy trochę jeść (głównie tego nieszczęsnego whiskasa, ale chrupek trochę też :) ) i wypił wodę :) w dzień opchnął pół saszetki catessy, a teraz też jeszcze dochrupał, więc myślę, że z jedzeniem sam wyjdzie na prostą :D
ale w lecznicy pojawię się niebawem i tak, bo trzeba sprawdzić to dziwne 'cuś' na lewym uszku (oby nie Wasz sławetny grzyb :twisted:), podleczyć dziąsła, zaszczepić potffora...

i jeszcze coś
właśnie przed chwilą wyszedł ode mnie ten pan, który był zainteresowany kotem-miziakiem :) przyjechali z córeczką (na oko koło 10 lat;)) obejrzeć wstępnie Zbyńka i zdecydować się, czy go chcą. na razie dziewczynka jest zdecydowanie na tak, ponieważ Zbynio w pełni zaprezentował swoją miziastość :1luvu: tata sam przyznał, że bardziej podoba mu się Maciuś (Maciuś bajeruje dosłownie każdego, niezależnie od płci, kto przestąpi moje progi! swojego imiennika zresztą też ;)), ale decyzja ma ostatecnie należeć do małej Hani...
umówiłam się, że kot byłby do odbioru w następny weekend, żeby przez ten czas go doleczyć, zaszczepić i wyjaśnić sprawę ewentualnego grzyba :strach: (wtedy postój u mnie by się przedłużył, bo Państwo mają już jedną kotkę, ona też była adoptowana z grzybem i leczenie owego pochłonęło kilkaset zł, wliczając w to późniejsze leczenie Hani :roll: )

także do następnego weekendu proszę o bardzo bardzo mocne kciuki za Dom dla Zbyńka

Wielbłądzio

Post » Śro sty 23, 2008 22:14

Obrazek Obrazek

Wielbłądzio

Post » Śro sty 23, 2008 23:09

Trzymam kciuki :ok:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Śro sty 23, 2008 23:24

Opanuj wreszcie ten aparat!! :wink:
Zdjęcia kota znieczulonego nie oddają całej jego urody...

Mam nadzieję, że nie będzie grzyba :ok:
Obrazek

czarna_agis

Post » Sob sty 26, 2008 23:23

Zbynio nadal je ledwie ledwie, w dodatku wyłącznie whiskasa i kitikata :oops: suchego skubnie parę razy na dobę po dwa-trzy chrupki, lepszym mokrym w ogóle gardzi (pierwszzy znany mi kot, który nawet nie polizał okrągłej sheby z owocami morza :twisted: ), więc stwierdziłam, że lepszy kk niż nic :roll:
poza tym niestety cały czas śpi, jest apatyczny :( , pomiaukuje tylko wtedy, kiedy widzi zainteresowanie sobą... i okropnie śmierdzi mu z pyszczka :( Pan Doktor dziś potwierdził moje sugestie, że jednak chyba warto zbadać mu krew...
byle tylko nie te piekielne nerki :(

Wielbłądzio

Post » Pon sty 28, 2008 19:57

Kasiu, co u was słychać? Jak Bonifacy-Zbynio?

Ja bardzo chora, a siostra Astra - Lilka piłuje mordę w łazience - chyba ją zaraz uduszę :evil:
Obrazek

czarna_agis

Post » Pon sty 28, 2008 22:30

ano Państwo są nadal na Zbińka chętni :) no chyba są, skoro nie mam żadnych niepokojących wieści, a na najbliższy weekend jestem z nimi umówiona na odbiór footra :)
Zbiniaczek zaczął trochę jeść, ku mojej radości ostatnio nawet doszliśmy do kompromisu, tzn. jest uprzejmy spożywać felixa i nie szantażować mnie emocjonalnie w sprawie kitikata :twisted: suche idzie mu zdecydowanie mniej chętnie, ale też coś tam chrupie (tyle, że na samym suchym prędzej by mi padł niż zaakceptował taką opcję - to do Cioci jopop :wink: ), może będzie chrupał chętniej jeśli uda się COŚ zrobić z jego okropnymi, krwawiącymi dziąsłami :roll: :(
dziś nie udało mi się zdążyć zanieść go na krew, postaram się zdążyć jutro - i tak się strasznie boję o jego nerki :roll: ... Smoczysko kracze o mocznicy... ten to dopiero umie działać kojąco i pocieszać :twisted:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]