Znajda kochająca ludzi-teraz Miki ze Świecia nad Wisłą.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 07, 2007 20:47

Super!!!
Wszystkiego najlepszego w nowym domu kotku!

Mirka - on będzie jedynakiem?
Pozdrawiam
Paulina z Abi, Laylą, Halo i Teodorkiem.

paulinatob

Od: Sob lip 15, 2006 10:57

Post » Pon sty 08, 2007 15:13

Przeprowadziłem się!Już nie nazywam się znajdek z Waryńskiego,ale Pankot Miki ze Świecia nad Wisłą.Jeszcze nie odzyskałeg głosu,zaufania do odgłosów mieszkania też,ale za to mam całe 80 metrów kwadratowych z oszklonym balkonem(z widokiem na dom kultury i park!!)do szczegółówego spenetrowania bo wolno mi wszystko!Gdy jestem na kolanach pani to mam w nosie lądującą na jej ramieniu Zuzankę(papuga nimfa 6 lat-facet!!)a tym bardziej maluchy (4 papugi faliste)jakie są w klatkach.Na szczęście nie fruwają po kuchni w ktorej bywam od czasu do czasu,jeszcze najbezpieczniej w pokoju pani.Uczę się z Młodym i nawet kicaliśmy z myszką na uwięzi,a tak po cichu to obiecał mi,że będę miał osobiste myszy w terarium jakie stoi bezczynnie na balkonie!Własne myszki do plotkowania to juz chyba rozpusta,co?Chyba zacznę pisać pamiętnik bo w pokoju pani jest maszyna do pisania i juz próbowałem,napisało się samo,ledwie postawilem łapkę na klawiaturze!Senior nakarmił mnie dzisiaj szyneczką,ale pani nie widziała!Nikt tutaj nie pali papierosów więc i ja nie będę biernym palaczem,nie będę "śmierdziuchem potytoniowym",ale zdrowym i pogodnym kotem domowym.Jestem najlepszym lekarstwem na chore serce mojej pani i jak z bajek dobra wróżka życzę by spełniły się marzenia wszystkich znajdków z najciemniejszych zakamarków ich serduszka.Pankot Miki.
p.s.Jeszcze napiszę i będą zdjęcia.[/b][/list]

makosz11

Od: Pon sty 08, 2007 14:38

Post » Pon sty 08, 2007 15:17

:D :D :D
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pon sty 08, 2007 18:14

:ok:
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Pon sty 08, 2007 18:53

czekam na dalszy ciag i foteczki :D

niunia0607

Od: Sob lis 04, 2006 16:29

Post » Wto sty 09, 2007 15:25

Makosz11 jeszcze niezbyt pewnie porusza się na forum i ma problemy z wstawianiem postów. Otrzymałam mailem następny wpis do pamiętnika, więc go przytoczę.

" Dzisiaj zawarłem bliską znajomość z Zuzanką! Sprzątałem w klatkach moich "koleżanek"...Zuzanka to skarżypyta, wygwizdała "wlazł kotek na płotek.." i na wszelki wypadek zwiałem do pokoju, ale pani wołał więc wróciłem. Siedziałem na stole obok klatek i Senior awansował mnie do Najwyższej Inspekcji Kontroli! Jaki ze mnie NIK skoro ja się na tym nie znam i mój instynkt kota łowcy w uśpieniu! Nie zdradziłem Seniora, że znów mnie podkarmiał szyneczką, chociaż wcale nie jestem chudzinką jak stwierdziła ciocia Basia. Zaliczyłem pierwszą wizytę i wcale nie zwiewałem, nadal siedziałem na stole. Ciocia Basia ma koteczkę, małolata-po napadzie psa .Leczyła ją i zabrała z piwnicy do domu. Ta mała Micia jest moim lustrzanym odbiciem,(ma takie same futerko-jakaś seryjna sprzedaż czy co?!?) i zapowiedziano wizytę więc jak moja pani nauczy się wklejać zdjęcia do tego mojego pamiętnika, to na pewno zobaczycie mnie i Micię. Większość zwierząt boi się wózków inwalidzkich, ja nie i wpycham się na przejażdżkę do mojej pani, albo biegnę obok gdy jedzie do pokoju Młodego czy Seniora, a na pewno nie umknie mi jazda do kuchni. Tam jest zawsze jakiś przysmak dla Pankota Mikiego. Pierwsza wpadka! Zjechałem do wanny! Pani się myła i chciałem być kąpielowym,ale wyszła mizernie ta moja pomoc, wanna za mokra i ślizga! Zyskałem całusa w nos i wylądowałem na wózku, czyli w poczekalni. Wyszczotkowany i elegancki zająłem się piłeczką jaką kupił mi Senior. Podsłyszane od cioci Basi-senior podobno nie lubi kotów?!? Ciekawe, więc dlaczego wołał mnie na mecz z piłką i graliśmy! Wylegiwałem się całe rano obok Seniora w jego łóżku! Coś ta ciocia Basia opowiada...Przecież Senior mówił: dzieciuch z tego Pankota Mikiego...Miłe to przecież...Kochają mnie...Idę na obiadek, będzie pierś kurczaczka! Do następnego pisania. Całuję wszystkie koty. Pankot Miki."

:D
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Wto sty 09, 2007 21:47

:D :D :D
Pozdrawiam
Paulina z Abi, Laylą, Halo i Teodorkiem.

paulinatob

Od: Sob lip 15, 2006 10:57

Post » Wto sty 09, 2007 22:53

Jest niesamowity, wrecz kopia mojego Deniska. I tak samo wielki miziak! Pozdrowionka dla Duzej i pieknego kocisza :!:

FreEp

Od: Śro wrz 20, 2006 1:27

Post » Wto sty 09, 2007 23:06

Miki, cieszę się że masz takich fajnych Dużych i czekam na kolejne odcinki pamiętnika :D
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Sob sty 13, 2007 17:38

Obrazek Obrazek Obrazek :D
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Sob sty 13, 2007 17:52

Kombinator z tego Mikiego :lol:

Domek wspaniały...
Mirka nie potrafi znajdowac innych!!
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Sob sty 13, 2007 17:59

czarna_agis pisze:...

Domek wspaniały...
Mirka nie potrafi znajdowac innych!!

To "domek" znalazł Mikiego. Ja tylko potwierdziłam, że to trafny wybór. :D
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pon sty 15, 2007 10:42

Pankot Miki ze Świecia nad Wisłą donosi:przjejmuję władzę...w każdym razie nad tymi co są w za moimi plecami w klatkach..śledzę wszystko co dzieje sie w kuchni i nie straszne mi syczenie skarżypyty Zuzanki-papugi tak maja gdy dopada je strach.Te małe pyskate trzeba pilnować więc o co chodzi w tym pytaniu-"co kot robi na stole?!?! Odpowiadam: kot leży i filuje!!!Zmęczą moje uszy to zejdę,ale skoro nie było na mnie reakcji tylko pytanie...przejmuję władzę!Wprawiłem w zdziwienie całą rodzinę bo odzyskalem głos!Co się miałem odzywać jak te ćwierkające i gwiżdzące
ciągle hałasowały! Teraz ja miauczę!Młody dał mi w prezenie tygryska bym nabrał odwagi?Nabrałem i usłyszałem lament pani:"Miki.litości,jaki lucyper podpowiedział tobie byś robił własny porządek w mojej wełence!!!!Nikt!!!Przecież wiadomo od wieków,że taki miękkie i kolorowe to słabośc każdego domowego czteronożnego.Okazuje sie żę dwunożne też chomikują wełenki to je z szufladki poprzenosiłem na kanape by pofiglowac w tych kolorkach...Czy ja ciąle muszę nosić ten czarny frak?!?Tak by się chciało nałożyć na siebie coś kolorowego tylko jak zdjąć to futerko?To się gdzieś odpina?!?Widziałem! Sąsiadkę z podwórka! Jest biała i ma kolorowe łatki a ja ciągle jakbym wybierał się na koncert do filharmonii lub wrócił z teatru!Pani powiedziła"Pankot tak ma!!!Frak arystokraty więć trzeba poszukać herbów..".Ciekawe co to jest..co z tego będzie!Z tego szukania rodziny...Będę jedynakiem czy nie?Pozdrawiam.

makosz11

Od: Pon sty 08, 2007 14:38

Post » Pon sty 15, 2007 15:49

No to Miki jest już sobą. Zapas włóczek niebawem mu przywiozę. Będą mieli co domownicy zbierać po zabawie koteczka. :lol:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pon sty 15, 2007 16:57

Makosz 11 witaj :D Nareszcie ktoś ze Świecia. Prosimy o więcej fotek przystojniaka :lol:

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

[poprzednia][następna]