Iwonkowe tymczasy-nowy tymczas str 37

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 28, 2007 16:48

niniejszym donoszę,ze kochana Be :1luvu: -przekazała na moje skromne rece 100 zł na potrzeby ,,iwonkowych tymczasów,, :D
karee-jakos musimy sie spotkac :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob wrz 29, 2007 10:15

Mała1 pisze:niniejszym donoszę,ze kochana Be :1luvu: -przekazała na moje skromne rece 100 zł na potrzeby ,,iwonkowych tymczasów,, :D
karee-jakos musimy sie spotkac :wink:

8O Be :love:
dziekuje w imieniu swoim :ryk:, Iwonki2 :ryk: i tymczasow :cat3:

karee

Od: Pon lip 02, 2007 10:40

Post » Sob wrz 29, 2007 11:21

A teraz najnowsze wiesci...
Wczoraj Ptys i Wampirek byli na badaniach kontrolnych. Wybralysmy sie z Iwonka2, z klatka zaopatrzona w 2 koty :kotek: :kotek:

Na Szczecinskiej w Chorzowie leczy sie Wampirek.
Wampirek juz biega i skacze :) ale caly czas go ciagnie na lewo :( Wet zapisal mu jeszcze antybiotyk na ostatnie 2 tygodnie, ketokonazol zostal odstawiony. Wampirek nadal oslonowo przyjmuje hepatil i lakcid. Wet mowi, ze prawdopodobnie Wampirek zawsze juz bedzie lekko na lewo :( ale mozna z tym zyc. Zreszta kocik wcale nie wydaje sie byc nieszczesliwy z tego powodu. Wrecz przeciwnie... je jak smok (sama widzialam, ciagle przakasza ;) ) i jest zadowolony z zycia, bo ma swoja podusie i tulanki... czego jeszcze potrzeba starszemu kotu? :lol:

U Marka Parczyka w Chorzowie leczy sie Ptys.
Ptys mial przedwczoraj troche miekka kupke, ale wet mowi, ze z Ptysiem jest niezle, dostal jeszcze u niego witaminy i antybiotyk, Iwonka2 ma mu podawac kolejne 3 zastrzyki w domu i za 4 dni przyjsc do kontroli.

Korzystajac z okazji skonsultowalismy u Parczyka zawroty glowy Wampirka. Gdy tylko zobaczyl kicia, powiedzial: "Zespol przedsionkowy". Zaczelo od zapalenia ucha, ale duzy stan zapalny spowodowal spustoszenie jeszcze glebiej i ... tu dr Parczyk i dr ze Szczecinskiej sa niestety tego samego zdania... Jest male prawdopodobienstwo, ze Wampirek bedzie calkiem zdrow. Po opisaniu calej historii jego chorob i wynikow badan, dr Parczyk zalecil steryda. Pamietam, ze kiedys trwala dyskusja na temat czy podac steryda Wampirkowi czy nie. Postanowilysmy zaryzykowac. Obecnie Wampirek oprocz antybiotyku nie dostaje juz zadnego innego tak inwazyjnego leku. Dr Parczyk podal steryda i poprosil o informacje co do stanu Wampirka za 5 dni. Zapewnil, ze steryd w jego wypadku na pewno nie zaszkodzi, a tylko moze pomoc.

koszty dnia wczorajszego:
Ptys 20,-
Wampirek 20,- (u Parczyka gratis)
+ 24,- za 2 kilogramy karmy Purina dla tymczasow Iwonki2
= 64,-

Na koniec anegdotka:
Niektorzy wiedza, ze gdy wiozlam Wampirka ze schroniska pierwszy raz nasioosial w kontenerku :) Gdy wiozlam go drugi raz zrobil mi w aucie niewielka kupke :) ...ale wczoraj, siedzac razem z Ptysiem dal popis ze HEJ! :D Najpierw zlal caly kocyk, a zeby tego bylo malo... na odcinku pomiedzy jednym wetem a drugim walnal wielkiego obslizglego kupsztala... i gdyby nie Iwonka2, ktora w ostatniej chwili dostrzegla, ze Wampirek przysiada ze stosowna do czynnosci mina... i gdyby nie zlapala w akurat trzymana w rece chusteczke koopy, to za chwile oba koty wygladalyby jak zolnierze w barwach wojennych. Nie widzialam akcji ratujacej klatke i koty, bo prowadzilam auto, ale po prostu umarlam ze smiechu, gdy zobaczylam Iwonke2 z wieeelka koopa w rece. Bez zastanowienia wywalila smierdziela za okno i dopiero wtedy zdalysmy sobie sprawe, ze ktos mogl dostac bombe niespodzianke :lol:

karee

Post » Sob wrz 29, 2007 13:28

Jeszcze kilka slow o Buni. Wczoraj widzialam jej wyjatkowa nadaktywnosc. Podniosla sie, wyprezyla grzbiet i poszla rozprostowac nogi. Ma dlugie lapy i przechadza sie z wdziekiem Beaty Tyszkiewicz :) obeszla pokoj, fuknela na Ptysia i dalej w kimono :D
Iwonka2 doszla do wniosku, ze Pani u ktorej byla wczesniej musiala ja karmic tym co sama jadla, bowiem Bunia zrywa sie z miauuuuuukiem gdy tylko poczuje chleb z pasztetem, albo bialy serek. W kazdym razie te saszetki Royala to beeee i fuuuj :evil:

karee

Post » Sob wrz 29, 2007 13:46

Ależ ta gromadka miała szczęście :D
Az mi sie łza w oku kręci jak o nich czytam :D .
Mysle, ze nawet jesli wampirkiem bedzie troszke zarzucało w lewo, to nie powinno mu to szczególnie przeszkadzac w normalnym, wygodnym, kocim zyciu.

Tak sie cieszę, ze Ptys zdrowieje :D .
I ma juz zarezerwowany domek :D .
Kochany, słodki Ptyniu.
Musze przyznac, ze troche za nim tesknie :oops:

Serdeczne pozdrowienia dla Iwonki i całej kociej drużyny :D
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Sob wrz 29, 2007 13:52

Sobie mysle... tak niesmialo... ze jak Ptys pojdzie do nowego domu... to Iwonka2 moze przyjac pod dach jakiego kotka, ktory moze znow szybko znalezc dom... co? :oops:

karee

Post » Sob wrz 29, 2007 13:55

karee pisze:Sobie mysle... tak niesmialo... ze jak Ptys pojdzie do nowego domu... to Iwonka2 moze przyjac pod dach jakiego kotka, ktory moze znow szybko znalezc dom... co? :oops:

Ja mam w schronie dwóch koilejnych pupili :wink:
Wtorka i Kustyczka.
Mysle, ze Wtorek bedzie bezproblemowy i szybko znajdzie dom.
Z Kustyczkiem moze byc troche trudniej :(
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Sob wrz 29, 2007 16:26

tak,tak, te koty trafiły cudownie :1luvu: -super ,ze jestescie :D

karee-a wyobraz sobie co będzie jak np.Wampirek znajdzie domek gdzies daaaleko :roll: -trzebaby miec 2 transporterki chyba :wink:
Iwonka2-brawo za refleks :P

a kotka na tymczas musiecie same wybrac-to musi byc wybór serca :wink:

Mała1

Post » Sob wrz 29, 2007 16:34

tangerine1 pisze:Tak sie cieszę, ze Ptys zdrowieje :D .
I ma juz zarezerwowany domek :D .
Kochany, słodki Ptyniu.
Musze przyznac, ze troche za nim tesknie :oops:

Ptys byl na nas wczoraj obrazony za te transporterkowe podroze i zastrzyki :wink: ale juz mu podobno przeszlo :) mial go dzis odwiedzic jego nowy opiekun. Ciekawe jak poszlo zapoznanie ...

karee

Post » Sob wrz 29, 2007 20:54

oooo ja tez jestem ciekawa :)
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Sob wrz 29, 2007 21:53

Tak nieśmiało sobie myślę...
A może ten przerażony Maciuś?

Be

Od: Wto wrz 04, 2007 0:38

Post » Pon paź 01, 2007 14:04

Chcialam Wam pokazac jaki torcik zrobila dla mnie w zeszlym tygodniu Iwonka2 wraz z moja siostra. Moim zdaniem to arcydzielo :D Obrazek

karee

Post » Pon paź 01, 2007 14:21

karee pisze:Chcialam Wam pokazac jaki torcik zrobila dla mnie w zeszlym tygodniu Iwonka2 wraz z moja siostra. Moim zdaniem to arcydzielo :D Obrazek

Ale cudo, aż szkoda go zjeść :lol: :lol: :lol:

karee spóźnione ale szczere: wszystkiego najlepszego :balony: :balony: :balony: :dance2:
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Wto paź 02, 2007 6:35

torcik pięęęękny :D
a jak po wizycie u Ptysia?

Mała1

Post » Wto paź 02, 2007 16:37

Wampirek po sterydzie bez zmian. jest zadowolony z zycia, skacze, biega, je i spi i mu sie oczywiscie z lekka kreci ;)
Ptys jutro moze pojedzie do nowego domu. Iwonka2 umowila sie z jego nowym, prawdziwym Duzym u weta na ostatniej wizycie. Duzy jest Ptysiem wprost zachwycony :D

Aha :oops: teraz mi Ko_da przypomniala, ze u Duzego byl w domu kalciwirus. To moze jednak poczekamy do drugiego szczepienia

karee

[poprzednia][następna]