Wczoraj minęły trzy tygodnie odkąd Garfield jest z nami
Garfield zmienił miejsce zakwaterowania - z pralki przeprowadził się na najwyższą szafkę w kuchni (jakieś 2,10 m nad ziemią

). Mimo ślepoty włazi i złazi bez problemów, choć obie z Mamą mocno się denerwujemy, żeby nie zleciał i pyszczka sobie nie obtłukł.
Poza tym dzieje się niewiele. Garfierld jest kotem arcyspokojnym, łagodnym, ufnym, niezwykle proludzkim. Tak sobie myślę, że w swoim poprzednim domu albo był jedynym kotem, albo dominantem. Domaga się całej uwagi, całej zawartości puszki, obu rąk do głaskania i całego wolnego czasu, jakim ludzie dysponują. Gdy zgłodnieje, włącza syrenę i skrzeczy na cały dom jak rozeźlona sroka. Podczas miziania rozaniela się do tego stopnia, że zaczyna gdakać, a w stanach ekstatycznych potrafi człowieka ugryźć w nos albo w policzek.
W pozostałym czasie Garfield łaskawie pozwala się adorować uznając, że po to właśnie dobry Bóg stworzył człowieka.
Pozwalam sobie zamieścić kilka zdjęć pozostałych futer.
Oto Bucjusz, Kot Komendant, któremu zebrało się na czułości.
a tutaj Bucjusz (na wierzchu) i Ofelia (pod spodem). Ofka i Buciaszek najchętniej śpią u mnie na biurku, pod 150-watową żarówą, ledwie się tam mieszczą. Tutaj Ofelia zajęła cały wolny fragment blatu, więc Bucjuszkowi nie pozostało nic innego, jak ułożyć się na niej. Spały tak dłuższą chwilę, potem Ofka zaczęła się przez sen wiercić, Bucjusz wstał, wymył ją, i położył się obok.
Kot Hamlecik, wciąż nieodmiennie zapatrzony w Garfielda, przeżywa ostatnio ciężkie chwile. Wszyscy go mianowicie tłuką. Garfield go tłucze, bo nie życzy sobie nachalnego wyznawania uczuć. Ofelia go tłucze, bo emocjonalnie nie radzi sobie z Garfieldem, Garfielda nie stłucze, bo się dużych i rudych boi, tłucze zatem Hamleta. Glajda Hamleta ignoruje, bo zakochała się w Garfieldzie. No i nieszczęsnemu kotu pozostało tulić się do psów... a psy też nie zawsze mają ochotę...
Parę dni temu Hamlecik został zważony...
Wyszło, co wyszło...
Pół roku temu było 300 gram mniej...
i co ja mam teraz zrobić?
Jeszcze trochę, a będę mogła na Hamlecie jeździć wierzchem do pracy...
Plujek, Mihau, Bajtek, Buła, Miłość, Kluszczatek, Maćko, Helenek, Rudolf, Bieda, Propinka, Szara Pani, Grosiński, Cycek - za TM
Filip, Gryzelda, Bucjusz, Glajda, Garfield, Ofelia, Hamlet - na miejscu