*KD* - Mio & Mao - zdjęcia z nowych domów s. 6/7 ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 07, 2006 0:28

Jaka kochana ta kicia... :1luvu:

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Wto lis 07, 2006 21:30

Śliczna koteczko,czemu spadasz tak daleko?
Czemu nikt się nie zachwyca?
Obrazek
Mini[*]-22.10.2009r.nigdy Cię aniołku nie zapomnę.
Bibi[*]-03.11.2009r.Małe,radosne słoneczko,bądź szczęśliwa.
Lili[*]-06.11.2009r.Czekaj na mnie moja wesoła koteczko.
Izzi[*]-07.11.2010r.Zasnęłaś o wiele za szybko.Przyjdę smyku do Ciebie,czekaj na mnie.

kotek72

Od: Pt sty 13, 2006 20:20

Post » Śro lis 08, 2006 3:30

Nie spadamy! Skaczemy!

reddie

Post » Śro lis 08, 2006 13:07

Dzień dobry, koteczki :)

reddie

Post » Śro lis 08, 2006 14:07

Koteczki czekają na ciotkę Reddie :D Czekają i czekają :lol:

Tak wygląda Mamunia, kicia z działek :roll:
Obrazek Obrazek

Tak, tak - to my - Mio & Mao
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tak śpi rodzinka :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Filmiki:
1. Tak chodzimy i biegamy - Mio & Mao
http://www.youtube.com/watch?v=FVfBNR0I494
2. Tak ślicznie mruczę - Mamunia
http://www.youtube.com/watch?v=6pIh1y022m8
Obrazek

dronusia

Od: Sob mar 26, 2005 13:32

Post » Śro lis 08, 2006 17:41

Ciotka Reddie melduje, że maleńtasy są już u niej :D Cuuuuudne :1luvu: A ich Mamusia to przekochana, słodka kicia! Wystarczy spojrzeć, a od razu widać, że miziak i mruczak :love: :love:

Obrazek
Oto, ja, Mio. Taki ze mnie malusek. Jestem supel ślicnym bzdoncem. Mam fajne galotki z tyłu na nózkach. I calne usta. I casem musem pokazać zombki, bo ta siostla moja na mnie skace. Lubiem siem z niom bawić, ale wiecie, casem musem mieć tloche spokoju. Na psykład jak chcem siem pobawić dywanikiem...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
A ja jestem Mao. Tes malusek baldzo slicny. Ale chyba odwazniejsa jestem, bo siem nic a nic nie bojem tej calnej, co tu mieska. A calna siem mnie boi! :twisted: Tu akulat lezem sobie i pozujem do zdjencia, ale za chwile bendzie zabawa z siostsyckom...

Obrazek

Obrazek
Zobac, a do tego zółtego stwola mozna siem psytulić, fajny nie?

Obrazek
Ojojoj, co lobis, co lobis!!

Obrazek
Skladu, skladu, uwaga, Mao sklada siem do tej calnej. A ona nic nie widzi, hihihi.

reddie

Post » Czw lis 09, 2006 1:48

A oto krótka prezentacja :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Mio. Jest chyba spokojniejsza z duetu. Ale, ale - kto wie... Może to pozory ;) W każdym razie łazi za mną jak kaczuszka. Wskakuje na kolanka. Chce, żeby ją podrapać, o! tu! pod bródką! I jeszcze po brzuszku! Patrzy w oczy i mówi tym wzrokiem "Zobac jaki ze mnie oklusek psecudny. Taki psytulak jestem." Lubi chyba Inkę. Przechyla łepek i wpatruje się w nią, co Inkę chyba trochę deprymuje :lol: Ale też i cieszy. Nawet pozwoliła się Mio pogłaskać łapką.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Mao. To rozrabiaka, trochę dominuje nad siostrzyczką. Ma więcej pomysłów na zabawę. Ciągle biega, dlatego trudno jej zrobić zdjęcie :lol: Jak tylko zobaczyła piłeczkę, od razu zaczęła się gra w nogę. Jest świetnym graczem - ani razu nie pozwoliła piłce wpaść pod szafkę 8O Subtelnie pomiaukuje z zadowolenia. Moje pierwsze wrażenie - odważna mała! Inka się jej trochę boi, bo Mao od razu chciała jeść z nią z jednej miseczki :) Chciała się zaprzyjaźnić, a głupiutki Inkuś zwiał pod kaloryfer :lol: Mao czuje się odpowiedzialna za siostrę. Pilnuje, żeby nic się jej nie stało w nowym otoczeniu.

Obrazek
A tu się ucymy kozystać z kuwetki. Lekcja pokazowa w wykonaniu tej calnej. To ploste jest!

Obrazek
Chyba Inka przesadziła z długością wykładu połączonego z prezentacją ;) Mała Mio przysypia.

A teraz maleńtaski śpią przytulone do siebie w transporterku...

Obrazek Obrazek Obrazek

reddie

Post » Czw lis 09, 2006 11:02

Z ostatniej chwili: Mao jest też bardziej kumata ;)

Ola, wczoraj się tak spieszyłam, że zapomniałam o najważniejszym: zapomniałam zapytać o stan ich zdrowia :oops: Odrobaczałaś je? Odpchlałaś może? Bo nie wiem, co powiedzieć wetowi podczas wizyty... A muszę się szybko wybrać, bo Emenemsy kichają (Inka też ma trochę zasmarkany nochal i zastanawiam się, czy nie przełożyć sterylki :?: ) i trzeba obejrzeć oczka Mao...

A Mio leży u mnie na kolankach i... mrrrrrruczy. Z kolei Inka ma nowy punkt obserwacyjny. Dogląda stąd małego stadka (czytaj: boi się zejść do nich na dół) ;)

Obrazek

A gdyby kogoś interesowało, skąd wzięły się imiona maleńtasów... :lol:
:arrow: Muzyczka
:arrow: Film

reddie

Post » Czw lis 09, 2006 13:47

Obrazek
Mio: mlumlumlu, ale mi dobze

Obrazek Obrazek Obrazek
Kulka i Struna ;)

Obrazek
:1luvu:

Nie wiem, co na to polar, ale on już i tak został dawno przejęty przez koty. Nie ma nic do gadania.

reddie

Post » Czw lis 09, 2006 23:00

Hop, cukiereczki!

reddie

Post » Pt lis 10, 2006 2:30

Obrazek Obrazek Obrazek

Nareszcie sukces. Mio zrobiła koo i sioo DO KUWETKI! (przedtem nie chciała...) Mądra, kochana dziewczynka. Może musiała nadrobić zaległości przez to przysypianie na wykładzie? Najważniejsze, że się udało.

reddie

Post » Pt lis 10, 2006 14:50

Mao spadła z łóżka. 8O :lol: Nic w tym dziwnego, gdyby nie to, że akurat spała. Spadła (aż podskoczyłam), wyraziła zdziwienie i niedowierzanie adekwatną miną, a następnie zasnęła tam gdzie spadła. Teraz wszystkie kotuchy mają czas drzemki. Strasznie senna atmosfera się zrobiła. Chyba do nich dołączę.

reddie

Post » Pt lis 10, 2006 20:14

Ale masz ubaw z tymi przecudnymi szkrabinkami :D
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Pt lis 10, 2006 23:16

Byłyśmy u weta... Wszystkie trzy mają katar koci :( Małe dostały antybiotyk i zastrzyk na wzmocnienie. Co do Inki, która była już szczepiona - na razie mam obserwować, czy objawy się nasilają. Jeśli do poniedziałku się pogorszy, mam jej również podać antybiotyk. Gentamycyna została zalecona wszystkim. W razie czego, gdyby się coś działo złego - mam dzwonić do weta.
Wszystkie koty mają zaczerwienione języczki i niewielkie nadżerki. Ale jedzą, piją, nie są apatyczne, gorączki nie mają, chętnie brykają. Może nie będzie tak źle?...
Martwię się :( Dopiero wróciłam do domu, więc zaraz zabieram się za lekturę na temat tej choroby.

Jeszcze masa ciała:
Mio 0,7 kg
Mao 1 kg (wet nazwał ją kluseczką)

I ogólnie maluszki były hitem w klinice.

Ola, co z ich mamą? Zauważyłam, że też ma coś z oczkami. Nie jest chora?
Kurde, no martwie się bardzo :cry: Wet powiedział, że się wyleczą, że będzie dobrze...

reddie

Post » Pt lis 10, 2006 23:21

Bo będzie dobrze. Pamiętasz, ja jak przywiozłam moje też od razu mielismy KK. Gentamycyna 6 razy dziennie i cuda zrobione :D
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

[poprzednia][następna]