Moderator: Estraven
agatka77 pisze:Kochani prosze o pomoc. Pijany sąsiad wyrzucił wczoraj wieczorem kotka ,który w czasie świąt sie przybłąkał sie na naszą klatkę schodową.Widziała to moja 14 letnia kuzynka. Próbowała mu kota odebrać ale jej sie nie udało jeszcze menel ją poszarpał . Pijak na jej oczach wyrzucił to biedactwo z trzeciego piętra. [/b]
Gem pisze:Ten człowiek powinien odpowiedzieć za próbę zabicia zwierzęcia (grozi za to chyba do dwóch lat więzienia) i za pobicie osoby, która próbowała go powstrzymać. I to z całą surowością - bez żadnej ugody.
A brak złamań u kotka to dobra wiadomość, ale rzeczywiście USG jest konieczne. Mógł wystąpić krwotok wewnętrzny (oby nie!).
agatka77: brawo, świetna akcja
A brawa to dla mojej 14 letniej kuzynki która trzy tyg po operacji skoczyła do faceta dwa razy większego od siebie,żeby kociaka ratować. I jej mamy która dzieki całej tej akcji ma trzeciego kota w domu.
agatka77 pisze:Nie jestem pewna czy powinnam przenieść wątek do działu adopcji. Wybaczcie, ale jestem nowa i nie bardzo sie w tym orientuje.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 118 gości