[Lublin] Koty p. Stefanii - kłopotom nie ma końca....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 04, 2007 17:26

Dziewczyny, a może zrobić zbiórkę pieniędzy, przelewalibyśmy je na konto osoby, która potem złożyłaby zamówienie w sklepie. Paczka poszłaby do p.Stefanii.
Można spróbować zebrać w tym wątku deklaracje osób chętnych do pomocy. Wiedzielibyśmy na ile możemy liczyć. Co Wy na to ? Robimy listę?

mjs - 10zł (kwota może uleć zwiększeniu, jak obliczę budżet na ten miesiąc}

:)

Ziarnko do ziarnka i może uda się...?
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Nie lis 04, 2007 17:29

Tu chodzi o dwojaką pomoc: w wyżywieniu kotów do lutego-marca bo wtedy syn p. Stefanii dostanie rentę ( jakies przepisy sie pozmieniały, trzeba czekac 3 tyg, na komisje a potem 2-3 m-ce na przyznanie renty)
oraz
w wyadoptowaniu 9 maluchów

P. Stefania nie ma komputera, nie ma działającegpo sprawnie telefonu stacjonarnego, trzeba tutaj poszukać możliwosci pomocy ( moze ktos z Lublina ma w pawlaczu sprawny aparat starego typu i może go ofiarować...). Trzeba zrobić dobre fotki i wydrukowac ogłoszenia oraz pozamieszczac w necie a takze rozmawiac z potencjalnymi domkami bo p. Stefania mówi bardzo niewyraźnie a poza tym nie potrafi chyba dobrze wypytac chętnych na kociaka o warunki.
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Nie lis 04, 2007 17:29

KasiuD, daj mi adres p. Stefanii na PW....

Nie można się z nią skontaktować telefonicznie , tak?

Zawiozę jej karmę jutro, żeby koty miały co jeść już.

A swoją drogą można zamówić karmę przez internet - będzie na potem .

Ja zrobię jutro rano zakupy i pojadę .
Ostatnio edytowano Nie lis 04, 2007 17:32 przez Tiger_, łącznie edytowano 1 raz

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Nie lis 04, 2007 17:31

Nujazz pisze:Mnie zastanawia tylko, czy ta pani będzie się starać ograniczyć ilość kotów-wydać, nie przyjmować nowych aż się sytuacja finansowa nie poprawi. Skoro nie stać jej nawet na najtańsze jedzenie dla nich, to sytuacja jest troche dramatyczna i chyba trzeba je uświadomić, że w takim wypadku robi im krzywdę, choć intencje ma jak najlepsze...

Święte słowa.

Może mi to umknęło, proszę o wyrozumiałość i (ew. ponowną) odpowiedź na pytanie- czy koty u tej pani się nie mnożą? Jak dla mnie istnieje pewna różnica pomiędzy przyjmowaniem nowych kotów np. z podwórka a chowem własnym...

myślę, że za jakiś czas trzeba będzie wziąć się też za kastracje matek tych kociąt do wydania, w czym- z racji miejsca zamieszkania- finansowo i bazarkowo postaram się pomóc.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie lis 04, 2007 17:32

Tylko, że jeśli ona ma 10 groszy do 20.11 (a jest 4.11) to trzeba działąć w miarę szybko i dlatego moja myśl jest taka aby najpierw osoby z Lublina zrobiły choćby minimalna zrzutke aby "zatkać " na chwilkę problem a następna byłaby pomoc od "nielubelaków" , co wy na to? Ja 10 zł w tej chwili wygospodaruję (budżet mam marny) jeśli następne osoby złożą jakąś deklarację to możemy się na przykład umówić jednego dnia w jednym miejscu i dać komuś jednemu kasę lub zakupione produkty.
Obrazek
Obrazek

galleana

Od: Sob wrz 08, 2007 19:52

Post » Nie lis 04, 2007 17:39

XAgaX, koty się nie mnożą poza wpadką 5 m-cy temy kiedy to półroczny kocurek pokrył dwie kocice ( p. Stefania myslała,z ę on jeszcze za mały na te sprawy... :roll: )
Wszystkie kocury są wykastrowane ,poza maluchami 4 miesiecznymi, a dwie z dorosłych kocic wycięte .

Wczoraj zawiozłam 4 kg suchego i 4 puszki lidlowskie. No tyle miałam, kurcze... :(
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Nie lis 04, 2007 17:44

Ok, to ja w takim razie mogę się zadeklarować na 100 zł. W sklepach netowych z tego co przeglądałam, to raczej jest karma lepszej jakości. Więc moja suma wystarczy na małą ilość jedzenia, no i mogą być jednak problemy ze skoordynowaniem wszystkich działań, choćby z porozumieniem się kuriera z panią Stefanią. Kasiu_D, napisz mi proszę na pw swoje dane i nr konta, ja Ci przeleję jeszcze dziś pieniądze-jutro bedą na Twoim koncie. Chyba,ze przekażesz zawiadywanie tą sprawą komuś innemu, wtedy poprosze dane do tej osoby.

Nujazz

Od: Sob paź 20, 2007 14:45

Post » Nie lis 04, 2007 17:44

Myślę,że osoby, otóre chcą wesprzec drobną kwota powinny zrzucac się do jednej osoby, która złoży zamówienie ( patr77 ?)
Tiger_ ma jutro zropbić p. Stefanii zakupy na kilka dni więc zanim przyjdzie większa paczka na pewno nie będą głodować.
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Nie lis 04, 2007 17:46

Mam już adres , jutro rano pojadę .
Kupię karmę na kilka dni.

Myślę , że warto zorganizować zbiórkę i zamówić na potem karmę ze sklepu internetowego .

Tiger_

Post » Nie lis 04, 2007 17:47

Nujazz, może do Tiger napisz na pw.
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Nie lis 04, 2007 17:49

Kasia D. pisze:XAgaX, koty się nie mnożą poza wpadką 5 m-cy temy kiedy to półroczny kocurek pokrył dwie kocice ( p. Stefania myslała,z ę on jeszcze za mały na te sprawy... :roll: )
Wszystkie kocury są wykastrowane ,poza maluchami 4 miesiecznymi, a dwie z dorosłych kocic wycięte .

Dziękuję za odpowiedź :) Muszę się przyznać, że jest lepiej niż myślałam :oops:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie lis 04, 2007 17:54

Włąśnie rozmawiałam z KasiąD.

Jeżeli do jutra do godz. 11. 00 wpłyną do mnie na konto pieniąze dla P. Stefanii to zrobię od razu większe zakupy.

Zakupy robię w hurtowni , więc ceny są dobre .
Ostsnio była super promocja na karmę PURINY 7 kg + 4,5 kg gratis .

NR konta zainteresowanym podam na PW .

Tiger_

Post » Nie lis 04, 2007 18:05

To ja tez pisze pw do Tiger_ w sprawie przelewu

beata111

Od: Pon lip 23, 2007 10:27

Post » Nie lis 04, 2007 18:06

Prosze o nr konta na pw, ale zastanawiam się, czy do jutra do 11 moje pieniądze dotrą. No nic, będzie na następne zamówienie.
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Nie lis 04, 2007 18:28

Napisałam, pieniądze wysłane, ale nie sądzę, żeby dotarły do 11.00-mam konto w innym banku, pewnie będą na koncie Tiger_ po południu. Fajnie, ze się tym zajęłaś :)

Nujazz

Od: Sob paź 20, 2007 14:45

[poprzednia][następna]