CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (37) Kremówka/Franek:(( , Frida :)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 13, 2007 16:48

Kiki miała po prostu gigantyczne problemy jelitowe - zupełnie zagazowane jelita, zalegający kał. Będzie dostawała leki i zobaczymy co dalej :ok: jest to w sumie (w porównaniu z innymi możliwościami) bardzo dobra wiadomość.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw wrz 13, 2007 17:19

to kciuki za odgazowanie brzuszka :ok:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Czw wrz 13, 2007 17:27

Uf odsprztalam cala kuchnie, wymienilam poslanka - ktos z rodzinki podlewa :twisted:
Karmic za wiele nie musialam bo rodzinka sama poczestowala sie kurakiem ugotowanym i nieopatrze zostawionym na piecu pod przykrywka :twisted:
Maluchy dzsiaj maja swirday - czesc tapet w kuchni juz nie mam :twisted:
Nauczyly sie skakac na stol wybijajac z kuwety (wyzej trochu niz podloga) :twisted:
Kupele lepsze i rzeczywiscie spowodowane jedzeniem raczej bo robale jakos szumnie nie wyskakuja.
Uszy zakrapiam Panolog - są już o wiele ładniejsze.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Czw wrz 13, 2007 17:58

ryśka pisze:Kiki miała po prostu gigantyczne problemy jelitowe - zupełnie zagazowane jelita, zalegający kał. Będzie dostawała leki i zobaczymy co dalej :ok: jest to w sumie (w porównaniu z innymi możliwościami) bardzo dobra wiadomość.
wątróbka i parafina?

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Pt wrz 14, 2007 7:02

Poproszę o dopisanie Mleczka do listy kotów mających Swoj Dom
bo ja Go tam nie widzę :wink:

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Pt wrz 14, 2007 8:56

To i my się meldujemy w kolejnej części wątku :)
Siódemka to szczęśliwa liczba jak już ktoś wspomniał więc mam nadzieję, że będzie bardzo szczęśliwa dla CK.

I krótkie wieści od Eulalii.. Pannica wczoraj obdarzyła mnie pawikiem koloru róż :? więc niewiele myśląc przebrałam się tylko po pracy i Kotę do weta. Spędziłyśmy tam w sumie 2 godz. Po oględzinach, osłuchaniach i badaniu, które nie obyło się bez protestów wyżej wymienionej Koty stwierdzono iż brzuszek ok, pyszczek w sumie ok (przydałoby sie zębów czyszczenie :oops: ) wiec nie wiadomo skąd ten kolor dziwny. Dziś będą wyniki bad krwi. Mam nadzieje, że tam będzie wszytko ok. Eulalia dostała Synulox, no-spe i coś jeszcze (nie pamiętam co), i będzie dostawała jeszcze przez kilka dni. W tym miejscu chcę bardzo podziekować mojej przyjaciółce Ani, która jest wetem (o ja szczęśliwa :D) i będzie robiła zastrzyki pod moją nieobecność ( bo na weekend wyjeżdżam se).
Więc nieśmiało prosimy również o kciuka dla Eulalki bo to Kochana dziewczynka jest i musi być zdrowa..

Dodam tylko, że w domu nie ma niczego co by mogła zjeść i taki efekt różu by dało, no i kwiatki są poza zasiegiem kotów (w innym zamkniętym pokoju) wiec to też nie to. Wszelkie sugestie co do możliwego źródła pochodzenia takiego koloru mile widziane.

Almacita

Od: Czw sty 11, 2007 11:18

Post » Pt wrz 14, 2007 12:16

Pozdrowienia od Gacusia i Kretki i pozdrowienia dla Stefano i Mirusia :) A mogę coś więcej się dowiedzieć co u "moich" kocurków słychać??
ObrazekObrazekObrazek

bez44

Od: Wto sty 02, 2007 11:49

Post » Pt wrz 14, 2007 14:26

bez44 pisze:Pozdrowienia od Gacusia i Kretki i pozdrowienia dla Stefano i Mirusia :) A mogę coś więcej się dowiedzieć co u "moich" kocurków słychać??

czuje sie wywolana do odpowiedzi :wink:

Obaj panowie sa najstarsi i najwieksi z calego towarzystwa. Stefanek 16 wrzesnia skonczy 5 m-cy a Mirek jest nieznacznie starszy.
Mirek jest rozrabiaka a Stefek jest super rozrabiaka. Właściwie to powiem prawde...Mirek nie jest zadnym rozrabiaka, spoważnial, zmeznial i jest bardzo grzeczny. Nic ostatnio nie zbroil, no i nie mam co o nim napisac :roll: Nie skacze po meblach, nie kradnie kanapek, nie biega z moimi gumkami do wlosow, dlugopisow tez nie zabiera, nie zrzuca ksiązek ...on jest naprawde bardzo grzecznym kotem.
Natomiast wszytko to o czym napisalam wyzej, robi z wielka pasja Stefano...łobuzuje, kradnie , rozrabia na calego :twisted:
Np. wczoraj...usiadl na przeciw mnie i gabi sie na moje okulary
no to ja do niego gadam
- co Stefanku, widzisz dwoch kumpli w odbiciu

a Stefano pac pac lapa i tyle widzialam swoje okulary

Ide troche popracowac, Stefan grzecznie lezy na fotelu wiec mysle sobie moge spokojnie zosatwic ten dlugopis i isc zadzwonic. Wracam ... nie ma długopisa, nie ma ołówka, nie ma gumki....Stefka tez nie
ma ..wrrrr :twisted:

Na dodatek do swoich pomyslow wciaga inne calkiem grzecznie koty 8)

Siedze sobie w pokoju i nagle patrze, kazdy kot cos nosi w pycholu, przygladam sie blizej i to cos okazuje sie rurka makaronowa.
Biegiem do kuchni, bo to w koncu moj obiad a tam na szafce siedzi Stefano i Dolly, i w najlepszej kooperacji wywalaja z durszlaka rurke po rurce i obdarowywuja biedne, glodujace na ziemi koty :evil:

Coz mi pozosatlo ... zrobilam sobie kanapke :oops:

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Pt wrz 14, 2007 15:43

Adria :lol:

Arabelke moge reklamowac jako fachowa, domowa liposukcje palcow :twisted:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Pt wrz 14, 2007 16:38

Biedna Adria... :( ;) zawsze mozesz wpasc do mnie na obiad ;)

Miranda to kot- aniol :) PRAWIE wcale nie lubi (no dobra...moze troche to lubi...no ok....to jej ulubione zabawy :twisted: ) :
-drapac
-skakac
-gryzc po nogach
-gryzzc po rekach
-hustac sie na firankach
-uprawiac wspinaczke tapeciana ;)
-miauuuuuuuuuuuczenia
-drapania w usta jak chce w nocy buziaka (ostatnio sie obudzilam z pazurem w ustach ;) dalam jej buzi i usnela ;) )
-spania calymi dniami i nocami
-zaczepiac Nowiny i wzywac Melisy na pomoc...
-tulic sie
-byc calowana.... :oops:

Moja Miranda.... :oops:

Macho

Od: Sob gru 02, 2006 17:07

Post » Pt wrz 14, 2007 17:50

Śkiczne dzięki :) No to Gacuś potrafi dobrą godzinę, albo i dłużej biegać z plastikowym sznurkiem z paczki (była takim czymś zawiązana paczka - sztywne, plastikowe, szeleszczące) - brala do pycha i DAWAJ! pchała przed sobą; albo się zaplątała i robiła fikołki na poprzeczce od krzesła. Jest śmieszna. Natomiast Kretka zaczęła się bawić kocimi zabawkami - kiedyś o malo nie dostałam zawału w łazience - leżę sobie spokojnie w wannie, uprawiam "wolnomyślicielstwo" w pianie i nagle łomot w drzwi! (Nie było nikogo w domu!!!!) Myślałam, że "zejdę". Jak się okazało to Kretka biegała za pluszatą rybką i z rybką, i akurat na jej drodze znlazly się drzwi do łazienki.
Poza tym Kretka jest mistrzynią we wskakiwaniu na szafki w kuchni z rozbiegu - kot rozpędza się dobre parę metrów (mamy duży dom :oops: ) i hop! na szafkę. Radości co niemiara.
Z trzema kotami jest jeszcze śmieszniej i lepiej niż z dwoma.
ObrazekObrazekObrazek

bez44

Od: Wto sty 02, 2007 11:49

Post » Pt wrz 14, 2007 18:12

Z trzema kotami jest jeszcze śmieszniej i lepiej niż z dwoma.
Amen.

:twisted: :wink:
edit: w tej chwili białe biegają po mieszkaniu, a bure obserwuje, komu by tu manto spuścić :twisted: (samo już dziś dostało od Kluni)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pt wrz 14, 2007 20:28

Ryśka - jak tam Tekken?

( u mnie na bazarku aukcja 2 rzeczy się skończyła :D 25zł z nich jest - może niewiele, ale zarnko do ziarnka :D:D za kilka dni wystawie kolejny bazarek :D )

Lili

Od: Wto lut 05, 2002 21:48

Post » Pt wrz 14, 2007 20:35

Lili, Tekken słodziak! Takie milusie futerko, taki gaduła. Dziś miał się zupełnie dobrze. :D
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pt wrz 14, 2007 22:53

Nowa zabawa "cudownych kociaków" :twisted: u mnie:
Prowodyr - Oman
Glowne narzedzie - polmisek

Serfing na polmisku po podlodze :twisted:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

[poprzednia][następna]