Miodziowy Fundusz Alarmowy- Foczek- wszyscy "ZA" ??

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 20, 2006 18:11

postaram sie pomoc...
po sesji...
teraz nie mam kasy :(

Słonko. inicjatywa piękna... dlaczego myslałaś, że to glupie??
to genialny pomysl... w ten sposob Miodzio pomoze innym zwierzetom... nie beda musialy przezywac cierpien, ktore on przezyl.
jego historia jest niesamowita :D naprawde :D
zycze ci zebys mogla pomoc WSZYSTKIM potrzebujacym zwierzakom...
zeby juz zadne nie musialo cierpiec (bo w takie cuda ze ich nie bedzie niestety nie wierze :cry: )

i nie obwiniaj sie... zrobilas wszystko co moglas. Miodzio pod koniec swoich dni byl kochany... bardzo kochany... umarl wiedzac ze go kochacie.. i tylko to sie teraz liczy :D
Ostatnio edytowano Wto cze 20, 2006 18:31 przez covu, łącznie edytowano 1 raz
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Wto cze 20, 2006 18:23

Wspaniały pomysł...:ok:

Kattys

Od: Pon lut 07, 2005 16:11

Post » Wto cze 20, 2006 18:28

A ja się tak bałam, że mnie wyśmiejecie.... Że to głupie i podyktowane emocjami było... Zaczynam wierzyć, że nam się uda :)
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Wto cze 20, 2006 18:33

Slonko UDA SIE :D
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Wto cze 20, 2006 18:41

Słonko, a ja mam jeszcze taki pomysł, w kwestii zasilenia funduszu.

Na pewno sporo osób mogłoby się włączyć.
Mam na myśli Allegro.
MIODKOWE ALLEGRO
Założenie konta specjalnego bądź wykorzystanie czyjegoś istniejącego.
I - aukcje przedmiotów przekazywanych przez osoby chcące wspomóc fundusz.
Aukcje dobrej woli, z zastrzeżeniem że po odjęciu prowizji cała kwota uzyskana ze sprzedaży jest przekazywana na fundusz.
Linki do aukcji można by umieścić w pierwszym poście i aktualizować, podobnie jak rachunek wpływów i wypływów.
Aukcje mogłyby odbywać się non-stop.
I - ich umieszczenie na Allegro nie wyklucza udziału w licytacji forumowiczów, a jednocześnie trochę rozszerzy grono potencjalnych chętnych.
Oczywiście w opisach aukcji informacja o celu na który idzie dochód powinna się znaleźć - żeby wszystko było jasne od początku do końca.
Sama jestem gotowa przekazać kilka przedmiotów na ten cel :)

I jeszcze - pomyślcie nad tekstem jakiejś umowy którą będziesz spisywać z osobą biorącą pożyczkę z funduszu.
Zresztą, pewnie już to wszystko masz.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Wto cze 20, 2006 22:20

Pomysł z Allegro jest wart uwagi ale ja nie mam tam konta i nie potrafię zakładać aukcji... A co do umowy to nie będzie czasu jej podpisywać. Nie wszystko będzie odbywac się w jednym mieście. Raczej byłby to bardzo duży zbieg okoliczności. Jak przesyłać umowę? Powiem szczerze, że mnie zaskoczyłaś.. Nie myślałam o formalnościach... Jestem z natury ufna i myślę, że w takiej sytuacji nikt nie oszukuje i nie naciąga... Może to jednak błąd. Ale standardowa umowa użyczenia nie stanowi problemu. Tylko jak to technicznie rozwiązać... Znowu pieniądze... Nie znoszę Fenicjan- po co je wymyślili....

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?

Slonko_Łódź

Post » Wto cze 20, 2006 22:35

najprosciej umowe (podpisana !) mozna przeslac faksem, badz zeskanowana mailem
to tak gdy trzeba bedzie na szybko
Luna Obrazek

iskra

Od: Śro wrz 22, 2004 10:07

Post » Wto cze 20, 2006 22:39

Przelałam trochę i ja :) Bardzo podoba mi się idea zbierania pieniędzy na taki cel (oby nikt nigdy nie musiał z niego korzystać). Miodek bardzo przylgnął mi do serca, opłakałam jego śmierć niczym własnego kocia. Z chęcią będę regularnie wspomagać fundusz.

Smoczyca

Od: Pon maja 08, 2006 21:03

Post » Śro cze 21, 2006 1:18

Miodziowe Aukcje na Kocim Bazarku :D na Allegro siem nie znam. :oops:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=45509
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=45512
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=45513
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=45514
oraz aukcje Montes : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=45180&start=0
i MartyK. : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=45168&start=0
Zapraszamy do licytacji - Każda złotówka na wagę Życia - tak powiedziała Słonko - Ma rację :!: :!: :!:

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Śro cze 21, 2006 6:08

Kochani, bardzo, bardzo dziękuję. Siedzę i płaczę, że Miodzio chociaż go już tu z Nami nie ma jednoczy ludzi w walce o życie...

Slonko_Łódź

Post » Śro cze 21, 2006 6:42

Beliowen:"Słonko, a ja mam jeszcze taki pomysł, w kwestii zasilenia funduszu.Na pewno sporo osób mogłoby się włączyć.
Mam na myśli Allegro."
Beliowen z nieba mi spadles (spadlas?)...
Ja probuje rozgrysc jak by tu przeslac pieniadze z zagranicy na konto miodkowe...Walczymy z PayPal-em (jest tam mozliwosc przeslania forsy ale przy rejestracji jes karta kredytowa potrzebna a Fundusz takiej nie ma)...
Jak by tak konto zalozyc, jakas aukcje wymyslic czy co...
Ja juz prawie z bezsilnosci sie poryczalam...A tu sie nowe swiatlo pokazalo...
Pomoz, please....

Kasia C

Od: Wto cze 13, 2006 6:15

Post » Śro cze 21, 2006 6:58

Ja mogę na razie ze swojego konta aukcje wystawiać.
Prowizje nie są straszne, mam już trochę punktów - również za adopcje kotów zresztą - więc myślę że na początek mogłoby być.
A docelowo można by założyć konto specjalne, aktywować i sprzedawać z niego.

Co do umowy - no niestety, i tu na forum trafiali się naciągacze zbierający pieniądze na nieistniejące koty :(
Poza tym, w założeniu fundusz ma mieć pieniądze na koncie, więc ten termin zwrotu musi być jakoś założony konkretny.
W przypadku osób z forum, udzielających się, monitorowanie czy kontakt choćby są łatwiejsze bo w większości przypadków ktoś tam zna daną osobę poza forum.
Ale wydaje mi się że po prostu dla obu stron krótka, konkretna umowa byłaby po prostu pewniejsza.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro cze 21, 2006 7:11

Beliowen to cos wystaw...
Ja juz sie doczekac nie moge zeby w czyms pomoc...
A i ludzie z tego PayPala odetchna z ulga jak sie od nich odczepie (chociaz ja im i tak tej rejestracji tak latwo nie odpuszcze)...
No sprzedaj mi cos, prosze...

Kasia C

Post » Śro cze 21, 2006 7:22

I jeszcze wpadlam na pomysl ze ja tu tez moge powysprzedawac pol szafy dla Miodzia...A np stare komputery czy dvd otwarzacze tej pory rozdawalam do biednych szkol a teraz to sprzedam ...Ja sie tu ostro do roboty wezme...

Kasia C

Post » Śro cze 21, 2006 7:48

Belio ale ja planowałam przelewać na konto kliniki. Konkretną kwotę tytułem zaliczki albo zapłaty (zależy czy będą z góry zaliczkę chcieli czy dopiero po operacji). Klinik dobrych jest na tyle mało (tak naprawdę wiem o trzech), że mozna z nimi sie kontaktować. Ludzie, którzy mają takie zwierzę po wypadku niech się zajmuja nim a nie forsą. To też wyeliminuje niepewność czy pieniądze pójdą właśnie na ten cel. A z terminem zwrotu nie można być bardzo radykalnym bo przecież aukcje cieszą się różną popularnością, forum też nie zawsze jest tak samo aktywne.... Jeżeli już wyznaczymy termin to jakiś chyba dłuższy... Sama też się będę włączać wtedy w zbieranie tak żeby kwota na koncie znowu była wystarczająca w nagłym wypadku... Chociaż mam nadzieję, że bijemy piane na próżno i te tryby postępowania nie będą nigdy wdrożone.....

Slonko_Łódź

[poprzednia][następna]