ile kosztuje uśpienie kota?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 14, 2011 12:06 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Tristania83 pisze:Nie bardzo rozumiem wasze oburzenie...Ja od pół roku szukam domu dla kotka, którego sama nie mogę adoptować, bo już mam jednego i strasznie ze sobą walczą. Mimo wszystko nadal trzymam kociczkę z nadzieją, że znajdzie się ktoś chętny i ją przygarnie. I ostatnio sama rozważam opcję uśpienia jej.. Chyba nie sądzicie, że lepiej byłoby oddać kota do schroniska, gdzie zdychałby powoli z głodu, ciasnoty, chorób itp.? A może lepiej byłoby wyrzucić gdziekolwiek z nadzieją, że sama sobie znajdzie dom? Więc nie wiem, czy właśnie uśpienie nie byłoby najlepszym wyjściem...
A skoro jest tak dużo ludzi, którzy chcieliby mieć kotka, to czemu nikt nie chce mojego?? Przez pół roku zadzwoniło może pięć osób, ale oni przecież chcieliby za darmochę mieć długowłosego, rasowego kota, najlepiej jeszcze z rodowodem...

nie odbieraj jej prawa do życia,nie jesteś Bogiem...
Obrazek Asia 1.02.2010 (*)- śpij malutka:( Zawsze będziemy o Tobie pamiętać.
Obrazek Gosiek i Szarcia.Obrazek ZAPRASZAMY

anusia27

Od: Pt kwi 02, 2010 10:35

Post » Pon lis 14, 2011 12:06 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

JaEwka pisze:usypianie zdrowego kota jest przestępestwem za które ty i weterynarz możecie odpowiadać przed sądem :?
A jak kotki sa agrewsyne wobec siebie to może pomyśl o kroplach bacha, lub feliway do kontatku. Jest tez karma royal canin calm aid...
Jak można w ogóle pomyślec nad uśpieniem zdrowego kota...

:ok:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon lis 14, 2011 12:08 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Chcę oddać za darmo, bo to zwykły, ale śliczny dachowiec. Nie mogę pozwolić sobie na trzymanie dwóch kotów, bo mam za małe mieszkanie. Dużo dałam ogłoszeń, tutaj zresztą też dziś zamieściłam.
adopcje/profil.php?p=12327

Tristania83

Od: Pon lis 14, 2011 11:40

Post » Pon lis 14, 2011 12:09 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

w adopcjach jeszcze nie ma -to trochę trwa zanim się pokaże -zakładaj wątek na kociarni

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon lis 14, 2011 12:13 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

JaEwka pisze:usypianie zdrowego kota jest przestępestwem za które ty i weterynarz możecie odpowiadać przed sądem :?
A jak kotki sa agrewsyne wobec siebie to może pomyśl o kroplach bacha, lub feliway do kontatku. Jest tez karma royal canin calm aid...
Jak można w ogóle pomyślec nad uśpieniem zdrowego kota...

A wysterylizowane są te kotki?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon lis 14, 2011 12:15 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

No właśnie czy ciachnięte?
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon lis 14, 2011 12:18 Re:

martaEG'a pisze:wiesz, życzę Ci żebyś nigdy nie musiała się tego dowiedzieć...

Uwierzycie, że nie wiem, nie pamiętam ile płaciłam za eutanazję psa i dwóch kotów (w czasie ostatnich 20 lat)? Po prostu te informacje jakoś nie docierały do mnie, nie były ważne wobec tragedii, jaką przeżywałam w związku z koniecznością pomocy w przejściu za TM.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon lis 14, 2011 13:36 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Dobra, nie było tematu:) Wystarczy, że ktoś wyrazi swoje zdanie na jakiś temat, a już zostanie nazwany przestępcą czy czymś takim. Przestępstwem to jest podrzucanie komuś zwierząt, wyrzucanie je do lasu czy do schroniska..Ja uratowałam tego kota i trzymam go już pół roku błagając ludzi, żeby go ktoś przygarnął. Niestety wielu z Was potrafi tylko oceniać na forach, co jest dobre, a co złe...Zamiast w rzeczywisty sposób pomagać. :evil:

Tristania83

Od: Pon lis 14, 2011 11:40

Post » Pon lis 14, 2011 13:38 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

założyłaś wątek? wkleiłaś zdjęcia tego kota?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon lis 14, 2011 13:52 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Tristania83 pisze:Dobra, nie było tematu:) Wystarczy, że ktoś wyrazi swoje zdanie na jakiś temat, a już zostanie nazwany przestępcą czy czymś takim. Przestępstwem to jest podrzucanie komuś zwierząt, wyrzucanie je do lasu czy do schroniska..Ja uratowałam tego kota i trzymam go już pół roku błagając ludzi, żeby go ktoś przygarnął. Niestety wielu z Was potrafi tylko oceniać na forach, co jest dobre, a co złe...Zamiast w rzeczywisty sposób pomagać. :evil:

Ale wśród samych znajomych i sąsiadów trudno jest.
Naprawdę, zrób ogłoszenia. Załóż wątek na Miau, dodaj do działu Adopcje.
Masz konto na FB?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lis 14, 2011 13:55 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Tristania83 pisze:Dobra, nie było tematu:) Wystarczy, że ktoś wyrazi swoje zdanie na jakiś temat, a już zostanie nazwany przestępcą czy czymś takim. Przestępstwem to jest podrzucanie komuś zwierząt, wyrzucanie je do lasu czy do schroniska..Ja uratowałam tego kota i trzymam go już pół roku błagając ludzi, żeby go ktoś przygarnął.Niestety wielu z Was potrafi tylko oceniać na forach, co jest dobre, a co złe...Zamiast w rzeczywisty sposób pomagać. :evil:

Tu nie chodzi o to co jest dobre a co złe. Rozważałaś uśpienie zdrowego kota. A to jest przestępstwem w świetle prawa. Jesteś niesprawiedliwa oceniając tu zebranych ludzi że w sposób rzeczywisty nie pomagają. Proponuję poczytać wątki osób, które mają po kilkadziesiąt kotów i je leczą na własny koszt bądż z drobną pomocą.
Tu na forum pomaga się zwierzętom w sposób rzeczywisty często kosztem własnej rodziny.
Napisz do CatAngel za drobną opłatą porobi Ci ogłoszenia na kilkudziesięciu portalach.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon lis 14, 2011 13:55 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

ja tam nie widziałam żeby Cię ktoś przestępcą nazwał :roll: Napisałam tylko jakie jest polskie prawo które zabrania usypiania zdrowych zwierząt to u nas w kraju przestępstwem jest.

Dawałyśmy Ci rady skorzystaj z nich. Nie odpowiedziałas na pytanie czy koty są wysterylizowane? Bo to może być przyczyną agresji.

Przjrzyj wątki i zobacz po ile kotów ludzie mają, ilu już pomogli i z jakimi trudnymi przypadkami się stykają, a potem dopiero pisz, że osoby z miau nic nie robią... :roll:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon lis 14, 2011 14:12 Re:

...
Ostatnio edytowano Wto wrz 18, 2012 19:03 przez ka_towiczanka, łącznie edytowano 1 raz
ka_towiczanka

Post » Pon lis 14, 2011 14:13 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Zmieniając temat i wracając do głównego pytania..
U mnie za uśpienie i utylizację dorosłego kota wet bierze 50 zł, za kocięta 5 zł od sztuki..Jaka jest cena uśpienia kilkumiesięcznego kociaka nie wiem- oddałam co prawda jednego do uśpienia, ale o cenę już nie zapytałam
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Pon lis 14, 2011 14:21 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

A może jednak autorka wątku postara się o jakieś ogłoszenia?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]