Eulalia- po 1,5r w domu znów niechciana! Pilnie nowy DS!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 20, 2007 8:50

Jak niektórym ludziom łatwo przychodzą decyzje o odebraniu innym życia :evil: Przecież ona tyle lat uczestniczyła w ich życiu i co w zamian dostała :( Gdyby CI ludzie trafili do innych wetów, prawdopodobnie Eulalia już by nie żyła a ludziska zadowoleni, że pozbyli się ciężaru wykopali jej grób w swoim ogródku.

W jakim my świecie żyjemy :cry:

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Pt kwi 20, 2007 9:31

Ojejuuuu, jaka Ona podobna do Pigułki, która niestety latem ub.r. przebiegła Tęczowy Most - piękności :)
Aż mi się do niej serce wyrywa, jednak są 2 "ale":
1. Finanse - mam już w domu 8-letnią Kulkę z AZS i innymi problemami zdrowotnymi - już ledwie zipię finansowo, ze strachem myślę o wakacjach, bo wtedy nie mam jak dorobić, a zaskórniaki na koncie rozpływają się na Kulcię w tempie zastraszającym. Do tego jest jeszcze Psot (9 lat, też z przywarami zdrowotnymi swego wieku) i półroczna Inka.
2. Boję się, jak by ją przyjęła Kul - ona do tej pory niezbyt akceptuje Inkę.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt kwi 20, 2007 9:48

To co mogę powiedzieć o zdrowiu Eulali na chwile obecną to to, że jest zdrowa :) Weci zanim podjęli ostateczną decyzję przebadali ją dokładnie tzn. ma zrobione badania krwi, i morfologia i biochemia wszytko w normie. Przeszła bez problemowo zabieg sterylizacji i wydaje się być okazem zdrowia. Gdyby nie informacja jej byłych "opiekunów" nigdy nie powiedziałabym, że ta kicia jest w takim wieku.
Chciałabym, żeby zdrówko dopisywało jej już zawsze, ale wszyscy wiemy, że takiej gwarancji nie ma :(

Adria

Post » Sob kwi 21, 2007 13:03

Olu, co słychać u Eulalki dziś? :)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Sob kwi 21, 2007 15:26

Eulalka jest po prostu niesamowita...
Śpi ze mną jak dzieciaczek przytulona. Pod kołdrą jak najbliżej mnie, albo koło głowy zwinięta w kłębuszek i mrrruuuczy bosko :D
Pół nocy dziś nie spałam z powodu bólu zęba a ona mrruczała i mrruczała leżąc koło mnie, barankując moją twarz i nadstawiając się do miziania.. jest no.. niesamowita po prostu :lol:
I aportuje 8)
Odkrycia tego dokonałam bawiąc się z nią o 4 nad ranem lewkiem, którego najpierw kilka razy zabiła a potem przynosiła mi po każdym rzuceniu... Kilka zdjęć udało mi się zrobić jak się bawiła to potem wstawię.. Bawiła się jak młody kociak z chochlikami w oczach :twisted:

Almacita

Od: Czw sty 11, 2007 11:18

Post » Nie kwi 22, 2007 13:38

no to czekamy na foteczki :) chce sie ponowanie w niej zakochac ;)

Macho

Od: Sob gru 02, 2006 17:07

Post » Pon kwi 23, 2007 11:36

Cudny opis, czekam na fotki :lol: te chochliki w oczach chce zobaczyć ;)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon kwi 23, 2007 21:15

Zgodnie z obietnicą rozbawiona Eulalia :lol:

Przepraszam, że jakość zdjęć nie najlepsza, ale i tak wybrałam te najładniejsze :oops:

Diabełek w akcji :twisted:

Obrazek

A masz ty wstrętny wrogu..

Obrazek

Zwycięstwo smakuje najlepiej 8)

Obrazek

Widzę, że wymiękasz koleś..

Obrazek

Almacita

Post » Pon kwi 23, 2007 21:17

Jakie to cudeńko jest! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

(mam straszną słabość do kocich staruszków)

janykiel

Od: Wto lip 05, 2005 19:54
Lokalizacja: miejscowy od 2002: ex Gandalf Jarka, ex janykiel3, ex ascalithion:P, ex Jose AB

Post » Śro kwi 25, 2007 22:51

Eulalka to Kota spragniona towarzystwa i ciągłej nieomalże uwagi 8)
Dobitnie i jednoznacznie daje do zrozumienia, że trzeba się nią zająć bo właśnie nadszedł czas na mizianki, baranki i inne słodkości..
Jeśli.. nie daj Boże.. mimo jasno przekazanych znaków i sygnałów zajmę się czymś innym.. np. zupełnie niepotrzebnym odebraniem telefonu albo (o zgrozo!) będę brała prysznic zamiast zajmować się Kotą.. to Ona i tak dopnie swego :twisted:

Rozmawiasz? No to ja z Tobą porozmawiam! O to ucho Twoje? Miziu nos Ci tam wsadzę.. i barana szczelę,że Ci się gwiazdki miłości pokażą.. o oko.. w sumie niepotrzebne do rozmowy, to się trochę poocieram.. no i sumie to ja Cię zagłuszę niech słyszą,że się mną nie zajmujesz :twisted:
A po co tam wlazłaś do tej wielkiej białej miski? Daj mi buzi! Jestem tu i czekam wyjdź w końcu ileż można, nooo... taka jesteś to ja Ci na głowę wejdę. O! Haha.. myślisz, ze wpadnę do środka? Nie licz na to. Widzisz zatrzymałam się na Twoich plecach :twisted: będziesz miała nauczkę żeby szybciej się mną zająć.. bo ja czekam.. no.
A teraz to już kończ pisać i chodź do mnie.. spaaać mi się chce..
Eulalia

Almacita

Post » Czw kwi 26, 2007 8:40

:mrgreen:

Adria

Post » Czw kwi 26, 2007 21:51

Kilka nowych fotek Ślicznej Koty..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Eulalia jest naprawdę wyjątkowa...

Almacita

Post » Czw kwi 26, 2007 21:55

Ciotka...Ty włącz to gg! Bo ja pisze i pisze :)

Adria

Post » Pt kwi 27, 2007 9:06

Eulalia przebywa u Ciebie w Katowicach tak?
Pewnie w weekend pójdziemy do babci TŻa (jutro może) i napewno fotki Eulali wezme ze sobą ;-) których jeszcze kotów to się zobaczy, ale myślę, że Eulalia byłaby super... swoją drogą co do zebów - idzie gdybac, czy poprzedni właściciele je czyścili... bo jeśli nie, to przy całkiem białych ząbkach ona może być całkiem "młoda" ;-)

Śliczności z niej...

A jeździsz czasem do Krakowa? to tak pytam asekuracyjnie, żeby się zorientować czy ewentualnie musimy planować wyjazd do katowic (hehe, w tamte okolice byliśmy już po żółwia, więc jakby babciaTŻa wybrała Eulalie, to byłby śmieszny zbieg okoliczności z tymi śląskimi zwierzakami, hehe)

EDIT: Tż oglądnął fotki, myślimy, że na 90% wybór padnie na Eulalie, jutro damy znać ;-)

Lili

Od: Wto lut 05, 2002 21:48

Post » Pt kwi 27, 2007 9:54

Tak Eulalia jest u mnie w Katowicach :)
To,że poprzedni właściciele nie czyścili jej zębów jest więcej niż pewne.. Więc istnieje możliwość, że jest młodsza niż powiedzieli..
Bawi się chętnie, jest skoczna, maleńka i przesłodka zagadywaczka :D

Tylko trzeba pilnować drzwi wyjściowych bo jest bardzo ciekawska :twisted:

Jest ślicznością kochaną... ja w niej jestem okrutnie zakochana i wiem, że podbije każde serce...

Do Krakowa raczej nie jeżdżę, ale możliwe, że akurat w tą niedzielę pojadę ;)
A jeśli nie to zapraszam do Katowic.. Śląskie Zwierzaki Rules 8)

Almacita

[poprzednia][następna]