Come back Klemensa, w towarzystwie Sashy i Zuzy :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw cze 01, 2006 15:19

ravikaja pisze:Ale rozumiem, że są mniejsze "problemy" z włoskami :?:
Bardzo się ciszę, że Bengale przywiązują się do opiekuna (moja Kaśka będzie bardzo szczęsliwa z tego powodu :) ).

Ja nie chcialabym Twojego optymizmu za bardzo rozwiewac - ale bengale naprawde linieja tak samo jak inne koty.

A co do przywiazywania sie do wlasciciela... kazdy wlasciciel kota chetnie wierzy, ze jego czworonog jest do niego przywiazany :roll:
Sam przekonasz sie jak to jest jak juz go bedziesz mial.

Koty na stronce niezle. Jak dla mnie to bengale maja zbyt niezalezny charakter - dlatego wybralam oci.

Chilli

Od: Wto mar 08, 2005 15:00

Post » Czw cze 01, 2006 15:38

czyli to ten z Felicity Paw :)
Tak z ciekawości- jak dostaniecie rodowód napiszcie jakie ma tam wpisane umaszczenie. Bo na zdjęciu wygląda na niebieskiego bengala. Wiem, że w Stanach takie występują, więc może rodzice przenieśli takie geny i się trafił w miocie.
W Polsce takich nie ma bo główna kocia organizacja FIFE tego koloru nie uznaje.
Będziecie mieli kota jedynego w swoim rodzaju- dosłownie :lol: :D
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw cze 01, 2006 15:48

A przy okazji kocurka - ja na tej stronie widze dwa :) Ktory to wasz?

Chilli

Od: Wto mar 08, 2005 15:00

Post » Czw cze 01, 2006 16:57

Chilli pisze:A przy okazji kocurka - ja na tej stronie widze dwa :) Ktory to wasz?

Raczej tego z klasycznym ubarwieniem weźmiemy :)
Ale wszystko wyjdzie w praniu :wink:
Znaczy dopiero jak przyjedziemy do Pani Grażynki w poniedziałek (już w ten poniedziałek-HURRRRRRRRAAAAAAAA :!: :!: :!: ), to się okaże który naprawdę zakręci nam w serduszkach :wink:

ravikaja

Od: Śro maja 31, 2006 21:11

Post » Czw cze 01, 2006 16:57

Kocio śliczny , a w jakim jest wieku?

Co do koloru to, to dla mnie jest kot niebieski , a nie gronostajowy( bo takiej nazwy w umaszczeniu u Bengali nie ma ), Rzeczywiście kotów w tym umaszczeniu jak pisze Mysza nie ma na naszych wystawach gdyż FIFE tego koloru futra nie uznaje podobnie jak TICA.
Tu jest coś do poczytania w naszym języku :D ( nie każdy zna angielski :( )http://www.kotybengalskie.republika.pl/umaszczenie.htm.

Sol

Od: Wto sty 17, 2006 18:00

Post » Czw cze 01, 2006 17:03

Teraz dopiero doczytałam że kocio jest z 21 października 2005 , a nie ten na którego przez niedoczytanie wlazłam czyli niebieski z 26 lipca

Ten z 21 października to który bo tam są dwa? Ten pierwszy czy drugi? Bo oba są śliczne .

Sol

Post » Czw cze 01, 2006 17:11

Sol pisze:Teraz dopiero doczytałam że kocio jest z 21 października 2005 , a nie ten na którego przez niedoczytanie wlazłam czyli niebieski z 26 lipca

Ten z 21 października to który bo tam są dwa? Ten pierwszy czy drugi? Bo oba są śliczne .

Jak już wyżej napisałem, raczej ten o klasycznym ubarwieniu, jak to napisała włascicielka.
Serio, aż takie nietypowe one są 8O :?:

ravikaja

Post » Czw cze 01, 2006 17:15

A ja coś dzisiaj jestem nieźle zakręcona :D :D :D pytam się ile kotek ma a tam jak wół jest napisane z którego dnia i miesiąca. Ech nieźle mnie zakręciło.

Sol

Post » Czw cze 01, 2006 17:25

Jeżeli chodzi o koty bengalskie niebieske to tak rodzą się żadko .

A te kotki z 21 października są w odcieniach brązu i nie w umaszczeni klasycznym a poprawnie w centki ( z których mogą zrobic się rozety )

w tym linku co podałam jest bardzo dobrze opisane umaszczenie bengali ,a tak wogóle to dobrze zrobiona stronka z opisem Bengala

Sol

Post » Czw cze 01, 2006 17:36

Jezu jakie one piekne!
Ja sie zakochalam w bengalach niedawno na wystawie w wawie, to chyba z tej wlasnie chodowli kotki byly, nestety pozostawione byly chwilowo pod opieka "sasiadki" od kotkow obok, wiec niewiele sie na ich temat dowiedzialam.

Ja bym wziela tego co ma napisane ze w umaszczeniu klasycznym, CUDOWNY jest, jak lampart prawdziwy :) Ale oczywiscie to sie dopiero okaze ktory was sobie wybierze :wink:

Powodzenia w poniedzialek! :wink: Niech wam sie zdrowo chowa.

Oddalam sie, zaglebic w lekturze na temat tych pieknych kotuchow. :wink:

Cree

Od: Wto gru 06, 2005 13:20

Post » Czw cze 01, 2006 18:05

Sol- dzięki za linę do republiki :)
Kurde balans... to jak to jest z tymi Bengalami :?:
Ty mówisz, że bardzo się przywiązują do Pana/Pani, tak samo mówi Pani Grażynka, właścicielka tych perełek że to kompletne "lelosie", a Chili z kolei twierdzi, że to koty bardzo niezalezne, co dla mnie skłania bardziej w stronę samotnej natury...
Dylematy, dylematy :roll:

ravikaja

Post » Czw cze 01, 2006 18:44

ravikaja-- każda z nas ma racje bo to są koty niezależne ale bardzo się przywiązujące do człowieka( z tym że wg. mnie to tak jest z większością kotów i tych rasowych i tych nie rosowców wszystkie są niezależne i kochające ) . Moje bengalki są do mnie naprawde bardzo przywiązane starsza jest mniej wylewna uczuciowo, ale jej córka to bezemnie żyć nie może za przeproszeniem nawet do łaźięki :oops: ciężko bez niej wyjść. :D. Zresztą jak już kocio u was będzie i się zadomowi to sami zobaczycie. ( ten kot to prawdziwy wulkan energi :D )

A te chłopaki są fajne , wklej fotki jak juz chłopak będzie u Was

I nie przegapcie kastracji bo niestety bengale bardzo znakują

Sol

Post » Czw cze 01, 2006 18:58

Noo wlasnie a co wtedy jak wychodzisz na dluzej...?jak daja sobie rade?
no i mam jeszcze pytanie jak to wyglada z chodzeniem na smyczce:) ?
A fotki napewno wstawimy!!! Rafal pstryknie mu niejedna sesje zdjeciowa;)

ravikaja

Post » Czw cze 01, 2006 19:11

Jak wychodze na dłużej, to wtedy dziewczyny idą spać , ( starsza a młodsza no cóż ona znajdzie sobie zawsze jakieś zajęcie to jeszcze podlotek więc bardzo lubi się bawić też psocić :) ale jak wracam to grzecznie śpi ) Dorosła bengalka jest kotem spokojnym juz wyrosła z szaleństw , chociasz czasami i w nią wstąpi :twisted: diabełek i wtety to też sobie poszaleje , ale z umiarem.
A moja młodsz kicia ( mam nadzieje że jest wyjątkiem ) to prawdziwy kocio z ADHD :D :D ale jest niesamowicie kochana .

Co do wychodzenia na smyczy to uczcie kotka od razu , moja starsza bardzo lubi wychodzić z ty że nie na dwór na spacerek ona nie ona odwiedza mieszkania sąsiadów :D , więc chodzimy sobie w gośći. A młodsza dopiero się uczy.

Sol

Post » Czw cze 01, 2006 19:29

ooo to milo, milo rowniez ze masz takiego koteczka i ze bedziemi mieli z kim wymieniac spostrzezenia.Jeszcze go nie ma a wszystko kreci sie w kolo niego :D

ravikaja

[poprzednia][następna]