sluchaj wazne zeby mial stala temperature w jakims domowe roboty inkubatorku z termoforkiem(moze byc mala butelka z wrzatkiem owinieta w szmatki) najlepiej-polecam pudelka takie z raczkami przezroczyste plastikowa na gryzonie- i zeby go nie zarazic niczym.smoczki wyparzac.butelki wyparzac.rece myc.dawac swierzo przygotowany CIEPLU mixol.nie karmic na stojaco zeby sie nie zachlystnal bo wtedy smierc od razu od zapalenia pluc..masowac brzucio odsikiwac..a jak zje co 3 h tez mu sie nic nie stanie.pierwszy tydzien najwazniejszy.potem co 3-4 h juz da rade.jak sobie sprawisz takie pudelko O ktorym pisze to przeciez mozesz go ze soba zabierac bo ono chroni od przeciagow-a na te trzeba uwazac.zabierasz rozrobiony mixol, sciereczke, kubeczek(do podgrzania mleka w buteleczce i wyparzenia smoczka) papier toaletowy i tampony ktorymi doskonale masuje sie pecherz i odsikuje maluchy a siusku odrazu wsiaka w tampona;))i tak zaopatrzona zapinasz kociaka na przednim siedzeniu samochodu i podrozujesz.wazne zebyc co 3 h byla w miejscu gdzie jest czajnik i woda i myla rece i wyparzala smoka.
eh wzielabym ci go na odchowanie ale niedawno mialam dziwne zejscia kociakow u mnie i boje sie ze jakas zaraze jeszcze mam w pokoju..
powodzenia.
koniecznie powiedz sasiadce o tym zachlystowym zapaleniu pluc bo to bardzo czesto sie zdarza i u takiego malenstwa praktycznie nie ma ratunku.kociak musi najlepiej lezec(wiem..pewnie staje do pionu przy karmieniu) i najlepiej go karmic tak zeby smok sie wyginal..nie wolno naciskac-tylko na poczatku na zaskoczenie.
lepiej zeby dziorka byla mniejsza niz wieksza bo one mocno ciagna i same sie zachlystuja.on moze jesc tyle ile chce ale nie tak zeby go przejesc.gdzies w necie sa dawki.o kant tylka one sa -jeszcze mi sie nie zdarzylo zeby kociaki tak malo jadly.dodawaj do dawki jeszcze 50% ilosci jezeli bedzie chcial.wazne zeby mu sie nie ulewalo po jedzeniu bo sie zachlystnie.aha.powinien odbeknac pzy masowaniu po jedzonku...;]
naprawde zycze ci powodzenia.
ja fidela- mam do dzisiaj.ma juz 10 miesiecy..sama slodycz;)