Koty p.Ali - Tricolorka za TM (')

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 07, 2007 22:02

co nowego słychać?? jak tam kociaczki? :)
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Wto maja 08, 2007 6:30

Tutunia już zaczęła ładnie jeść. Jej brat Kacperek został wczoraj zamówiony i najprawdopodobniej będzie miał niedługo swój domek. No i wczoraj do swojego domku pojechały dwa kotki - Figa i Bratek. Wczoraj trzymałam przy kroplówkach dwa koty - były tak grzeczne, że nie mogłam uwierzyć. Mój Myszak przecież wyczyniał takie wygibasy, że ledwo mogłam go utrzymać.
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto maja 08, 2007 19:15

Wczoraj Skinny jeszcze biegał i skakał. Grzecznie pozwolił sobie dać kroplówkę, miał apetyt. A teraz kiteńka już nie ma. Jeszcze rano go głaskałam, leżał biedulek zupełnie bez sił. Widać było, że odchodzi. Jeszcze reagował na swoje imię, kiedy pani Ala do niego mówiła. Odszedł, bardzo cichutko...
Żegnaj kiceńku... (')
...

CoToMa

Post » Wto maja 08, 2007 23:49

Dobranoc...Kotku [*][*][*]
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro maja 09, 2007 7:11

CoToMa pisze: Figa i Bratek. Wczoraj trzymałam przy kroplówkach dwa koty - były tak grzeczne, że nie mogłam uwierzyć.

ciesze się z powodu Figi i Bratka.

a Skinny....bardzo mi przykro.. :(
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Śro maja 09, 2007 12:08

:cry: :cry: :cry:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Sob maja 12, 2007 7:18

W czwartek wieczorem trafiła do pani Ali nowa kotka. Jest po złamaniu kręgosłupa, który jakimś cudem sie zrósł. Kiedy się ją głaska, można wyczuć to zrośnięcie. Koteczka dostała na imię Sówka, bo faktycznie jej pyszczek przypomina małą sówkę. Ma nad noskiem taką plamkę jak katowicka (teraz Femkowa) Milusia. Sówka jest bardzo przytulankowa i miziasta. Niestety nie ma większości zębów i raczej jest wiekowa. Na szczęście apetyt jej dopisuje.
Suzet (kotka po sterylce aborcyjnej) też zaczęła wreszcie jeść. Widocznie kryzys już minął.
Bratek najprawdopodobniej wróci do przytuliska. W nowym domu zupełnie nie potrafi się odnaleźć, więc chyba powrót w tej sytuacji będzie najlepszym wyjściem.
Natomiast z Figunia w nowym domu jest wszystko w porządku. Poznałam jej nowe panie i myślę, że zrobią wszystko, aby kitce było u nich jak najlepiej.
W czwartek również trafił do pani Ali stary ratlerek. Cały czas sie trzęsie. Ma dziwnie powycinaną sierść na grzbiecie i boi sie brania na ręce. mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie.
...

CoToMa

Post » Pon maja 14, 2007 15:43

Byłyśmy dzisiaj z panią Alą u weta. Niestety jedna kotka, czarna, bardzo stara kiteńka, nie wróciła już z nami :cry:

Biegaj kiciuniu na tęczowych łąkach i bądź szczęśliwa...

(')
...

CoToMa

Post » Pon maja 14, 2007 15:46

ojej.... :( [*][*][*]
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto maja 15, 2007 7:14

tak mi przykro :( :(
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Wto maja 15, 2007 13:07

To jest Sówka. Jest przekochana i przytulasta. Chętnie nadstawia główkę do głaskania i mruczy. Boi sie innych kotów. Niestety po urazie kręgosłupa został jej zupełnie bezwładny ogonek. Sierść na razie jest szara, ale niedługo na pewno będzie piękną koteczką.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Nuka świetnie sobie radzi z kotami i psami. Jest przylepką, zazdrośnie gruchającą, gdy widzi, że ktoś inny jest głaskany zamiast niej.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Suzet znowu nie chce jeść, ale za to przechadza się już po pokoju. Nieśmiało nadstawia łebek do głaskania,wczoraj nawet wywaliła brzusio i dała się po nim pomiziać.
Obrazek Obrazek

Niestety Brateczek uciekł z nowego domu. Wieczorem jedziemy na poszukiwania, weźmiemy ze sobą klatkę łapkę. Mam nadzieję, że uda sie go odnaleźć i złapać...
...

CoToMa

Post » Śro maja 16, 2007 0:14

Kciuki za Bratka.
Czekamy na wieści...
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Śro maja 16, 2007 6:23

Pojechałyśmy wczoraj na poszukiwania Bratka. Niestety padało. Zostawiłyśmy klatkę łapkę (wcześniej siedziała w niej mama Bratka) z pysznym jedzonkiem, facet ma zaglądać. Obeszłyśmy teren, kiciałyśmy, ale na razie nic. Mam nadzieję, że sie znajdzie.

Całą noc dzisiaj śniło mi się łapanka. Śniło mi sie, że złapałyśmy Czarną kotkę, dwa czarne pełzające maluchy, wielkiego dzikiego rysia, a na końcu Bratka. Oby ten sen był proroczy (oczywiście oprócz tego rysia).

Wracając musiałyśmy jechać zygzakiem z powodu wyskakujących na drogę żab różnej wielkości. Dobrze, że nie napotkałyśmy po drodze policji, bo jak nic kazaliby nam dmuchać w balonik...
...

CoToMa

Post » Śro maja 16, 2007 20:52

Pojechałyśmy dzisiaj szukać Bratka. Obeszłyśmy okolicę, popytałyśmy ludzi w sąsiedztwie. Facet w ogóle nie odbierał telefonów, po prostu olał Bratka i nas. Szukał dzisiaj kolejnego kota, dzwonił do marry, był również w schronisku. Oczywiście kota nie dostał.
Jutro tez pojedziemy.

Wracając zauważyłyśmy przy poboczu małą suczkę szarpiącą jakieś worki. Chyba była wygłodniała. Niestety nie dała sie złapać, była przerażona. Zostawiłyśmy jej trochę jedzenia, jutro zobaczymy czy zjadła.

Dzisiaj poszedł do adopcji Kacuś. Nowy domek został przemaglowany na wszystkie strony. Myślę, że to będzie dobry domek. Umowa adopcyjna została bez problemów podpisana, nowi właściciele byli bardzo przejęci, okna obiecali zabezpieczyć, o wszystko sie wypytali.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
...

CoToMa

Post » Śro maja 16, 2007 22:16

trzymam kciuki za Bratusia :ok:
Kacuś jest cudny :1luvu: zycze mu wszystkiego najlepszego :ok:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

[poprzednia][następna]