Amelia [*][*][*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 30, 2007 10:43

Aniu, jak Ci możemy pomóc?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt mar 30, 2007 14:40

Amelia serdecznie dziękuje za wszelką pomoc - od kciuków począwszy :D
Tfu tfu żeby nie zapeszyć, ale wygląda, że jest trochę lepiej. W nocy już trochę zjadła, a dzisiaj to już wogóle - wypiła prawie dwie miseczki wody z rozprowadzonym Convalescence i pochrupała trochę chrupek dla wątrobowców :D . Wczoraj i przedwczoraj biedula głównie leżała, a dzisiaj i myła się super, i miziała, i udeptuje jak tylko się na nią spojrzy. widać, że czuje, że tyle osób ciepło o niej myśli.
Pierwszy worek karmy ma ze schroniska - tzn. kupiony na schronisko :D . Muszę się jeszcze dowiedzieć, czy jest mokre dla wątrobowców, bo u Amelki z ząbkami słabawo, to być może mokre lepiej by wchodziło. I na to już schroniska nie będę naciągać. W końcu potyrzebujących jest tu sporo.
Amelii stale powtarzam, że ma zdrowieć, bo czeka na nią domek :D

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pt mar 30, 2007 14:48

Trzymamy kciuki, łapy, łapki i łapeczki za Amelkę!
:1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:

A tych pieniążków za BG mi nie odsyłaj, będziesz miała na początek dla Amelki... Wygłaskaj ją ode mnie bardzo mocno... :D
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt mar 30, 2007 15:24

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Amelke. Jest śliczna!

jupo2

Od: Pt mar 10, 2006 18:31

Post » Pt mar 30, 2007 19:45

Myślę dużo o Babuni i o Amelii. Po śmierci Babuni nie miałam zamiaru zaraz kimś zastąpić jej miejsca. Odwrotnie - pomyślałam, że nie. Ale... nagle na drugi dzień pojawiła się Amelia. Jakby podesłana przez Babunię. Gdyby Babunia żyła, nawet nie myślałabym o Amelii, owszem, szukałabym jej intensywnie domu, ale wiedziałam i wiem, że koniec, więcej kotów po prostu nie wolno mi mieć. To przemyślane. Więc paradoksalnie - jakby Babunia odeszła żeby Amelia miała miejsce, jeszcze raz o kogoś się zatroszczyła.
Amelia nie jest podobna do Babuni. I dobrze. Gdyby była podobna to nie wiem, czy miałabym siłę ją przygarnąć, wciąż porównywałabym ją z Babunią. Amelię z Babunią łączy wiek i ciężkie przejścia. Poza tym jest inna. Jest jakby spełnieniem w jakimś ułamku moich marzeń o persie - ma nieco persowatą, płaskatą buzię ze spłaszczonym noskiem. Nie będzie nigdy Babunią, ani dla mnie, ani dla nikogo, będzie Amelią. I widocznie tak ma być.

Anka

Post » Pt mar 30, 2007 20:10

CoToMa pisze:Trzymamy kciuki, łapy, łapki i łapeczki za Amelkę!
:1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:

A tych pieniążków za BG mi nie odsyłaj, będziesz miała na początek dla Amelki... Wygłaskaj ją ode mnie bardzo mocno... :D

Wieeelkie dzięki :D

Anka

Post » Pt mar 30, 2007 20:16

:ok::ok::ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt mar 30, 2007 20:23

Po smierci Babuni, na nastepny dzien, w pracy znalazlam w klateczce male, brudne, zwiniete futerko. Kiedy kicia spojrzla na mnie wiedzialam, ze ma na imie Amelia i ze ma tak madre spojrzenie jak Babunia. Powiedzialam o tym nawet Ani obawiajac sie jej reakcji :oops:
Nie mam pojecia dlaczego wlasnie tak pomyslalam. Amelia potrzebuje duzo cieplych mysli bo opieke ma wspaniala, Ania cudnie sie nia zajmuje :)

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Pt mar 30, 2007 20:28

Izabela pisze:Po smierci Babuni, na nastepny dzien, w pracy znalazlam w klateczce male, brudne, zwiniete futerko. Kiedy kicia spojrzla na mnie wiedzialam, ze ma na imie Amelia i ze ma tak madre spojrzenie jak Babunia. Powiedzialam o tym nawet Ani obawiajac sie jej reakcji :oops:
Nie mam pojecia dlaczego wlasnie tak pomyslalam. Amelia potrzebuje duzo cieplych mysli bo opieke ma wspaniala, Ania cudnie sie nia zajmuje :)

Ania ma wielkie i kochajace serducho.
Za Amelię :ok:

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Pt mar 30, 2007 21:34

Fredziolina pisze:
Izabela pisze:Po smierci Babuni, na nastepny dzien, w pracy znalazlam w klateczce male, brudne, zwiniete futerko. Kiedy kicia spojrzla na mnie wiedzialam, ze ma na imie Amelia i ze ma tak madre spojrzenie jak Babunia. Powiedzialam o tym nawet Ani obawiajac sie jej reakcji :oops:

Ania ma wielkie i kochajace serducho.
Za Amelię :ok:

Eeee tam :oops: . Żebyś widziała, jak Iza kotami się opiekuje :D
Za kciuki dziękujemy :D

Anka

Post » Pt mar 30, 2007 22:08

Amelio zdrowiej :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt mar 30, 2007 22:12

We wtorek będzie coś na bazarku- dla Amelii. Na razie się muszę wstrzymać(bo podobny przedmiot jest i nie chcę robić konkurencji)
Na razie potrzymam kciuki. :D
Obrazek
tornado w Alabamie;P

Blond Tornado

Od: Pon cze 13, 2005 1:29

Post » Pt mar 30, 2007 22:13

Anka pisze:Nie będzie nigdy Babunią, ani dla mnie, ani dla nikogo, będzie Amelią. I widocznie tak ma być.

I tak ma być.
Zaczynam za nią trzymać kciuki... By była zdrowa i zaznała szczęścia posiadania własnego domu.
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Pt mar 30, 2007 23:12

Amelio,dużo zdrowka,
Tołdi chetnie je namoczoną suchą karme,
Trzymam kciuki,
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob mar 31, 2007 0:49

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

[poprzednia][następna]