30 kotów ... -13 pojechało do Met i już

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie gru 02, 2007 18:29

dziewczyny.... :ok:

widziałam częśc koteczek i Pavarottiego - spokojne bo świeżo po ciachnieciach.
Cudne koty, do wyboru do koloru
charakterami również ;)

Minitrini jest ach i och, słodka mała...

Co udało się zrobic dziś, dziewczyny?

(wstyd mi, ale dzis byl dzien "domowy" :oops: )

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Nie gru 02, 2007 19:52

Pierwsza tura podróżnych kotów pojechała dziś wprost z gabinetu CoolCaty (która to cięła i cięła i cięła, za co jej bardzo dziękuję) do met. Wóz miały wyposażony w systemy antywstrząsowe - poukładaliśmy kontenerki z tyłu samochodu dostawczego, przedzielając je styropianem i wiążąc, także żadne wstrząsy nie były kotom straszne.
W między czasie nastąpiły pewne roszady, mamuśka i dwójka dzieci trafiła do nieocenionej Ewy, wczoraj również Burasio i Buraska trafiły na tymczas do Bożenki. CoolCaty zrobiła podmianę i zabrała mała Trini w zamian wysyłając w podróż Miziaka Krówka.
Dziś nie łapaliśmy, wstrzymujemy się z całą akcją aż odbędą się poważne rozmowy na szczycie ;)
Czekamy teraz aż Met porobi zdjęcia, rozezna się w sytuacji i ruszamy z adopcjami, realnymi i wirtualnymi. Cześć kotów nadaje się spokojnie do oswojenia i wiemy, ze Met dokona cudów - już dokonuje :)
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon gru 03, 2007 10:22

Pierwsza noc w nowym miejscu.
Miziaki pozostały miziakami (Pavarotti i kocurek od CoolCaty). czekamy na zdjęcia i ruszamy z machiną ogłoszeniową.
Reszta syczy i jest przerażona, na razie.
Czekamy na foty bo wstępne opisy już mamy
Obrazek

Magija

Post » Pon gru 03, 2007 10:43

kocurek CoolCaty jest 2-letnia koteczka ;]

Pavarotti ma 3 lata.

zdjecia juz sie uploaduja. beda tu:
http://www.nasza-szkapa.idl.pl/gallery/ ... p?album=37
Obrazek

met

Od: Pon sty 17, 2005 16:19

Post » Pon gru 03, 2007 13:12

miziaki szukajace domkow na cito:

Obrazek

jednak kocurek ;)

Obrazek

tez kocurek

Obrazek

koteczka

wszystkie ciachniete, w wieku ok. 2-3 lata
Obrazek

met

Post » Pon gru 03, 2007 13:46

CoolCaty pisze:Dla informacji ogólnej, podaję, ze ta śliczna panienka została z ciocią CoolCaty w Łodzi i szuka swojego domku.
Obrazek

Nazwałam ja MiniTrini, bo to taka miniatrurka mojej Trinisi, która znalazła domek we Wrocławiu. Mini Trini ma 8 miesięcy, jest przesłodka, uwielbia noszenie na raczkach i obcałowywanie. Łapie sie łapkami za szyję jak małe dziecko i przytula buźkę do mnie. Niunia jest już wysterylizowana i odrobaczona. Na dniach zostanie zaszczepiona.

Cudna. Ma juz dom?

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Pon gru 03, 2007 18:12

MiniTrini szuka domku. Jest miziaczką, mruczaczką i brzuchowywalaczką. Uwielbia głasianie i całuski. Tylko mała cholera uparcie leży w kuwecie zamiast w swoim wymoszczonym polarkami koszyczku :roll:
No i ma jaskrawo zielone oczyska :love:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon gru 03, 2007 18:22

a tutaj szukamy wirtualnych opiekunow:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=58 ... sc&start=0

adopcja koteczka to 30zl miesiecznie :)
Obrazek

met

Post » Pon gru 03, 2007 18:26

Met ubiegłaś mnie, właśnie miałam podlinkować wątek
:D
Obrazek

Magija

Post » Pon gru 03, 2007 18:48

Obrazek
Midi - to około dwuletni kocurek. W wieku około roku został podrzucony do jednej z łódzkich piwnic. Przez kilka miesięcy nie ruszał sie z piwnicy i siedział cały czas na rurze ciepłowniczej. Kilka miesięcy temu w piwnicy odbyło się wyganianie kotów, które polegało na rzucanie w nie pustymi słoikami. Midi uciekł przez wybite słoikiem okienko i zniknął na dwa miesiące. Został znaleziony pod krzakami po dwóch miesiącach w stanie prawie agonalnym. Udało się go odratować i wykastrować. Midi jest sympatycznym kocurkiem. Lubi wchodzić na kolana i na nich spać. Lubi głaskanie. Jest odrobaczony i zaszczepiony. W nowym domu najlepiej czułby się jako jedynak.

Obrazek
Pavarotti - ogromny dymny pulpecik. Ma około 3 lat i głosik dzięki któremu tak go nazywałam. Absolutnie i konsekwentnie domaga się głaskania i przytulania, które uwielbia. Mizianie jest dla niego ważniejsze nawet niż jedzenie. W czasie akcji wyłapywania kotów Pavarotti kiedy zobaczył "łapaczy" to zaczął do nich pędzić, wrzeszcząc w biegu, ze on też stąd wyjeżdża i proszę go zabrać. Inga mówiła, ze wręcz do nich galopował. Przy braku zainteresowania rozpoczyna swoje arie operowe i musisz go przytulić i pomiziać - nie ma wyjścia. To super chłopaczysko,które do spania wywala się na bok w ciągu ułamka sekundy, wykonując swoisty rzut zapaśniczy. Jak śpi wyciągnięty na boczku, tu wygląda jak wielka mięsna rolada. Jest bossski!

Obrazek
Mrówa - to słodka 2 letnia koteczka. Podstawia główkę do głaskania i wygina pupkę i grzbiecik, prosząc o mizianko. Jest mamą MiniTrini i Burasia, które zostały w Łodzi. Ma prześliczne zielone oczka. To taka spokojna i wdzięczna kiciunia, która przywołuje potrzebę opieki i kochania bezbronnego zwierzaka. Idealna dla spokojnej osoby, bo sama lubi spokój i przytulanki.

Oczywiście imiona są robocze, nadane w czasie pobytu w lecznicy.

CoolCaty

Post » Pon gru 03, 2007 18:55

czuje sie szybka niczym blyskawica 8)

CoolCaty, dziekujemy za charakterystyki :)
Obrazek

met

Post » Pon gru 03, 2007 18:57

No problem! Już się w odpowiednim wątku zgłosiłam na opiekunkę wirtualną Midiego :)

CoolCaty

Post » Pon gru 03, 2007 19:21

CoolCaty :ok: po kolei robię im opisy i bedziemy ogłaszać gdzie się da!
ja się właśnie rozpisałam o Fredim z naszego łódzkiego schroniska co to pojechał do Met już w maju i nadal tam chłopak siedzi, czemu? nie mam pojęcia, w życiu bym go nie poznała tak wypiękniał!
Obrazek

Magija

Post » Pon gru 03, 2007 20:27

ja porosze o adpocję Pavarotiego, on patrzy oczami mojej Ofelki, czyli jest to Ofelka w wersji kingsajz;)
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pon gru 03, 2007 20:37

sie robi 8)
Obrazek

met

[poprzednia][następna]