potrzebujemy PILNIE pomocy!!! / 3 nawrot chorobska s14

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 17, 2007 10:12 kot

my mozemy pomoc kupic taniej szczepionki :D
tylko ja jestem chora i nie wychodze z domu :( wiec tutaj jest problem
wyslac mozna w termosie

pini1

Od: Nie cze 30, 2002 19:56

Post » Pon wrz 17, 2007 10:14

Pini - jeśli nasz Doc nie będzie konkurencyjny, to się odezwiemy. Dzięki. :)
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pon wrz 17, 2007 19:25

lidiya potwierdź proszę na PW czy kasa dotarła. Bo jeśli nie to będę interweniował w Banku. Pzdr.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Wto wrz 18, 2007 12:53

Podniosę 8) .

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Wto wrz 18, 2007 16:54

Agn pisze:
ariel pisze:Lidka, macie u siebie straszne ceny :(

Dlatego, jak na zbawienie czekam na powrót naszego Doc. To jest jedyne, wiarygodne źródło informacji, czy to weci tak przedrażają sprawę, czy lokalne hurtownie.
Mam nadzieję, że jutro będę mogła podać jakieś bliższe informacje..

Agn i jak? Udało się coś z Waszym wetem ponegocjować?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Wto wrz 18, 2007 17:33

boni pisze:cena szczepionki w wet. hurtowni 14,50. oczywiscie tylko dla weterynarzy - z faktura i z ich nipem. nie da się tego przeskoczyć.

Właśnie - i niewiele więcej zapłaciłam ostatnio w lecznicy za szczepienie moic tymczasików - w lecznicy życzliwej bezdomniakom.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Sob wrz 22, 2007 6:04

mokkunia pisze:
Agn pisze:
ariel pisze:Lidka, macie u siebie straszne ceny :(

Dlatego, jak na zbawienie czekam na powrót naszego Doc. To jest jedyne, wiarygodne źródło informacji, czy to weci tak przedrażają sprawę, czy lokalne hurtownie.
Mam nadzieję, że jutro będę mogła podać jakieś bliższe informacje..

Agn i jak? Udało się coś z Waszym wetem ponegocjować?

Dziewczyny? Jak sytuacja?

mokkunia

Post » Sob wrz 22, 2007 7:41

Tricat za 16 zł [ok. i brutto] będzie w poniedziałek.
Poza tym nowe kurdupelki...

Agn

Post » Sob wrz 22, 2007 8:01

Agn pisze:Tricat za 16 zł [ok. i brutto] będzie w poniedziałek.

Super :) :ok:

Agn pisze:Poza tym nowe kurdupelki...

Tu już nie ma się z czego cieszyć :(

mokkunia

Post » Pon wrz 24, 2007 11:22

Dzis beda szczepionki- na to sie uzbieralo dzieki Wam!!! DZIEKUJEMY!!!

Gdyby jednak chcial ktos jeszcze pomoc to nadal bardzo potrzebujemy wsparcia finansowego.
Nawet nie wiecie jak nam glupio ciagle o to prosic... Co mam wrazenie, ze juz lepiej bo poplaci sie jakies dlugi, kupi potrzebne leki ito to koljene klopoty sie zaczynaja :(

Aktualnie chory jest jeden kociak, Sreberko z tego watku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=60558&start=0 jest bardzo chory! :(
Najgrosze sa chorobska w ktorych nie wiadomo o co chodzi.... :evil:
maly wychodl, odwodnil sie, ma POTWORNA BIEGUNKE, jest osowialy, mial goraczke, bardzo blade sluzowki (ktore zaczely sie robic zolte :() .
Mimo, ze byl szczepiony wet mowil o panleukopenii, pozniej, ze moze fip, ale badania kriw nie potiwerdzily jednoznacznie co to :(
Maly codziennie jest na kroplowkach, dostaje natybiotyki i je conwalescensa :( Mamy dlug w lecznicy za jego leczenie 140 zl :(

Inna koteczka tez na lekach i zamknieta w klatce bo ma wielki brzuch i podejrzenie FIPa, ale jak na razie to poza katarem i wielkim brzuchem to zachowuje sie calkiem calkiem od jakis 2 tyg... 8O
leki jednak kosztuja i badania brzucha co jakis czas....

Dlatego gdyby ktos chcial wesprzec leczenie Sreberka bede wdzieczna ( wszsyscy bedziemy) bo pokochalam te maluchy strasznie gdy byly u mnie w domu :(
Dodatkowo ja teraz nie moge nic zrobic.... nawet nie wiedzialam sreberka i reszty od prawie 2 miesiecy bo jestem uziemniona w domu ze swoim dzidziusiem :(
Chcialam tez podziekowac najbardziej Krysi i Asi, ze tak bardzo wypruwaja sobie flaki aby cala fundacja byla oporzdzona a koty u weta.
Dziewczyny! Jestescie wspaniale!!!
Oraz Agn , ktora wziela do siebie koljene tymcazsy mimo, ze jest juz zawalona po uszy :( Agus ... ty wiesz :*
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Pon wrz 24, 2007 11:53

:oops: kurcze nie mam przy sobie kodów do złożenia przelewu, ale obiecuję drobne wsparcie jurto rano (50), trzymam kciuki, w końcu Toruń tuż tuz :)
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Pon wrz 24, 2007 22:25

Sreberko idzie jutro na nastepna kroplówke, czarna (Kitka - tak ją z wetem nazwaliśmy) dostaje nową serie zastrzyków. Charczy niemiłosiernie i jeszcze musiałam ja dzis zmoczyć frontlinem bo choć dwa razy była psikana odnowiły jej sie wszoły. Mała jest przecudowna, miał byc to dziki kot z rynku, a dawno nie widziałam tak przytulastej kotki... Tylko dlaczego ten katar jest coraz gorszy!!!!!!!!!!!
Sreberko biedny w klatce... :( ma mały tak wielka chęć do życia!!!! Walczy dzielnie i nawet po kroplówkach próbuje coś jeść... Mamy obecnie duzo kotów a musimy byc codziennie pare godzin na kroplówkach.... W fundacji sprzatanie (takie najpotrzebniejsze rzeczy to przynajmniej 2 godz, tak ze nie ma czasu na pieszczoty.... Mały strasznie płacze jak jestesmy... :( Chciałby dołączyc do stada... Szczesliwy jest na kroplówce, siedzi spokojnie, bo ma dla Dużego tylko dla siebie... I w końcu może byc wygłaskany...

Tak jak Lida napisała, mamy juz duży dług dług za leczenie... :(
A jutro nastepna wizyta... i to jeszcze nie koniec... :(

krysiak

Od: Wto lut 08, 2005 20:15

Post » Wto wrz 25, 2007 2:37

:? podniosę chociaż na razie..

Patr77

Od: Wto wrz 12, 2006 0:05

Post » Wto wrz 25, 2007 8:24

no poszło, mam nadzieję, że choć nie wiele, to się przyda :)
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Wto wrz 25, 2007 8:36

Kirke - przyda się i to bardzo. Dziękujemy.

BTW - szukamy kogoś w Grudziądzu do pomocy w sterylkach kotów w więzieniu. Mogłabyś się zorientować w grudziądzkich wetach? Który spuściłby z ceny - najlepiej znacznie? Który byłby w stanie przetrzymać kocury dzień, dwa po zabiegu, żeby ich nie wozić w te i we wte? Kotki i tak musiałyby trafiać na tymczas na dłużej po zabiegu... Ale jakby nie trzeba było wozić kocurów do Torunia, czy Bydgoszczy byłoby nam łatwiej opanować tam sytuację.

Agn

[poprzednia][następna]