Krzyk rozpaczy- kto nas pokocha?????

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 10, 2007 17:31

zasadzkas, dzieki za bazarek :)
ja tez mam jakies drobiazgi to wystawie, ale chyba nie dam rady dzisiaj

ze schronu zabralam cala dziewiatke (!)

nie umialam zdecydowac ktory przypadek pilniejszy
sa 4 maluszki ok 4-6 tyg i 5 podrostkow, w tym nasza tri

wszystkie kociaki od razu zabralam do weta, dostaly antybiotyk, vetminth, krople do oczu i fiprex na kark
wet zrobil mi cala dziewiatke w super cenie 50zl (mam rachunek, ale nie jest to faktura)

po drodze do domu kupilam dwie plytkie miski, ktore beda sluzyc za kuwetki, jedzenie, zwirek

kotki byly glodne, nawet te plochliwe zaczely jesc, oprocz tri, ale tej z bardziej wyrazistymi kolorami, ta spi, nie garnie sie do jedzenia...

maluszki nie umieja ladnie jesc, cos usiluja ale srednio im to idzie
nie wiedza tez co to zwirek, dostaly opieprz bo go jedza! teraz jak u nich bylam to wlasnie dwa spaly w kuwecie

wszystkie maja biegunki, narazie nic na to im nie dalam, smecte dac? jak im to podawac? w czym?

mam nadzieje ze po przejsciu na kocia karme w kuwetce bede znajdowala bardziej zwiezle formy

jak chcecie zdjecia to pstrykne towarzystwo pozniej

kociaczki sa mile, wszystkie maluszki przybiegaja gdy wchodze, sa przytulasne, dorosle, tylko jeden zapuszcza traktor bez powodu, pozostala czworka raczej jest na dystans, bedziemy nad tym pracowac

kociaki zostana u mnie tylko kilka dni, nie moge ich dlugo trzymac, juz tak mam awanture w domu, po drugie od jutra nie mam co zrobic z innymi kociakami, ktore jakis czas temu ratowalam (mam banerek w podpisie ktory jest odnosnikiem od ich watku), kociaki do jutra maja warunkowy tymczas, po tym nie mam co z nimi zrobic, absolutnie odpada laczenie ich z tymi schroniskowymi

prosze o pomoc w organizacji tymczasow...
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Pon wrz 10, 2007 21:58

ta ciemniejsza tri nadal osowiala, podstawilam jej mleczko pod pyszczek, wypila dosc troche, ale ja nie wiem czy ona wyszla cos zjesc...

kilka jest takich co w miskach chetnie siedzi, inne mniej, biegunke maja chyba wszystkie, nie bylo zwiezlej kupki w kuwecie
dalam im smecte

z oczek ciemnejszej tri cieknie gesta, bialawa substancja, teraz ma lepsze ale w schronie i pozniej widzialam, ze jest zabarwiona krwia, u tego calkowicie czarnego tez "gnojki" w kocikach byly ciemniejsze, byc moze tez ma podobnie, ale ten jest bardziej zabawowy, biegal za kawalkiem papieru.... ale z kolei dosc glosno oddycha
one wszystkie dostaly betamox, wiem ze nie zawsze byl skuteczny przy kk (o ile faktycznie maja kk)
jesli do jutrzejszego popoludnia nie bedzie poprawy to poprosze o inny antybiotyk

kotki dostaly tez przed snem kropelki do oczek

jutro mam wazny wyjazd, przez kilka godzn kotecki beda same, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, dostana jedzonko, plyny itp

przypominam ze kotki moga byc u mnie tylko kilka dni, szukamy tymczasow a najlepiej domkow na zawsze!

natur11

Post » Pon wrz 10, 2007 22:00

aha, Tweety zrobila aukcje:
allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=243351424

zapraszam!

natur11

Post » Pon wrz 10, 2007 22:04

takie cuda :1luvu: :1luvu:

brać i kochać

troszkę tylko trzeba podleczyć ale potem przyjaciel na całe zycie

Jola nie ma gdzie potem tych kotków umieścić :( przecież nie odda ich do schronu....
W BB nie ma żadnego tymczasu
nawet dla maluszków ani dla takich kolorowych kotków

A przecież one napewno znajdą domy. Są młode śliczne....o Wenę bardzo podobną do tej białej tri wiem ze była kolejka chetnych.

Bardzo bardzo proszę w ich imieniu....
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pon wrz 10, 2007 22:05

Dziewczny, a może zrobić akcję ogłoszeniową? Poogłaszać te koty gdzie tylko się da. Może choć kilka z nich znajdzie domki.

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pon wrz 10, 2007 22:05

hmm ja jestem tu nowa.. Mam kilka zbednych dosc ładnych rzeczy w domu. Moze sie przydadza zeby sprzedac??
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Pon wrz 10, 2007 22:08

Madie pisze:hmm ja jestem tu nowa.. Mam kilka zbednych dosc ładnych rzeczy w domu. Moze sie przydadza zeby sprzedac??

Madie, w Twoim wątku czytałam o panleukopenii. Niestety chyba nie powinnaś nic wystawiać na bazarku :( Chyba, że wyraźnie zaznaczać, że tylko do domów ze szczepionymi kotami. Ja z tego powodu na straty spisałam moje kocykowe fanty :(

mokkunia

Post » Pon wrz 10, 2007 22:10

a co z ta czarna kicia/kiciem z pierwszego zdjecia? :( czy ona/on zostal/a w schronisku?
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Pon wrz 10, 2007 22:13

Och, nie pomyslałam o tym...
Hmm chciałam wystawic kilka nowych ksiazek , jakas bizuterie, nic kociego. Ale jesli moge kogos zarazic to rzeczywiscie bez sensu.
Inna sprawa ze koło mnie jest sliczny sklepik z cudownie tanimi slicznymi rzeczami. Zrobie jutro kilka zdjec w sklepie, poprosze znajoma pania zeby mi je odlozyla i bez przynoszenia do domu wystawie. Moze byc tak?
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Pon wrz 10, 2007 22:17

nie, Jola napisala że zabrała wszytskie więc czarny chyba też wyjechał ze schroniska.
Nie sądzę żeby Jola potrafiła zostawić tam jakiegokolwiek kota

Sytuacja jest naprawde ciężka....kociaki muszą zniknąć z Joli domu za kilka dni....tylko tyle czasu mamy na znalezienie jakiegoś rozwiązania

Też jestem za tym zeby koty poogłaszać gdzie się da, tylko tzreba by napisać że są ze schronu więc przyszli opiekunowie muszą się liczyć z kosztami.....

berni

Post » Pon wrz 10, 2007 22:27

Madie pisze:Och, nie pomyslałam o tym...
Ale jesli moge kogos zarazic to rzeczywiscie bez sensu.

Madie, jak wiem, że nie miałaś złych zamiarów :)
Ja może jestem przewrażliwiona. Ale chyba nie tylko ja. Wirus p może długo żyć sobie w mieszkaniu np :(

mokkunia

Post » Pon wrz 10, 2007 22:49

Rozmawiałam z Jola, wzięła wszystkie dziewięć kociąt bo patrzyły błagalnie...

Mnie coś wczoraj tknęlo kiedy patrzyłam na ciemniejszą TRI, i okazało się że to ona jest w gorszym stanie niż ta jasna...
Intensywnie szukamy DT i chyba jest dla dwóch dziewczynek szylkretek.
Obrazek
Obrazek

neris

Od: Czw lis 16, 2006 10:58

Post » Pon wrz 10, 2007 23:04

Może jakimś cudem?

Kupię / przygarnę Kota

email: opos1@op.pl
miejscowość: Katowice

Poszukuję kota trójkolorowego... Mianowicie czarno-biało-brązowego. Rasa obojętna
"Akceptacja śmierci i protest przeciw niej: dwie nieusuwalne strony naszego życia." (L.Kołakowski)

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

Post » Wto wrz 11, 2007 3:23

Jakie biedactwa...
Nie mam jak pomóc z DT, bo jestem za daleko.. mogę jedynie wspomóc pieniążkowo.. i podnieść watek do góry.

Patr77

Od: Wto wrz 12, 2006 0:05

Post » Wto wrz 11, 2007 6:42

DT pilnie, rozpaczliwie pilnie potrzebne!!!!

Stałe równiez mile widziane 8)

berni

[poprzednia][następna]